Втори протест против високите цени на горивата
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Втори протест против високите цени на горивата
Аре стига си плещил глупости. Като не знаеш, поне си направи труда да прочетеш малко. Другите форуми си имат форумен палячо, този нямаше до сега, но гледам, че правиш всичко възможно да станешPcMan написа:...
-Поне 10-20% от дизела е тъпкан с безбожно евтин биодизел, и то некачествен.
-Преработката до дизел е по-евтина от тази до бензин
-От 1 барел петрол се добива повече дизел от колкото бензин, бензина е много по-причисте и краен продукт, дори дизела да е качествено преработен, не като в българия - от което се вдига още кол. дизел идващ от 1 барел.
-Освен биодизела кой знае какво още има вътре. И не разбирам от тези неща, но има петрол брент, и суров петрол WTI Crude Oil, който е 10$ под брента. Ниското качество на горивата освен нещата, с които ги смесват може да идва и от използването на този по-некачествен нефт, а не брента! А онзи ми мята статистики за брент. А долара пада и до някъде навакса вдигането, но онзи си мълчи..
-Поради горните причини дизела беше 15стотинки под бензина до 2009та. След това о чудо, някак скочи с 30стотинки границата и е 10-15ст над а95.
-По телевизията си го казаха, заради разрешеното дозиране по закон на дизела с биодизел и т.н. дизела реално може да поевтинее с 30ст, тогава ще му е реална цената. Така като се върне барела под 90долара и бензина стане 2.10, дизела ще е 1.90. Но видите ли дизела е по-консумиран, и колите горят по-малко на него, та ще е 30стотинки от колкото трябва да е, ей така да си пълним гушите в Лукойл защото сме монополисти и не ни дреме!
- погледни колко са законовите норми за добавка на биокомпонент
- погледни цената на биокомпонента
- и един мармот шиба мечката, от един барел петрол(в зависимост от сорта) се добива около 19 галона бензин и 9 галона дизел. От където и да го погледнеш по wcman-ската система 9>19

- като не разбираш от тези неща (всъщност ти от какво разбираш?) защо не си мълчиш умно, а се държиш глупаво? И за сведение бургазката рафинерия ползва сорт "Urals". А знаеш ли колко "лесно" се пренастройва рафенерията от един към друг сорт?
- другите глупости няма да ги коментирам, само ще добавя, че Лукойл е частна компания, и като такава има право сама да определя цените на които да продава. И още нещо, цените на Лукойл са такива, каквито са на другите рафинерии.
И още нещо, но наистина последно - в четвъртък си сменях маслото, и знаете ли какво изтече от горивния филтър? - само чиста нафта, без грам мръсотия и вода

