Има ли разлика между газ и спирт за горене?
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
Има ли разлика между газ и спирт за горене?
Кое от двете се сипва в нафтата ? Жена ми купила спирт...а май трябва да е газ , нали ?
-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
Re: Има ли разлика между газ и спирт за горене?
Газ трябва да е,ма аз те съветвам да си сложиш добавка.Неможеш да я запалиш при плюсови температури ли?
- snaiperisto
- потребител
Re: Има ли разлика между газ и спирт за горене?
Само да те чуя още веднъж да кажеш тая простотия....прави му сметката...T punchev написа:Газ трябва да е,ма аз те съветвам да си сложиш добавка.Неможеш да я запалиш при плюсови температури ли?

- snaiperisto
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
На 1л.гориво - 1ml. добавка(най-добрите били Кастрол или ЛикиМоли) и 5 ml.двутактово масло(аз взимам наливно).Това е най-печелившата формула.Дори и да прекалиш с маслото лошо няма,само дето ще припушва повече.Все пак тези лагери и там другите джунджурии в помпата трябва да се смазват по някакъв начин,а българската нафта всеки знае че е жива вода,и както казва един познат майстор дизелджия - "Водата лагери смазва ли?"
А от маслото и дюзите се смазват и не тракат толкова много

- snaiperisto
- потребител
??? Аз ли съм тъп...или...? Кажи го на Български за прости хора...примерно : Литър масло на Х литра нафта , и една доб Y литра нафта ?1.8d написа:На 1л.гориво - 1ml. добавка(най-добрите били Кастрол или ЛикиМоли) и 5 ml.двутактово масло(аз взимам наливно).Това е най-печелившата формула.Дори и да прекалиш с маслото лошо няма,само дето ще припушва повече.Все пак тези лагери и там другите джунджурии в помпата трябва да се смазват по някакъв начин,а българската нафта всеки знае че е жива вода,и както казва един познат майстор дизелджия - "Водата лагери смазва ли?"А от маслото и дюзите се смазват и не тракат толкова много
От къде го взимаш това масло (наливно) и колко струва? Всъщност аз не знам и бутилирано колко струва ? А не може ли да сипвам ГАЗ и МАСЛО , и в какви съотношения ?
- snaiperisto
- потребител
- snaiperisto
- потребител
Точни...??? Е чак па толко , абе шибам едно кило масло на един резервоар нафта и това е (и коло газ). А на тебе ти е било ГОТ с деференциала...абе малко ти е било май ...???Паци написа:Па нали иска мерки ?snaiperisto написа:E с тая спинцовка малко преиграваш.
![]()
Като стана дума за спринцовка, знаете ли как се пълни диференцял на Лада с 2 кубика спринцовка ?![]()
Сега ми е смешно ама тогава не беше![]()
Та кво се цупиш на спринцовката нали няма си пълниш резервоара с нея
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
На мен нафтата ми я носят в шишета 10Л от минерална вода и си я лекувам направо в шишетата.Как иначе да премеря 10гр.добавка,освен със спринцовката.За маслото няма проблем да прекалиш,обаче ми казаха че не е много хубаво да прекаляваш с добавката.Може да вкараш 1-2 пъти ударна доза за прочистване на горивната система,но само толковаsnaiperisto написа:E с тая спинцовка малко преиграваш.
- snaiperisto
- потребител
Ами примерно : Добавката е 70 грама (милилитра) , значи верният отговор е: ЕДНА добавка на 70 кила (литра)нафта. Мерси все пак.1.8d написа:На мен нафтата ми я носят в шишета 10Л от минерална вода и си я лекувам направо в шишетата.Как иначе да премеря 10гр.добавка,освен със спринцовката.За маслото няма проблем да прекалиш,обаче ми казаха че не е много хубаво да прекаляваш с добавката.Може да вкараш 1-2 пъти ударна доза за прочистване на горивната система,но само толковаsnaiperisto написа:E с тая спинцовка малко преиграваш.