Видове двигатели за Scorpio
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2005, 14:53
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i DOHC 1990год
- Контакти:
- Status: Извън линия
Видове двигатели за Scorpio
Здравейте, имам въпрос относно видовете двигатели на Форд Скорпио.
Създадох темата защото не намерих подходящо място където да попитам, пък съм и нов.
Имам Скорпио DOHC 2.0i - 90 год. по документи е 88kW/120 к.с./, но имам и разни други книги, а и в Internet рових и стана една: има двигатели N9B, N9C, N9D, N9F и т.н. кой с катализатор/регулируем/ кой без. Моя има катализатор но пак имам съмнения за мощноста. Малко помощ ако може.

Създадох темата защото не намерих подходящо място където да попитам, пък съм и нов.
Имам Скорпио DOHC 2.0i - 90 год. по документи е 88kW/120 к.с./, но имам и разни други книги, а и в Internet рових и стана една: има двигатели N9B, N9C, N9D, N9F и т.н. кой с катализатор/регулируем/ кой без. Моя има катализатор но пак имам съмнения за мощноста. Малко помощ ако може.

-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
Re: Видове двигатели за Scorpio
щом е със 2 разпределителни вала,то колата е 120 или 125 коня
- Set
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
- Контакти:
А да си виждал бус (ford) с 1 к.с., защото аз съм виждал. Държавата не знам дали ще се прекара, ама в държвната администрация работят българи. А както е известно те постоянно мислят как да прекарат държавата, а ако може и някой друг да прекарат няма да е зле.aipetrov написа:... Имам самнемие че моят е 125 к.с. но едва ли държавата ще се прекара /регистриран съм като 120/. ...
На мен също ми е интересно какво е регулируем катализатор ако някой знае да каже. А тука провери ли какво излиза?
http://nmr.ioc.ac.ru/Staff/DmitrievDE/vin/index.html
-
- потребител
- Контакти:
Checked VIN --------------> WF0AXXGAGALT03445
Manufacturer -------------> Ford-Werke Aktiengesellschaft, Koeln, Germany
Model line ---------------> Granada/Scorpio
Body style ---------------> Hatchback 5 doors
Production date ----------> 1990/04
Това е ????? Слаба работа. Имам доста/така мисля/ информ. за Скорпио, но регл. катализатор каквое незнам. Или има или няма.
ЕЕЕЕЕ Намерих регулируем катализатор го дават с Ламбда сонда. но пък аз не съм виждал катализатор без сонда/?/
http://sierraclubspb.narod.ru/tech/enginedata.html
Manufacturer -------------> Ford-Werke Aktiengesellschaft, Koeln, Germany
Model line ---------------> Granada/Scorpio
Body style ---------------> Hatchback 5 doors
Production date ----------> 1990/04
Това е ????? Слаба работа. Имам доста/така мисля/ информ. за Скорпио, но регл. катализатор каквое незнам. Или има или няма.
ЕЕЕЕЕ Намерих регулируем катализатор го дават с Ламбда сонда. но пък аз не съм виждал катализатор без сонда/?/
http://sierraclubspb.narod.ru/tech/enginedata.html

- HePeDoBeH
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
- Контакти:
провери пак двигателя
на двигателния блок задължително трябва да го има написан точния трицифрен код.не си гледал внимателно сигурно.аз съ]о се поозорих докато го намеря то`но къде е така `е пак потърси 

- Mr.Scorpion
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia
Ако не си го разбрал о6те провери тук пише всяка една цифра или буква от Vin-a.
http://www.fordscorpio.ee/eng/?page=vin" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fordscorpio.ee/eng/?page=vin" onclick="window.open(this.href);return false;

- HePeDoBeH
- потребител
- Контакти:
късмет :)
ето и инфо със скици http://faq.ford77.ru/info/eng_nom.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Контакти:
Е вие ме гръмнахте /N9B - 125 DOHC EEC4
N9D - 115 DOHC EECIV CAT
навсякаде пише че N9D е 120 к.с. /88kw/ а не е 115 к.с. Ето за това говоря на различни места пишат различни работи. От доста време ровя по книги, каталози, Internet и др. но точен отговор НЕМА
. А другото, знам къде е нонера на двигателя но там не пише след N9 НИЩО
Двигатели N9 обобщено от мен ги дават 120, 122, 125, 130 к.с.
а разбери какъв си? 10 дена теглих TIS от data.bg ама там няма Scorpio
. Почва да тегля Mikrocat-a ама е 1 GB значи 20 дни.
Благодарско на всички за препратките, ако има още нещо моля пишете влизам да проверявам всеки ден.
N9D - 115 DOHC EECIV CAT
навсякаде пише че N9D е 120 к.с. /88kw/ а не е 115 к.с. Ето за това говоря на различни места пишат различни работи. От доста време ровя по книги, каталози, Internet и др. но точен отговор НЕМА

Благодарско на всички за препратките, ако има още нещо моля пишете влизам да проверявам всеки ден.

- Mr.Scorpion
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia
-
- потребител
- Контакти:
Sorry, обнових си профила. От Плевен съм. Тегля денонощно от служебен комп така че проблема е само бавната скорост. Привърженик съм на форд , карал съм Вафла 80-год./1.3 мотор/ още го карат идиотоустойчив, после Вектра 90-год./2.0-115 к.с./ голяяяям боклук, и 2003 ходих до Германия с един дето ни набута с пари
и взех Скорпиото. Изгнили вежди и др. забележки но ми хареса. Доволен съм много, гори 10 градско/без юркане обаче/, но на 1 приятел взехме Ескорт 1.6 16 V Zetech 96 год. страшен
. Абе с две думи мисля да сменям Скорпиона с Ескорт или Мондео /заглеждам се и по Пробе-то
/ дайте акъл колеги.

- HePeDoBeH
- потребител
- Контакти:
RE
как ще сменяш скорпиона бе ти луд ли си?нали си върви животинката?пък и на този поне му знаеш болежките какви са а като вземеш някой после ще хвърлиш купчина пари да го правиш докато стигне момента на нормална кола.ама ти си знаеш де.Аз моето не го сменям за нищо нека да е ламя.Ще му прасна една газова и е No1.Голяма и удобна кола - Цар на пътя ако ще го сменяш поне вземи някое ново мондео че са по-големи да не се юрнеш на някой ескорт. 

оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време
-
- потребител
- Контакти:
Аз обичам трудното, но благодаря ще звънна довечера, видях "лекарството" там е описано как става, или има нещо друго. А по въпроса за смяната само сондирам, съпругата ми и тя недава да го сменям. Ама исками се малко глезотийки още: кожа, клима, др. к'вото се сетите за Скорпиона. Онзи с блъснатото 93 год. от Пловдив много му търсеше/дали се продава още/.
Не е му тука мястото ама да питам. Халогени търся за т'ва животно second hend ама тук няма
Не е му тука мястото ама да питам. Халогени търся за т'ва животно second hend ама тук няма