Как да отворя това съединение?
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
- Status: Извън линия
Как да отворя това съединение?
Преди време питах за тия джаджи, ама не открих темата.
Та въпроса ми е как се разкопчават тия неща, ами ако ги отворя с помоща на ъглошлайфа? След това може ли да се махнат старите закопчалки и да сложа нови /от къде да намеря/ и инструмент да ги закопчея?
Та въпроса ми е как се разкопчават тия неща, ами ако ги отворя с помоща на ъглошлайфа? След това може ли да се махнат старите закопчалки и да сложа нови /от къде да намеря/ и инструмент да ги закопчея?
Небойте се роби Спартак е с вас!
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
След като срязах тръбите на климатика си, разгадах как се отварят тия съединения. Повече време рязах отколкото да отворя надата.
Някой колеги знаят как се отварят, ама си премълчаха /инструметите били много скъпи ама ела в София, друг купи маркуча пък ще видим/ МАЙНА*А ИМ
! Щях да си спестя доста ядове, време и пари.
Номера всъщост е да се изтика пружината навън към периферията на надата за да освободи чопа на другата тръба и да се изтеглят една от друга. "О" пръстените държад налягането. Пружината е като на семерингите, малко с по-голям диаметър но по форма са същите.
От добра воля и колегиалност, и на пук на всички знаещи и мълчящи, пускам снимков материал. И на един да му свърши работа, ще съм адски доволен.
А затварянето ще го изпробвам тия дни, предполагам ще използвам 2 тънки /около 0,5-0,8мм/ ламаримки. Извити така, че като ги събера да образуват цилиндър. Абе който ги отвори и види какво представляват, бързо ще се сети как да ги затвори.
p.s. При затваряне не се нуждаете от никаква ламаринка, както предполагах по-горе, натискаш и готово!

Някой колеги знаят как се отварят, ама си премълчаха /инструметите били много скъпи ама ела в София, друг купи маркуча пък ще видим/ МАЙНА*А ИМ

Номера всъщост е да се изтика пружината навън към периферията на надата за да освободи чопа на другата тръба и да се изтеглят една от друга. "О" пръстените държад налягането. Пружината е като на семерингите, малко с по-голям диаметър но по форма са същите.
От добра воля и колегиалност, и на пук на всички знаещи и мълчящи, пускам снимков материал. И на един да му свърши работа, ще съм адски доволен.
А затварянето ще го изпробвам тия дни, предполагам ще използвам 2 тънки /около 0,5-0,8мм/ ламаримки. Извити така, че като ги събера да образуват цилиндър. Абе който ги отвори и види какво представляват, бързо ще се сети как да ги затвори.
p.s. При затваряне не се нуждаете от никаква ламаринка, както предполагах по-горе, натискаш и готово!

- Прикачени файлове
Последна промяна от aaleks на 12 апр 2006, 15:07, променено общо 1 път.
Небойте се роби Спартак е с вас!
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
aaleks, така е човекcossy написа:Кофти, но от друга страна колегите си пазят занаята, какво да се правиИначе темата е супер, браво

Поне ти сега се бори и следващия изкочил с такъв проблем ще ти е благодарен. Така и аз заради тъпия ми комутатор се влачих месеци а е сега valboy 2 дена и е "на крака"

Последна промяна от Паци на 09 апр 2006, 23:57, променено общо 1 път.