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Спечели 1000 литра висококачествена нафта от Лукчетата. Да съберем волни пожертвования за любимата ни фирма.Атанас написа:Аре стига си плещил глупости. Като не знаеш, поне си направи труда да прочетеш малко. Другите форуми си имат форумен палячо, този нямаше до сега, но гледам, че правиш всичко възможно да станешPcMan написа:...
-Поне 10-20% от дизела е тъпкан с безбожно евтин биодизел, и то некачествен.
-Преработката до дизел е по-евтина от тази до бензин
-От 1 барел петрол се добива повече дизел от колкото бензин, бензина е много по-причисте и краен продукт, дори дизела да е качествено преработен, не като в българия - от което се вдига още кол. дизел идващ от 1 барел.
-Освен биодизела кой знае какво още има вътре. И не разбирам от тези неща, но има петрол брент, и суров петрол WTI Crude Oil, който е 10$ под брента. Ниското качество на горивата освен нещата, с които ги смесват може да идва и от използването на този по-некачествен нефт, а не брента! А онзи ми мята статистики за брент. А долара пада и до някъде навакса вдигането, но онзи си мълчи..
-Поради горните причини дизела беше 15стотинки под бензина до 2009та. След това о чудо, някак скочи с 30стотинки границата и е 10-15ст над а95.
-По телевизията си го казаха, заради разрешеното дозиране по закон на дизела с биодизел и т.н. дизела реално може да поевтинее с 30ст, тогава ще му е реална цената. Така като се върне барела под 90долара и бензина стане 2.10, дизела ще е 1.90. Но видите ли дизела е по-консумиран, и колите горят по-малко на него, та ще е 30стотинки от колкото трябва да е, ей така да си пълним гушите в Лукойл защото сме монополисти и не ни дреме!
- погледни колко са законовите норми за добавка на биокомпонент
- погледни цената на биокомпонента
- и един мармот шиба мечката, от един барел петрол(в зависимост от сорта) се добива около 19 галона бензин и 9 галона дизел. От където и да го погледнеш по wcman-ската система 9>19![]()
- като не разбираш от тези неща (всъщност ти от какво разбираш?) защо не си мълчиш умно, а се държиш глупаво? И за сведение бургазката рафинерия ползва сорт "Urals". А знаеш ли колко "лесно" се пренастройва рафенерията от един към друг сорт?
- другите глупости няма да ги коментирам, само ще добавя, че Лукойл е частна компания, и като такава има право сама да определя цените на които да продава. И още нещо, цените на Лукойл са такива, каквито са на другите рафинерии.
И още нещо, но наистина последно - в четвъртък си сменях маслото, и знаете ли какво изтече от горивния филтър? - само чиста нафта, без грам мръсотия и водаАко не вярвате, питайте Brock, при него го сменях
- Атанас
- потребител
Това ще бъде много по-смислено, от колкото да развалите деня на няколко милиона ваши съгражданиvvasilev написа: Спечели 1000 литра висококачествена нафта от Лукчетата. Да съберем волни пожертвования за любимата ни фирма.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Оле божке, ние сме разваляли деня...дари си имуществото на сиромасите от Лу...шойл, яко си ги зажалил и захвалил.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Колега Атанас, само не разбирам кандидатсваш за форумен палячо или за щатен защитник на Лукойл ? Не знам в правилата на форума да има ограничения за изразяване на мнения, а елементарното възпитание би трябвало да ни предпазва от подобни на твоя коментар.
Относно кой какво разбира и какво пише - ако PcMan пише неща които според теб са глупости, можеш да го поправиш, вместо да го нападаш, да не говорим за откровените заблуди които твърдиш. Би ми било интересно куде е листнат въпросния сорт Urals, какви са котировките му и всъщност на коя борса се предлага, защото аз такава не намерих.
Лукойл може и да е частна компания, но е монополист на пазара и като такъв подлежи на мониторинг и регулиране по немалко закони, а това че държавата си затваря очите пред своеволията му не го прави светец.
За цените и качеството на продуктите му май няма смисъл да коментираме - всеки от нас кара кола и зарежда... а и филтри сменява, дай да не се агитираме за съветска власт.
http://e-vestnik.bg/2879/%D0%B7%D0%B0%D ... %81%D0%BF/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; - може да е старо, но нищо не се е променило... за съжаление
Относно кой какво разбира и какво пише - ако PcMan пише неща които според теб са глупости, можеш да го поправиш, вместо да го нападаш, да не говорим за откровените заблуди които твърдиш. Би ми било интересно куде е листнат въпросния сорт Urals, какви са котировките му и всъщност на коя борса се предлага, защото аз такава не намерих.
Лукойл може и да е частна компания, но е монополист на пазара и като такъв подлежи на мониторинг и регулиране по немалко закони, а това че държавата си затваря очите пред своеволията му не го прави светец.
За цените и качеството на продуктите му май няма смисъл да коментираме - всеки от нас кара кола и зарежда... а и филтри сменява, дай да не се агитираме за съветска власт.
http://e-vestnik.bg/2879/%D0%B7%D0%B0%D ... %81%D0%BF/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; - може да е старо, но нищо не се е променило... за съжаление
- Атанас
- потребител
Колега Доин, има голяма разлика между това да изразяваш мнение, и да плещиш откровени глупости, нали? Още по-смешно и жалко става, когато тези откровени глупости ги плещиш убедено, с патос и авторитет. И ако няколко пъти се "изпуснеш", ОК, но ако това е стил на поведение, тогава става меко казано досадно.Doin написа:Колега Атанас, само не разбирам кандидатсваш за форумен палячо или за щатен защитник на Лукойл ? Не знам в правилата на форума да има ограничения за изразяване на мнения, а елементарното възпитание би трябвало да ни предпазва от подобни на твоя коментар.
http://e-vestnik.bg/2879/%D0%B7%D0%B0%D ... %81%D0%BF/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; - може да е старо, но нищо не се е променило... за съжаление
Аз съм последният човек, който ще защитава Лукойл. Не ми вменявай такива задължения, а с годините тук съм доказал, че за форумен палячо не ставам.
Не си търсил толкова усърдно

