..и какво да видя!!! Ръждата е ми е изяла колата

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител
Регистриран: 02 юни 2010, 09:33
Модел на автомобила: Ford Puma 1.7 Zetec-S, 1998
Status: Извън линия

..и какво да видя!!! Ръждата е ми е изяла колата

Мнение от Roy » 04 яну 2011, 09:34

Здравейте,

да разкажа какво забелязах преди няколко дни и да видим какво ще ме посъветвате.
Та отивам за смяна на масло, филтри, консумативи и разни други и всичко си е наред. Вдигат ми колата на повдигач и майсторчето си работи -източва си маслото, сменя си там каквото трябва. Разхождам се под колата и какво да видя - точно там където се държи задният мост гледам как яко е изгнило. Попитах дали това трябва да ме притеснява и майстора вика "Абе, не съм тенекиджия ама не ми изглежда добре, толкова изгнило.."
Та сега се чудя дали да го оправям /кърпя/ или да взема да си купя друга кола. Пък и сегашната е без климатик и това също ме навежда към вторият вариант. От друга страна съм изминал толкова безпроблемни километри с нея. Мисля че е гледам добре и не ми се хвърля на боклука,а и как да я продам на някой без да му кажа за задния мост. Става дума за колата от профила ми.
За варианта "нов автомобил" съм се насочил "Ford Focus" - от първите модели, като може да е и Facelift-а и Ford Fusion.Говоря за бензинови модификации.
Дайте съвети да видим какво ще измислим, а и някой знае нещо в детайли за автомобилите дето имам като варианти нека спомене. Говоря за плюсове и минуси на двата модела. Не напразно съм се насочил пак Форд. Не ме интересува кой какво говори за Фордовете - аз гледам колко ми бърка в джоба. Така че - пак ще ФОРД

Благодаря предварително! И желая на всички колеги много безаварийни километри през новата година и по-малко проблеми с колите ни!
Изображение

Потребителски аватар
todorki
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2010, 15:53
Модел на автомобила: ескорт 1,8D

Re: ..и какво да видя!!! Ръждата е ми е изяла колата

Мнение от todorki » 04 яну 2011, 09:57

Колега,карам ескорт,91г.на първия ден след покупката му ми "падна" задния мост от ръжда...не питай как не съм го видял...
закърпих положението при тенекеджия и от тогава си я карам 4 години ще станат вече,но знай всяка година кърпенето се повтаря...толкова гадно изгнива покрай лапите дето се захваща задния мост,че винаги се отваря нова дупка,било в гредата около петата или се цепи след някоя заварка...
караш но внимателни,забравяш за високите скорости,забравяш за минаването през дупки,колкото пъти влезеш в канала гледаш какво още е "изяла" ръждата...и всяка есен и пролет на майстор...

та и аз тая година си пожелавам "нова" кола...не щото старата ми няма климатик...хихи
Ние можещите,водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много,с толкова малко,за толкова дълго време,че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

По-добре да кичиш бор,отколкото да се бориш с кича...

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 04 яну 2011, 12:54

Колега ако ще я махаш колата да попитам, карбуратор ли ?
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител

Мнение от Roy » 04 яну 2011, 13:05

Колата е карбуратор, да.
Изображение

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител

Мнение от Roy » 04 яну 2011, 13:07

Кажете си мненията за Фокуса и Фюжън /бензин/. Да ги пообсъдим малко :):
Изображение

petarrs
потребител
потребител
Регистриран: 04 ное 2007, 20:08
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI `00

Мнение от petarrs » 10 яну 2011, 13:16

Карам служебен Фокус 1.8 бензин. На 170 000 реални. Просто перфектен автомобил. Седан е и затова вози много хубаво. На 14 цолови джнти е и с гуми на 70 и направо не осеща дупките. За тия всичките километри му е сменяно лагер на предно ляво колело и лагер на карето пак от ляво.По двигатела не е сменяно нищо. Климатика е много добър.И кабели на свещи и свещи естествено.Копчето за пускане на вентилатора на парното и май е само това :))). Масло не гори, но разхода на бензин е малко голям. 12,5 градско и 7-8 извън градско. Като за 115 коня не ми се струва много пъргав иска си настъпване и затова може в града да гори повечко. За сведение моя който е 90 коня дизел ми се струва , че набира повече :).
Изображение

