Ford Focus 1.6 TDCI 2005
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
- Status: Извън линия
Re: Ford Focus 1.6 TDCI 2005
Ето я и моята тема колега http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 88#p318188" onclick="window.open(this.href);return false; с малко снимчици
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Кулера ,совен да охлажда няма друга функция....още повече свързана с мощността.sgel написа: Разликата между 90 и 110 коня не е само софтуер и турбина някой да се сеща или да зн, че 90 няма кулер? И той оказва не малко влияние. ......

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
интеркулера има много голямо отношение към мощността ,тъй като по топлия въздух е по беден на кислород .. а въздуха се загрява когато бъде нагнетен от турбината ( физичен закон) като подминава 100° .. за това част от тунингите по турбомотори е подмяна на интеркулера с по голям ..
didon я да ми обясниш тогава като няма разлика как ЕКУто ти повдига оборотите на празен ход като пуснеш климатика на газ ?
а как определя горивната смес правилно след като ламбда контрола реално не работи на газ ?
а как е решен проблема с бавното горене на газта при 6000-6500 оборота ?
един познат майстор който от години ремонтира двигатели веднъж каза -" няма кола работила 50+к км на газ и като отворя мотора да не разбера .. "
didon я да ми обясниш тогава като няма разлика как ЕКУто ти повдига оборотите на празен ход като пуснеш климатика на газ ?
а как определя горивната смес правилно след като ламбда контрола реално не работи на газ ?
а как е решен проблема с бавното горене на газта при 6000-6500 оборота ?
един познат майстор който от години ремонтира двигатели веднъж каза -" няма кола работила 50+к км на газ и като отворя мотора да не разбера .. "
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Според мен отговора на твоите въпроси се крие в марката и модела на газовия инжекцион и това доколко газаджиите си разбират от работата за да го програмират както трябва. Скоро си говорихме за разход с един познат и стана ясно че българските ГИ харчели повече от италианските, каквито имаме ние с него(Ловато). Не съм дотолкова наясно кое как е свързано и програмирано, но не намирам никаква разлика в поведението на двигателя на газ спрямо това на бензин. Двата компютъра явно са намерили общ език. Засичал съм еластичност на бензин и на газ дори имам тема по въпроса и там става ясно че на газ върви толкова добре колкото и на бензин! В интерес на истината в началото след като я взех от газаджиите я напънах да видя как върви и на 6000 оборота се получаваше едно замисляне и като отидах да им кажа го коригираха с лаптопа. Обяснихама ми че е минавала на бензин временно след 6000 до 6500 оборота, но след като промениха настройката мога да я изцеждам до ограничителя само на газ! За разхода: в града повече от 12 не ми прави, като съм слизал и на 10, а на дълъг път пада на 8-8.5 до 90 км/ч, а на магистралата при 130 км/ч ми даде 10/100. С други думи много съм доволен, инвестицията си заслужава всеки лев, защото с по-ниската цена на газта спрямо бензина си е реална икономия. Кой каквото иска да ти приказва за газта, може да има и други различни случаи, но при мен е така.
- alex_m
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2010, 16:45
- Модел на автомобила: Focus 1.6 TDCI
Благодаря колеги,еми попринцип да уточня нали младо момче съм от време на време само настъпвам да го отпуша малко,иначе си карам нормално до 2100 оборота винаги някъде на всяка скорост в смисал нормално си карам,чип искам да слагам просто до тези 2100 оборота малко повече да се изстрелва не да го натискам много аа просто на по малките обороти да върви малко повече точно да не го натискам много.Иначе колата при мен се сменя маслото винаги 500-1000 км преди даденото винаги,всичко си се сменя веднага и в момента като го взех даже му сипах пълна синтетика и ще видим дали си го пипа.Иначе за подръжка е малко да скъпичак но какво да се прави не се сменя всеки ден,нз точно колко е всяко едно нещо защото аз го вкарах за масло филтри,ремъци и ролки да се смени антифриза и основен оглед на колата.Само видях на сметката че горивният филтър е скъпичък и маслото ама защото го исках пълна синтетика на FUCHS германско много хубаво.Като го взимах попринцип за тези пари можех и да си взема и някоя измъчена 7 серия примерно 2.5 тдс от 1998 но исках нещо много по ново и си взех тази кола все пак 2005 ми звучеше доста по добре от измъчените и карани по 1000000 км стари дизели,казаха ми приятелче даржи сервиз точно там където я обслужвам че този двигател на тези фордове от дизелите е наи-добър.За мен е важно колата да се подържа и няма да има проблем смяна редовно на маслото и филтрите с хубаво масло и колата няма да има проблем,от опит го знам както сам и написал в началото.Колеги аз виждам нещата занапред доста зле само такива коли ще се карат вече няма го механчините помпи и др здрави двигатели,занапред само помпи-дюзи и строшливи коли и ще си викаме къде е старата 124 (250 D).просто вървим напред към бъдещето.А отностно частите при вероятно счупване,то да ви кажа какви съм ги гледал,всяка по нова кола си е така,леля ми има BMW 3 E46 2.0 D и я ремонтира сигорно 10 пъти то не бяха дюзи,ааа да не говорим за помпите където и те струват в момента колкото колата,така че всяка по нова кола вече е така,просто да си свиркаме и караме.Благодаря много колеги за отговорите,и дано и занапред да има повече такива теми с нови коли и все повече хора да се хвалят с новите придобивки.
-
- потребител
Относто смяната на консумативите за кола на тия години направи са си без пари.От всичко което дадох за смяна на консумативи половината цена беше за горивния филтър, както каза и ти колега маслото е амлко по-скъпичко,но др видове филтри са си направо по-евтини от на руските
. Да знаеш вместимостта на картера ти е3,8л. Гледай колко са ти наляли, защото при мен малоумниците от МП Плевен наляха както за 2.0TDCI., което е с около литър и нищо отгоре.Иначе ремъка се сменя на около 200 000, маслото на 20 000. Друго друго не се сещам какво мога да ти кажа. Ако има нещо драсни на лични. Със здраве да си го караш и безаварийно. 