Заповядай: http://www.eia.doe.gov/dnav/pet/pet_pri_wco_k_w.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; ще видиш, че освен "брент" има още няколко "марки".
Да, явяват се монополисти, но всеки има право да внася гориво от алтернативни доставчици. Защо не внасят? - защото лукойлските цени са като на другите рафинерии. И кво прайм? Протестираме и искаме лукойл да продават по-евтино щото сме пичове? Когато става въпрос за правата ни сме много компетентни, така де, убедено изразяваме компетентно мнение, което може да няма нищо общо с действителността, но някой, някъде чул нещо и така... Та в този смисъл, би ли ми обяснил как Лукойл налага монополното си положение? Сметките са прости като фасул

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Момци, нещо не мога да ви разбера 
И на мен не ми харесва, че тук бензина е с 10 цента по-скъп от някъде другаде
но честно казано май доста повече не ми харесва това, че заплатите ни са няколко пъти по-малки
сеа вие за какво протестирате??? за няколко цента
Не е ли по-разумно да се протестира срещу правителство, което е замразило увеличението на доходите и няма ясна политика за икономически растеж?
Ми ако се повиши стандарта на живот, мислите ли че ще ви прави впечатление тези 10 сента?! Айде да смятаме... при цена на гориво 2,50 с минималната работна заплата ще могат да се купят 96 литра бензин... намаление с 10 ст. ще могат да се купят 4 литра повече на месец
е за това ли се борите?!? За 4 или за 8 литра?
Аз мисля, че трябва да се борим за това, бензина да ни бъде консуматив, който не забелязваме, а не основно перо от месечнитени разходи 
Странни хора
ама така сме си ние
криворазбрана демокрация 

И на мен не ми харесва, че тук бензина е с 10 цента по-скъп от някъде другаде

Ми ако се повиши стандарта на живот, мислите ли че ще ви прави впечатление тези 10 сента?! Айде да смятаме... при цена на гориво 2,50 с минималната работна заплата ще могат да се купят 96 литра бензин... намаление с 10 ст. ще могат да се купят 4 литра повече на месец

Странни хора

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
БЯХ НА ПЪРВИЯ И НА ВТОРИЯ ЩЕ ОТИДА ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ СЪС ТОЗИ ГЕНОЦИД!!!

- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
la4o много си прав, обаче като се вдига цената на горавото се вдига цената и на всичко останало. Слушам по новините, че синдикатите искат минималната заплата от 240 да стане 290, което прави овеличение с 20,8%. А гледам в друга тема колежката Dani Barabani е писала за типовото хлебче което е поскъпнало от 0,79лв, на 1,29 с 0,50лв или с 63,3%. Много по-лесно ще накараме един монопол да свали цените от колкото хиляди частни фирми да вдигнат заплатите. Има и такива предложения към организаторите на протеста, но не може да се протестира за всичко на веднъж, трябва да има точни и ясни искания. Надявам се, че като се постигне първата цел ще продължът протестите за цените на храните. А на колегата Атанас щом му харесва високата цена на дизела нямам нищо против, нека продължи да си го плаща по 2,53 лв. за литър. И няма смисъл да ни убеждаваш колко чисти били наште горива, преди няколко дена имаше предаване по БТВ за тях. Не на празно казаха, че колкото по-скъпи стават, толкова по-не качествени стават. Браво на Добрич, и днес са направили протест!
- Атанас
- потребител
И би ли ми казал, как след поскъпване на горивото са 20ст, хлебчето поскъпва с 50? Някаква формула, някаква сметка?vargala81 написа:la4o много си прав, обаче като се вдига цената на горавото се вдига цената и на всичко останало. Слушам по новините, че синдикатите искат минималната заплата от 240 да стане 290, което прави овеличение с 20,8%. А гледам в друга тема колежката Dani Barabani е писала за типовото хлебче което е поскъпнало от 0,79лв, на 1,29 с 0,50лв или с 63,3%. Много по-лесно ще накараме един монопол да свали цените от колкото хиляди частни фирми да вдигнат заплатите. Има и такива предложения към организаторите на протеста, но не може да се протестира за всичко на веднъж, трябва да има точни и ясни искания. Надявам се, че като се постигне първата цел ще продължът протестите за цените на храните. А на колегата Атанас щом му харесва високата цена на дизела нямам нищо против, нека продължи да си го плаща по 2,53 лв. за литър. И няма смисъл да ни убеждаваш колко чисти били наште горива, преди няколко дена имаше предаване по БТВ за тях. Не на празно казаха, че колкото по-скъпи стават, толкова по-не качествени стават.
Изобщо знаете ли какво искате в действителност? Сигурен съм, че не. Знаете ли колко печели Лукойл от тон преработен петрол? Сигурен съм, че не знаете. Някой някъде казал на някой, че Лукойл печелел по 200 лв на тон, ама какво - преработен петрол, готов продукт дизел, бензин, керосин, котелно гориво или битум. Навили сте си на пръста, че Лукойл е виновен за вашето нещастие. Умните хора, когато имат проблем се замислят, и първо поглеждат в огледалото. В общия случай то им казва къде е проблема, а глупавите винаги обвиняват другите - това е психология, и да не разберете, все тая.
Аре малко сметки, ама бакалски, че ако ги направя по-сложни пак няма да ги схванете:
бензин А95 - цена на едро в София за 1000л. - 1159лв, акциз 710лв, данъчна основа 1869лв, ДДС 373.80лв общо 2242.50лв
За тези, на които не им е ясно, ще поясня, макар, че е толкова просто, че дори индивид с коефициент на интелегентност, клонящ към минус безкрайност, пак трябва да се сети сам.
От 1000л приемаме най-тейкия вариянт, а именно, че Лукойл печели 200лв защото е гадна социалистическа гад, мръсен капиталист, и е монополист. Сега е интересното : КОлко печели държавата от 1000л. гориво? 710+373.80=1083.80лв

200 срещу 1083
Що не ходите да протестирате срещу високите цени на държавата? А?
- la4o
- потребител
- Контакти:
не, не
не ме разбра
въпроса не е в минималната работна заплата. Просто съм я дал за да можем да смятаме на някаква база
Ако питам колко от вас получават минимална работна заплата, няма да получа нито един отговор.
В твоя отговор се съдържа противоречието за което ви се чудя... протестирате срещу резултата от проблема, а не срещу самия проблем
Защото мога да се обзаложа, че дори и да свалят бензина, хлебчето няма да поевтинее. А и си прав, че не можеш да накараш хиляди фирми да вдигнат заплатите, но също така не можеш да повлияеш на всички тях да намалят цените. Стандарта трябва да се вдигне, но това зависи от някой, дето не ги може тези неща. Но PCMan си го харесва, така че да не говорим
чудя се обаче защо и той се включва в протестите? В крайна сметка В.З и Б.Б са си приятелчета... а както знаем - приятелите на моите приятели са и мои приятели
PCman, не си последователен пич...

В твоя отговор се съдържа противоречието за което ви се чудя... протестирате срещу резултата от проблема, а не срещу самия проблем