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител

Мнение от Roy » 10 яну 2011, 14:39

Благодаря ти колега за отзива. Фокус- а ми изглежда прилична кола с добро съотношение цена - качество.
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 11 яну 2011, 00:29

Не се занимавай да кърпиш кола.Няма смисъл,освен ако всичко станало по нея не е супер,ама супер изрядно или не е някой уникат.Не си заслужава нито нервите,нито парите,а ръжда тръгне ли...направо си направи абонамент при тенекиджията да позакърпвате всяка пролет по нещо.Тия времена минаха.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 11 яну 2011, 01:45

S_C написа:Не се занимавай да кърпиш кола.Няма смисъл,освен ако всичко станало по нея не е супер,ама супер изрядно или не е някой уникат.Не си заслужава нито нервите,нито парите,а ръжда тръгне ли...направо си направи абонамент при тенекиджията да позакърпвате всяка пролет по нещо.Тия времена минаха.
ВИЖ кво пише човека ! А сега се прибери в къщи и на един лист нахвърли всичките проблеми , недостатъци и части за подмяна на ескорта ... Май не са само ръждите на окачването ...? Признавам ти любовта към колата , но всичко остарява и поддръжката става все по-тегава и по-тегава /то така е и с жените/ Така , че ако имаш нужните средства що си не вземеш нещо по- свежо ...? Хуманно е преди да я шитнеш да я позакрепиш що годе , нали не мразим купувача ?!
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

sgel
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07

Мнение от sgel » 12 яну 2011, 11:37

Здравей,колега. Та направо на темата ено неюо колкото е по-старо все повече се чупи. Много по-малко я караш,отколкото висиш по майстори и магазини за азточасти. Относно това със задния мост - ЗАБРАВИ ще се пребиеш някъде тунинговай я там и се развеждайте. Не знам как си относно финанси ,но не живеем в комунизма да си купиш кола и още една на части в мазата или на тавана.Според мен няма 2 мнения по въпроса. Успех с новата покупка!!! Щом си се спрял на фюжън защо не се загледаш малко и по фокус 2 ? :D: :D:
Изображение

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител

Мнение от Roy » 13 яну 2011, 10:19

В момента се оглеждам за алтернативите. Засега ще карам тази докато минат зимните месеци. До тогава ще събирам мнения и препоръки. Спрял съм се на двата модела дето съм писал. Мисля че все ще се намери нещо читаво.
Изображение

sgel
потребител
потребител

Мнение от sgel » 16 яну 2011, 00:30

Понеже това са по-нови коли не са като ескорта, като набележиш блафирай ги че искаш да закачиш колата в МП на диагностика и ако вземат да ти свалят звезди и да се опъват ги остави да се надлъгват с друг.Имам опит с горубляне лъскаво напудрено само ако не погледнеш километража ще кажеш,че сега излиза от завода. Другото,което трябва много да внимаваш като оглеждаш като вдигнеш капата отдолу всичко трябва да е в пепел ако е измито бягай на далеч. Елетроника + вода = дискотека от лампи по таблото.Не случайно производителите са НАРИСЪВАЛИ човече с пароструйка и хикс в/у него. Това от мен за сега и като ходиш да купуваш късмета на рамото,защото кола и жена на късмет :D: :D: :D: :D: :D:
Изображение

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител

Мнение от Roy » 16 яну 2011, 15:26

Има логика в това което казваш за диагностиката. То така или иначе диагностика ще правя, но не знам дали в МотоПфое или другаде да я направя. Не знам обаче дали миенето на двигателя може да доведе до усложненения. По принцип знам че е възможно, но дали в повечето случаи е така не знам.
Изображение

sgel
потребител
потребител

Мнение от sgel » 16 яну 2011, 21:50

Застраховай се пък ако е рекло нещо да гърми пак щще гръмня ;) В МП диагностиката ти е от 30 до 50лв все пак това не емерцес и колата не е и на 1-2 години
Изображение

Отговори

Върни се в “КУПЕ”