пробег / с ново масло / Мондео ТДЦИ
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2010, 07:35
- Модел на автомобила: MONDEO МК3 2.0 TDCI '03
- Status: Извън линия
пробег / с ново масло / Мондео ТДЦИ
Здравейте, днес си смених маслото на Мондеото и от сервиза ми казаха че по каталог от различните производители мога да мина 20 000 км. с една смяна на маслото.
Дали това е наистина така.
Ако някой може да сподели мнение, ще му бъда благодарен.
Мерси предварително
Дали това е наистина така.
Ако някой може да сподели мнение, ще му бъда благодарен.
Мерси предварително
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Re: пробег / с ново масло / Мондео ТДЦИ
Ами аз слагам ОМВ Bixxol 5W30 Форд спецификация, купувам го от един мой човек, който търгува с авточасти. Той ми е казвал, маслото е висок клас, дават го да се сменя на 20 000 км, но ти понеже караш повече градско, го сменяй на 15 000км. Така че сам си прецени на колко хил. км да го сменяш.
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
по принцип карам изванградско, като съотношението е в порядака на 90% - 10% в полза на извъградското.
благодаря ти за инфото,
благодаря ти за инфото,
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
да можеш да го смениш на 20к ,можеш и изобщо да не го сменяш ако искаш ,само да доливаш .. зависи какво очакваш от колата ... с нашите горива маслото аз го карам най много 2/3 от предписаното от производителя щото той не го е предписал за БГ специално .. аз сменям на 12-14к ,в редки случаи на предимно извънградско - 16к .. 20к не бих го държал .. ОМВ Биксол е по висок клас масло от оригиналното на Форд ,и е доста по скъпо - може да се кара до 20 но и него бих го сменил по рано .
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Аз също го карам 10000-13000 км. Слагам Ford Formula 5W-30 . Гледам да не минавам повече от 13000 км. Въпреки, че в МП го слагат и дават 20000 км пробег.
Мисля, че са множко пък и доста каране студена на къси разтояния и се събират, а пък през останалото време все ми тежи крака и отива редовно на 3000-4000об/мин.
Като гледам въздушния филтър за 5000 км /на толкова го сменях преди/ на какво заприличва, все едно не е сменян 50000км. За маслото, направо не ми се мисли в нашите прекрасни условия какво му се случва
.
Мисля, че са множко пък и доста каране студена на къси разтояния и се събират, а пък през останалото време все ми тежи крака и отива редовно на 3000-4000об/мин.
Като гледам въздушния филтър за 5000 км /на толкова го сменях преди/ на какво заприличва, все едно не е сменян 50000км. За маслото, направо не ми се мисли в нашите прекрасни условия какво му се случва

-
- потребител
благодаря ви за инфото
мисля че спокойно мога да го карам 15 000 км, тъй като карам почти само извъградско и рядко двигам над 120, а зареждам само Алпин или Премиум дизел на оМВ
мисля че спокойно мога да го карам 15 000 км, тъй като карам почти само извъградско и рядко двигам над 120, а зареждам само Алпин или Премиум дизел на оМВ
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ти чат пат я вкарвай в обороти да се продуха геометрията на турбината .. при мене се получава от самосебе си .. оня ден се прибираме от Варна с жена ми ,усилил съм си музиката на магистралата ,по едно време поглеждам - 190 .. а жена ми стиснала устни 

-
- потребител
хехех, ти май беше със 2,2 155bhp, нали?
не че и моята не върви, но .....
само дертове с тази кола, сеги тече нафта точно до задно ляво колело, пак на майстор трябва да ходя ужас
не че и моята не върви, но .....
само дертове с тази кола, сеги тече нафта точно до задно ляво колело, пак на майстор трябва да ходя ужас
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Хаха, ама явно е от мълчаливите, че има някои големи циркове правят като стане по-висока скоростта, майка ми е такаваAlexi написа:ти чат пат я вкарвай в обороти да се продуха геометрията на турбината .. при мене се получава от самосебе си .. оня ден се прибираме от Варна с жена ми ,усилил съм си музиката на магистралата ,по едно време поглеждам - 190 .. а жена ми стиснала устни

П.С. Сори за офф-а

Който кара Форд е горд!