помощ! скорости и съединител - Fiesta
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
- Status: Извън линия
помощ! скорости и съединител - Fiesta
Привет! Имам проблем с моят Форд (Fiesta 1.1; 1995) и ще се радвам ако ми помогнете. Като запаля колата и натисна съединителя много трудно влиза на първа и като отпусна съединителя и подам газ, колата не потегля а мотора върти на празни обороти. В същото време скоростите се включват по-лесно без съединител. Аз незнам дали изобщо колата включва на скорост, защото като включа на първа и пусна съединителя колата не гасне. Имате ли представа каде е проблема и как да го реша, колеги ?
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Re: помощ! скорости и съединител - Fiesta
най вероятно съединителя ти е заминал...
- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
Не ти се е включила първа,за това ти върти на празни обороти.Ама не разбрах втора,трета и т.н. влизат ли?Може и да не е от съединителя....
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Може ,може и от маслото да му е проблема и да му влиза трудо 1-ва..може да е от самата кутия , а може и от лостовата система да е проблема...Просто трябва да се прегледа на канал ,но зимата не е най удачвия вариант за ремонти така ,че сервиз...
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
беше замръзнало жилото ...
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
-
- потребител
- Регистриран: 04 яну 2008, 21:43
- Модел на автомобила: караше Ford Fiesta 1.8 D
Здравейте! На 27 сутринтаси извадих колцата от гаража и потеглих. От няколко дни имах проблем със съединителя - от време на време не искаше на включна 2-ра и 3-та, а за задна дума не може да става, но като излезнах сутринта работеше без проблем, включваше си и така. Паркирах я пред къщи. След около 5-6 часа реших да я прибера в гаража, но уви. Запалих и след няколко отчаяни опита да включа първа предавка се отказах. Направи ми впечатление, че педала на съединителя е страшно мек. загасих колата, включих първа и реших да запаля отново с натиснат педал, но се оказа че той воъбще не работи, т.е. все едно си паля на първа с пуснат педал. Преди време усетих че е започнал да отделя на прекарено висока точка, но в последните дни пък започна да отделя много ниско - почни не ми даваше да го пусна и тръгваше. Също така при натиснат педал се чува едно скърцотене, тип триене на желязо в желязо. Аз имам големи съмнения, че имам нужда от нов съединител. Питанката ми е, възможно ли е проблема да се дължи на нещо друго?