Дюзи на Форд Фокус-ПРОБЛЕМ.......
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
- Status: Извън линия
Дюзи на Форд Фокус-ПРОБЛЕМ.......
Колеги след като закарах колата в МФ -Люлин едвам едвам ,с двигател треперещ и светната лампа за свещите след ден ми звъннаха и ми казаха за ЧЕТИРИ изгорели дюзи . Направо ми призля като и казаха цената да оправят проблема (3000 лв. за нови дюзи)направо неповярвах.Или в Пловдив имал майстор който можел да помогне .Незнам какво да правя ,дали да и вярвам на тея от МФ.Ако някой знае каде могат да ми помогнат да оправя количката много благодаря.Незнам дали може да се вземат дюзи от друг автомобил втора употреба, та количката е Форд Фокус ТДЦИ 2001 г. Колата си едвам я закарах до нас и много пуши докато загрее след това се оправя но двигателя пак трепери много.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Дюзи на Форд Фокус-ПРОБЛЕМ.......
да има сервиз в Пловдив който ги ремонтира ,ползвай търсачката писано е за него .. нови инжектори можеш да си напазаруваш от ибей ,комплекта се намира за около 500-600 паунда ,а има и рециклирани много по евтино ...
Последна промяна от Alexi на 16 апр 2010, 18:26, променено общо 1 път.
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Здрасти,
погледни:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... =0#p154523" onclick="window.open(this.href);return false;
а за тел за контакт
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... #msg275668" onclick="window.open(this.href);return false;
Може би става въпрос за същия човек. Нямам идея дали ще ти свърши работа, но дано помогне.
Успех с фокусника и пиши после за резултатите.
Поздрави
А
погледни:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... =0#p154523" onclick="window.open(this.href);return false;
а за тел за контакт
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... #msg275668" onclick="window.open(this.href);return false;
Може би става въпрос за същия човек. Нямам идея дали ще ти свърши работа, но дано помогне.
Успех с фокусника и пиши после за резултатите.
Поздрави
А
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Само не знам що се пуска нова тема ама не е моя работа това. По въпроса - не знам как точно изгарят дюзи, не мога да си го представя. Предполагам и ти си за смяна на клапани на дюзи и евентуално и разпръсквачи, в някой сервизи могат да ти помогнат, ако беше от Варна щях да ти кажа къде да отидеш и след 2 дни да си караш безгрижно, но като че ли Пловдив ти е по - близо, там някъде на бул. Кукленско шосе 17 мисля беше има сервиз където могат да ти ги рециклират. И в двата случая ремонта ще е около 1000 лв, пак е солено, но е по-добре от офертата на МП.
А, видях че колегата е дал полезни линкове, ето това е сервиза в Пловдив. http://www.avel-trade.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false
А, видях че колегата е дал полезни линкове, ето това е сервиза в Пловдив. http://www.avel-trade.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false
- Alexi
- потребител
- Контакти:
я кажи къде във варна има такъв сервиз ,добре е да се знае от всички .. но да е проверен че върши работа на добра цена а не някакви мошеници ...
- MapTo_D
- потребител
Сервиза се казва Мотор-Консулт, намира се в Западна промишлена зона, на входа на града /ако се идва от София/ зад стария шоурум на Мерцедес. Занимават се само с дизелови автомобили, мисля че цената която взимат за услугите които вършат е доста добра, на мен приключението с дюзите ми излезе 960 лв. със всичките му там неща които се правят при ремонта.Alexi написа:я кажи къде във варна има такъв сервиз ,добре е да се знае от всички .. но да е проверен че върши работа на добра цена а не някакви мошеници ...
- ValkataFF
- потребител
Колеги благодаря на всички които се включиха по моя наболял проблем.Та искам да питам неможе ли да се вземат дюзи втора употреба и да стане с тях(надявам се де).От МФ ми казаха и за 4-те дюзи а ако са само 1 или 2 например само тях да се сменят.Все се надявам и да неса всички те дюзи ,от Мф казаха че неотчитат никакви грешки.Не могат ли да се изчистат тия дюзи
и да стане работата.Дайте някои майстор в София за дизел който разбира от тия неща.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Мото Пфое(поне в Пловдивското) ще ти кажат,че всичките дюзи са за смяна.
