Почти умря Фиестата...без масло.
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Почти умря Фиестата...без масло.
Чух шум, спрях, подкарах директно към сервиза, диагнозата- без масло...сензорът не работел. Само преди 4-5 дни проверих нивото...
Сега, казват бронзовите легла на коляновия вал...Дали още нещо ще се е развалило?
Сега, казват бронзовите легла на коляновия вал...Дали още нещо ще се е развалило?
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Почти умря Фиестата...без масло.

-
- потребител
Мисля че бавно е загубила маслото, за 5-6 дни някъде, според мен след смяната на съединителя е станало...
Иначе не е прегряла, по-малко от 2 км съм минал с този шум...Някъде към 1.5 литра само е имало масло...
В най-добрия случай един колега сега ми каза, тези бронзовите легла на коляновия вал, са се надрали, я само 1, я всичките, и ще се наложи смяна...
В най-лошия, всичките легла, клапаните също нещо им се е случило и така...
Иначе не е прегряла, по-малко от 2 км съм минал с този шум...Някъде към 1.5 литра само е имало масло...
В най-добрия случай един колега сега ми каза, тези бронзовите легла на коляновия вал, са се надрали, я само 1, я всичките, и ще се наложи смяна...
В най-лошия, всичките легла, клапаните също нещо им се е случило и така...
-
- потребител
Офф, само 1-то легло се е позатъркало...Добре че малко карах така, иначе можеше целия двигател да си отиде, съответно и самата кола...
Eто и снимка...

Всичко за 100 евро- нови легла, леко шлайф на проблемното място, масло, филтри, всичко...Пак е разход, но е по-добре отколкото всичко да отиде по дяволите...
Eто и снимка...

Всичко за 100 евро- нови легла, леко шлайф на проблемното място, масло, филтри, всичко...Пак е разход, но е по-добре отколкото всичко да отиде по дяволите...
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
без масло най често умират биелните лагери ,но ако се е надрал коляновия вал трябва да се шлайфа .. помисли за цял мотор на старо ,ремонта на тоя може да е цифра .. ти като го отвориш ще излязат маса неща за смяна
-
- потребител
Вече го отвориха и в момента дошлайфат, точно биелен лагер е проблема...Мисля, че ще стане, не дават гаранция, но все пак съм длъжен да опитам, няма да давам 300 евро за нов вал, и друго нещо ще стане после...Умира колата, мисля, дано да изкара още поне 20хил. км, после отива на морга...После- по-нова Фиеста или Fusion.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Колега ,тая цифра щеше да я дадеш и в България ,ако не и по-голяма.Иначе преди 3 год. като се връщах от морето със Ладата ,я карах почти през цялото време със 140-150км някъде на 5000 об.м.Тя е с 4 скорости ,когато се прибрах по тъмно забелязах ,че целия преден капак беше в масло ,лампата на Ладите светва след като блокира двигателаfiestazetec написа:Офф, само 1-то легло се е позатъркало...Добре че малко карах така, иначе можеше целия двигател да си отиде, съответно и самата кола...
Eто и снимка...

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
M10D е SAE30, както и изключително силно препоръчваното 5W30vargala81 написа:........

Не е правилно, но и така ще върви, ако се направи като хората. Със сигурност ще се наложи да минеш на по-гъсто масло, SAE40 или SAE50 - 5W40; 5W50; 10W40; 10W50
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
10W40 ще е маслото, марката ще е както предишното 5в40- Delphi...
Oправиха го уж, но пак при определени обороти прави гаден шум...ДАно се задържи в близките 15-20 хил. км...повече не ми трябва след това...
Иначе искат веднага да ме накарат да си сложа нов двигател...500 евро...Няма да стане, в БГ една Фиеста набор 98 е към 1500-2200 лева...
Oправиха го уж, но пак при определени обороти прави гаден шум...ДАно се задържи в близките 15-20 хил. км...повече не ми трябва след това...
Иначе искат веднага да ме накарат да си сложа нов двигател...500 евро...Няма да стане, в БГ една Фиеста набор 98 е към 1500-2200 лева...