регулиране на фарове
-
- потребител
- Регистриран: 30 юни 2009, 23:55
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi
- Status: Извън линия
регулиране на фарове
колеги някои знае ли по какъв начин се регулират фаровете? Виждам че има врътки за нагоре- надолу и наляво-надясно, ОБАЧЕ?
трябва да има няква подробност тук, немога да наглася късите светлини както трябва и едновременоо дългите да са добре, едните все не са както трябва! Нагласям на късите светлини но в същото време, като пуснеш дългите и те светят почти като късите
Крушките са 100 вато трябва да свети доста силно според мен.... а то свети като няква прошарена сянка
Ако някой има идей моля нека пише.
Форд Мондео, 1995г.,1.8 тди
трябва да има няква подробност тук, немога да наглася късите светлини както трябва и едновременоо дългите да са добре, едните все не са както трябва! Нагласям на късите светлини но в същото време, като пуснеш дългите и те светят почти като късите

Крушките са 100 вато трябва да свети доста силно според мен.... а то свети като няква прошарена сянка

Ако някой има идей моля нека пише.
Форд Мондео, 1995г.,1.8 тди
-
- потребител
- Регистриран: 30 юни 2009, 23:55
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: регулиране на фарове
Да не би да си с тези крушки сините дето са имитация на ксенон? Точно там е проблема. Сложи си нормални крушки и ще можеш да си регулираш фаровете.gosho_ford написа:Крушките са 100 вато трябва да свети доста силно според мен.... а то свети като няква прошарена сянка![]()
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
На Мондеотата пожълтяват блендите на късите светлини, заради това фаровете светят мъгливо. А за реглажа- на 10 м разстояние горната линия на осветяване трябва да е на 12 см. под линията на средите на фаровете (1,2 % което пише на фаровете означава това). Т.е. спираш колата на равно място пред равна стена на 5 м за по-лесно, премерваш разстоянието до средата на фара с рулетка, нанасяш с тебешир отметка на стената за средите и по отделно регулираш фаровете (покриваш фара който не регулираш с платнище) горната част на светлинното поле да е на 6 см. под линията на средите. Дългите светлини няма как да ги регулираш, регулировъчните винтове са за късите светлини.
-
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2009, 20:47
- Модел на автомобила: Fiesta
Провери дали са точно на мястото си,защото ако ако не лягат както трябва се получава този проблем.Другия вариант е да са ментаци,и да не е на точното место крачето което я фиксира на правилната позиция.Преди да сложиш тези крушки имаше ли го този проблем?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Имал съм го същия проблем и съм почти сигурен,че става въпрос за фалшиви крушки.Ако настроя късите,дългите светеха на където си искат.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2009, 19:57
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI-1995г.
- Контакти:
Привет,колеги.И на мен се появи проблема с фаровете.Лятото счупух левия фар и след смяната от майстор нещо ми се прецакаха светлините.Но интересното е,че и на двата фара късите станаха мн.къси,а дългите светят като за къси.За силата на дългите нямам проблеми,светят силно,но сложих на къситв 100вата,и както казва колегата след настроиване ми светяр доста разсеяно.Отличават се 3 яснообособени ярки точки,а останалата светлина е някакси по-бледа.А дългите светят на нивото на късите,даже непреча на другите коли в градско каране.А за тези врътки дето са отгоре за настроиването ,мисля че ги има и вътре във фара,но несъм сигурен.Според мен трябва да има и за настроиването на дългите светлини.Ако някои има инфо,моля да сподели,че направо се изтормозих с нощното шофиране