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Да приемем, че не можем да да намалим акциза, поради някакви задължения.Атанас написа: ....Аре малко сметки, ама бакалски, че ако ги направя по-сложни пак няма да ги схванете:
бензин А95 - цена на едро в София за 1000л. - 1159лв, акциз 710лв, данъчна основа 1869лв, ДДС 373.80лв общо 2242.50лв....
Приемаме, че и ставката на ДДС 20% не може да се намали, поради незнайни причини.
Обаче парламента по предложение на правителството, може да промени закона за ДДС относно формирането на данъчната основа на акцизните стоки, като акциза се извади от нея и се прибави след облагането с ДДС.
Тогава горната сметка придобива следния вид: Данъчна основа 1159лв; ДДС 231.8; акциз 710лв или:
1159+232+710=2101лв
2242.5-2101=141.5лв разлика с която Държавата по собствено желание може да намали цената на горивото.
Ето това трябва да е искането на протеста.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- vargala81
- потребител
- Контакти:
Аз те разбрах много добре, но и аз дадъх пример с минималната заплата защото и да я вдигнат мен това не ме грее, моята ще си остане същата, а тя е с 20% по-ниска от както ББ е на власт. Нямам нищо против Лукоел: Ние - гражданите с идеална цел „ НЕ!
На високите цени на горивата”,
заставаме зад позицията, че цените
на горивата са неадекватно високи в
сравнение с нашите доходи. Горивата
сами по себе си , са на спекулативно
високи цени , резултат от
картелиране , било то гласно или
негласно - споразумение между
търговците !
- Косвеният данък АКЦИЗ също е
прекалено висок и допълнително
оскъпява горивата!
- Всеки един от нас плаща по 25
стотинки за литър данък печалба 10 % ,
всеки 50 стотинки от цената на литър
гориво са Данък Добавена Стойност
20 %
Неадекватно високата цена на
горивата създава екстремно
оскъпяване на продуктите от първа
необходимост (храна , лекарства и др .) ,
голяма част , от чиято себестойност е
транспортът, който е калкулиран в
цената им! Въпросното оскъпяване на
горивата влияе пряко върху
инфлацията , респективно намаля
покупателната сила на Българина.
Това оскъпяване днес ще засегне до
месец и нашите бащи, майки , баби и
дядовци , тъй като инфлацията ще
изяде пенсиите им !!!
Цената на горивата тласка България
към прогресираща бедност , ние и без
това сме на прага на мизерията !
Ние , гражданите - Ние , България ...
Понеже ние сме България. ..
Заявяваме , че искаме от настоящото
правителство да създаде срочно , до
седмица комисия, която да
предприеме незабавни нормативни
мерки целящи регулиране цената на
горивата до 2 лева за литър.
Конкретни законово възможни
лостове за регулиране на цените на
горивата и респективно продуктите от
първа необходимост засегнати от
транспортно оскъпяване:
- Понижаване на ДДС на горивата от
20 % на 12%
- Комисия следяща и ограничаваща
надценката на рафинерията
диктуваща пазара.
– Адекватно регулиране на акциза до
минималните позволени от ЕС нива !
– Адекватно регулиране, чрез таван на
максималната надценка за литър
гориво на търговец! Същото е
възможно чрез компромисна
договорка за данъчни облекчения
към засегнатите търговци!
За пример даваме страните : Украйна,
Армения, САЩ и много други , където
горивото е под 2 лева за литър!
Литва и Кипър , където горивата са с
над 30 стотинки за литър по -евтини ,
при много по- висок стандарт на
живот!!!
Протеста на 13 .03 .2011 година е израз
на единна гражданска позиция и е
първата крачка към създаването на
„ гражданско общество”!
Този протест e начало, а не
инцидентен случай ! Oт управляващите
ни зависи дали този проблем ще бъде
решен и съответно протестът един ,
или ще последва втори протест през
месец април, на който ще затворим
жизнено важни за страната ни главни
пътни артерии.
Очакваме срочно преосмисляне на
политиката по отношение на горивата
и резултати до края на месец март
тази година !
На високите цени на горивата”,
заставаме зад позицията, че цените
на горивата са неадекватно високи в
сравнение с нашите доходи. Горивата
сами по себе си , са на спекулативно
високи цени , резултат от
картелиране , било то гласно или
негласно - споразумение между
търговците !
- Косвеният данък АКЦИЗ също е
прекалено висок и допълнително
оскъпява горивата!
- Всеки един от нас плаща по 25
стотинки за литър данък печалба 10 % ,
всеки 50 стотинки от цената на литър
гориво са Данък Добавена Стойност
20 %
Неадекватно високата цена на
горивата създава екстремно
оскъпяване на продуктите от първа
необходимост (храна , лекарства и др .) ,
голяма част , от чиято себестойност е
транспортът, който е калкулиран в