- alex_m
- потребител
Колеги да се похваля,с настъпването на Коледата вече си направих още един подарък,които много исках-чип тунинг за моето Фордче,като сега вече е около 120 коня от 90 както го взех оригинално и вече е доста по бързо набиращо и доста повече скача на ниските обороти.Имам 5 години гаранци за него и сега наистина фордчето много повече ми харесва като,следващото нещо което искам е един комплект Хенон на Луксима!Весели празници на всички!
-
- ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
- Регистриран: 24 дек 2010, 09:42
- Модел на автомобила: .
Може ли да споделиш къде ти сложиха чипа и колко ти струва?alex_m написа:Колеги да се похваля,с настъпването на Коледата вече си направих още един подарък,които много исках-чип тунинг за моето Фордче,като сега вече е около 120 коня от 90 както го взех оригинално и вече е доста по бързо набиращо и доста повече скача на ниските обороти.Имам 5 години гаранци за него и сега наистина фордчето много повече ми харесва като,следващото нещо което искам е един комплект Хенон на Луксима!Весели празници на всички!
- alex_m
- потребител
Да в Digital Tuning го сложих защото ми дадоха и гаранция а цената е 700 лв,бях си намерил на едно място за 400 но без никаква гаранция.
-
- ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
- Регистриран: 24 дек 2010, 09:42
- Модел на автомобила: .
Много ми се вижда... Сподели впечатления дали си доволен и как се отразява на динамиката и разхода на гориво.alex_m написа:Да в Digital Tuning го сложих защото ми дадоха и гаранция а цената е 700 лв,бях си намерил на едно място за 400 но без никаква гаранция.
-
- потребител
Според мен не си заслужава да се дават грешни пари за чип.Един пауърбокс е достатъчен,При него мкоже ръчно да се настройва ор колко до колко оборота да надува турбото (ако е дизел). Евтин е около 200лв и е универсален става за всяка кола стига да има достатъчно електроника,а чипа си е софтуер и ако решиш да продадеш колата той си остава,докато пауър-а можеш да си го свалиш и да си го сложиш на новата кола.
- alex_m
- потребител
Всеки си решава дали иска и дали му трябва,никои не го кара насила.Иначе съм повече от щастлив,колата стана много по скоклива в диапазона от 2000-3000 оборота вече е много доста по-жива,онзи ден на един не толкова натоварен път се гонихме с един приятел с една Хонда Сивик и тои с чип с около 190 направихме преди да свърши мястотот,много по бързо ги направи за сравнение преди около 160 на същото място ааа иначе г/д разхода на компютъра си е пак толкова Среден 5.5!!! наистина съм много щастлив и съм доволен!Цената му е даже добра,един приятел на Пасат 5 сложи и тои 1000 лв.angel.georgiev написа:Много ми се вижда... Сподели впечатления дали си доволен и как се отразява на динамиката и разхода на гориво.alex_m написа:Да в Digital Tuning го сложих защото ми дадоха и гаранция а цената е 700 лв,бях си намерил на едно място за 400 но без никаква гаранция.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
пауърбокса е ташак работа точно от там, че е "универсален" + че подава грешни данни от датчиците и сондите.
Иначе - само ОБД чип-тунинга е софтуерен. Има вендори като блу фин, които предлагат хенд-хелд играчка за ОБД чип тунинг, на която се пазят и 2те версии на софтуера, която после с по-малко пари можеш да ползваш и за следващата кола.
Иначе - само ОБД чип-тунинга е софтуерен. Има вендори като блу фин, които предлагат хенд-хелд играчка за ОБД чип тунинг, на която се пазят и 2те версии на софтуера, която после с по-малко пари можеш да ползваш и за следващата кола.
- alex_m
- потребител
Колеги предложете откъде мога да си намеря джанти с летни гуми от ST модела 17 или в краен случаи 18.Онзи ден видях в Мото-Пфое ударено ST завито нищо не става от него и се чудех дали мога да питам да ме свържат с собственика да го питам дали ги продава или от някъде другаде?
- addic7ed
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2008, 18:24
- Модел на автомобила: Mondeo
- Контакти:
Поздравления за покупката, дълго и безаварийно каране. Като бивш собственик на този модел, бих ти препоръчал да не се качваш на 18ките, просто возията е ужасна - не заради колата, а заради ужаснте ни пътища! 17ките мисля, че са краен предел за България, като съотношение - возия, разходи по поправка на гуми/джанти, разход на гориво. А защо не се насочиш и към 16ките които са за този фокус, тип снежинка, бих казал че седят много много добре. -
7J x 16" Продуктов номер: 7M5J-1K007-AA, Ford Finis номер: 1483642, във мото пфое бяха по 330лв с ДДС/бр., само, че те съветвам да се поразтърсиш из нета по-скоро. Джантите са ужасно здрави RONAL и много хубави. Успех с избора
ПС качи някоя и друга нова снимка на фикуса със затъмнение и т.н : )
ПС качи някоя и друга нова снимка на фикуса със затъмнение и т.н : )
Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.
- PavelMinchev
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2008, 10:04
- Модел на автомобила: Mondeo 2.2TDCI 175 hp Titanium S
- Контакти:
Относно чипа те поздравявам ,този мотор коренно се променя след чип.Иначе за джантите има най-голям избор от ebay.co.uk в последния месец съм изровил всички такива варианти.На твоята кола по-добре ще стоят еленовия рог от ST само че черен.За жалост в 90% от предлаганите са 18'' а там броенето е малко по различно.Освен това наистина нямаме пътища за тези размери,но пък визията е уникална.Това след 19 от RS за мен е най-добрата джанта за фокус.Ако решиш да поръчваш нови от МФ можеш да разчиташ на максимална отстъпка от моя страна.За идеята можем да ги докараме на доставна цена.
В кое Мото Пфое си гледал това ST да разпитам и аз .