Бош сервиза на Кукленско шосе в Пловдив предлага заместител на оригиналните дюзи.Мисля,че 300лв ми се върти като цифра,но най добре провери.
Това беше една от причините бързо да продам TDCI-то и да се върна на бензин.
Бош сервиза на Кукленско шосе в Пловдив предлага заместител на оригиналните дюзи.Мисля,че 300лв ми се върти като цифра,но най добре провери.
Това беше една от причините бързо да продам TDCI-то и да се върна на бензин.

- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Тел 0878/46-96-15 Иво Петров.Сервиза е на околовръстното до разклона за Панчарево на 100 м. след разклона в дясно - посока Герман.Цена 220 лв. на дюза. 6 м. гаранция.Боли...но това е. Успех.Аз съм доволен за сега от ремонта.
- ValkataFF
- потребител
Колеги кажете ми може ли ако си купя дюзи втора употреба да се сложат и колата да тръгне .Как седи въпроса с електрониката по тях.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
ако купиш дюзи и ги сложиш сам колата ще тръгне ,но трябва да идеш да ги програмират към ЕКУто ,инак няма да ти работи пилотното впръскване и мотора ще работи грубо с дизелово тракане в ниските обороти .. програмират се като се въведе номера написан на тях в ЕКУ-то ,във всеки смислен сервиз ще го направят ... ако ще вземаш втора употреба много внимавай да не се окажат сдухани ,аз бих купил само от ударена кола на гарантирано малко пробег ,или англичанка в движение ,да се пробват ...
- ValkataFF
- потребител
OK kолега намерих едни в ИБЕИ (дано не греша с писането)от Германия даже мисля да ходя до там даги взема .Според теб заслужавали си за по 10 евро парчето,но преди това ще ги проверя разбира се.
- MapTo_D
- потребител
99% съм убеден че ще са в състояние близко до това на твоите дюзи ако не и по-зле, пък и дали ще станат ме съмнява с тия 10 евра да не си гледал нещо друго ?
- ValkataFF
- потребител
Не несъм гледал друго все още съм добре с очите ,но от толкова започва наддаването.Но те вече ги купиха.
-
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2011, 16:38
- Модел на автомобила: fokus
здравейте колеги темичката е малко стара но ми се случи така че едната ми дюза са окоти и сега колата ми в авариен режим има ли опасност да я прецакам ако я закарам до сервиза на ход а тои е 30 тина км Благодаря предварително
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Това е идеята на аварийния режим - може да трака, да върви мудно, да не можеш да вдигнеш повече от 2000 оборота (приблизително), да харчи много ......., но да пази двигателя. Пък и прецакана дюза не виждам как би повлияла на двигателя - ще работи на три цилиндъра, ще плюе нафтата, и май толкоз.
-
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2009, 00:35
- Модел на автомобила: Ford focus 1.8 tdci
Моля за помощ, някои знае ли каталожния номер на тези клапанчета за обратното гориво и откъде може да се купят?
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Ако взимаш, взимай само на Делфи, защото е пълно с разни китайски боклуци
-
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2009, 00:35
- Модел на автомобила: Ford focus 1.8 tdci
никои ли неможе да ми помогне да издиря каталожния номер на тези клапани?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Те се търсят по номер на рамата, за да е сигурно, че са за съответния двигател.
П.П. Ако имаш пътьом Мото-Пфое можеш и тях да питаш ще ти извадят номерата, ще ти кажат цени и няма да ти искат пари за тази информация.
П.П. Ако имаш пътьом Мото-Пфое можеш и тях да питаш ще ти извадят номерата, ще ти кажат цени и няма да ти искат пари за тази информация.