В кое Мото Пфое си гледал това ST да разпитам и аз .

- alex_m
- потребител
Да и аз така мисля точно тези от ST много искам и искам да може би 16-17 18 и на мен ми се вижда много голяма и не е за наще пътища но една 16 също става с малко по малка гума (по ниско-профилна) гума,аз самият сам много такъв че искам колата ми да е заводски наи-хубава не обичам такива тунинг брони до земята и такива неща максимално по-заводски красива кола(хубавите ST джанти,фолиото,чипче и ако мога вече бих сложил само и единствено ST предна и задна броня ама това не съм го мислил засега,просто ми трябват вече за лятото хубавите джанти!) Преди фокуса карах Корса 2003 Ц се води много хубава количка и при нея беше така фолиото+джантитите от OPC. Иначе форда много ми харесва и искам много да си го глезя с такива нещица сега и с чипа е много хубав и с хубавите джнти направо...така че и една 16 ще е много добре с малко по ниска гума може и да нова от МФ....А иначе ST го видях в Люлин Мф и мислих тази идея да се свържа с човека!
- alex_m
- потребител
Колеги имам питане за тези от вас,които знаят,къде се намират вътре в колата бушоните че искам да ги проверя мисля че някои е изгорял.При двигателя бушоните са ясни но има и вътре някъде по таблото др бушони и някои ако знае как да стигна до тях???
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Колега, питай в конктетния раздел, а именно ел. инсталация и оборудване 

- alex_m
- потребител
Малко нови снимки от днеска с фолиото как е станало!
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63407e.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63453g.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63496d.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63518q.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63540i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63407e.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63453g.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63496d.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63518q.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 63540i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;