цената им! Въпросното оскъпяване на
горивата влияе пряко върху
инфлацията , респективно намаля
покупателната сила на Българина.
Това оскъпяване днес ще засегне до
месец и нашите бащи, майки , баби и
дядовци , тъй като инфлацията ще
изяде пенсиите им !!!
Цената на горивата тласка България
към прогресираща бедност , ние и без
това сме на прага на мизерията !
Ние , гражданите - Ние , България ...
Понеже ние сме България. ..
Заявяваме , че искаме от настоящото
правителство да създаде срочно , до
седмица комисия, която да
предприеме незабавни нормативни
мерки целящи регулиране цената на
горивата до 2 лева за литър.
Конкретни законово възможни
лостове за регулиране на цените на
горивата и респективно продуктите от
първа необходимост засегнати от
транспортно оскъпяване:
- Понижаване на ДДС на горивата от
20 % на 12%
- Комисия следяща и ограничаваща
надценката на рафинерията
диктуваща пазара.
– Адекватно регулиране на акциза до
минималните позволени от ЕС нива !
– Адекватно регулиране, чрез таван на
максималната надценка за литър
гориво на търговец! Същото е
възможно чрез компромисна
договорка за данъчни облекчения
към засегнатите търговци!
За пример даваме страните : Украйна,
Армения, САЩ и много други , където
горивото е под 2 лева за литър!
Литва и Кипър , където горивата са с
над 30 стотинки за литър по -евтини ,
при много по- висок стандарт на
живот!!!
Протеста на 13 .03 .2011 година е израз
на единна гражданска позиция и е
първата крачка към създаването на
„ гражданско общество”!
Този протест e начало, а не
инцидентен случай ! Oт управляващите
ни зависи дали този проблем ще бъде
решен и съответно протестът един ,
или ще последва втори протест през
месец април, на който ще затворим
жизнено важни за страната ни главни
пътни артерии.
Очакваме срочно преосмисляне на
политиката по отношение на горивата
и резултати до края на месец март
тази година !
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
С две ръце подкрепям твоето мнение , но разбирам и протестиращите , тъй като нарастването на цената на горивата води до скок на цените на всички други стоки .За жалост държавните служители няма как да протестират срещу замразяването на доходите си тъй като е незаконно и поради тази причина няма кой да ги организира.la4o написа:Момци, нещо не мога да ви разбера
И на мен не ми харесва, че тук бензина е с 10 цента по-скъп от някъде другадено честно казано май доста повече не ми харесва това, че заплатите ни са няколко пъти по-малки
сеа вие за какво протестирате??? за няколко цента
Не е ли по-разумно да се протестира срещу правителство, което е замразило увеличението на доходите и няма ясна политика за икономически растеж?
Ми ако се повиши стандарта на живот, мислите ли че ще ви прави впечатление тези 10 сента?! Айде да смятаме... при цена на гориво 2,50 с минималната работна заплата ще могат да се купят 96 литра бензин... намаление с 10 ст. ще могат да се купят 4 литра повече на месеце за това ли се борите?!? За 4 или за 8 литра?
Аз мисля, че трябва да се борим за това, бензина да ни бъде консуматив, който не забелязваме, а не основно перо от месечнитени разходи
Странни хораама така сме си ние
криворазбрана демокрация
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
И би ли ми казал, как след поскъпване на горивото са 20ст, хлебчето поскъпва с 50? Някаква формула, някаква сметка?
Изобщо знаете ли какво искате в действителност? Сигурен съм, че не. Знаете ли колко печели Лукойл от тон преработен петрол? Сигурен съм, че не знаете. Някой някъде казал на някой, че Лукойл печелел по 200 лв на тон, ама какво - преработен петрол, готов продукт дизел, бензин, керосин, котелно гориво или битум. Навили сте си на пръста, че Лукойл е виновен за вашето нещастие. Умните хора, когато имат проблем се замислят, и първо поглеждат в огледалото. В общия случай то им казва къде е проблема, а глупавите винаги обвиняват другите - това е психология, и да не разберете, все тая.
Аре малко сметки, ама бакалски, че ако ги направя по-сложни пак няма да ги схванете:
бензин А95 - цена на едро в София за 1000л. - 1159лв, акциз 710лв, данъчна основа 1869лв, ДДС 373.80лв общо 2242.50лв
За тези, на които не им е ясно, ще поясня, макар, че е толкова просто, че дори индивид с коефициент на интелегентност, клонящ към минус безкрайност, пак трябва да се сети сам.
От 1000л приемаме най-тейкия вариянт, а именно, че Лукойл печели 200лв защото е гадна социалистическа гад, мръсен капиталист, и е монополист. Сега е интересното : КОлко печели държавата от 1000л. гориво? 710+373.80=1083.80лв
И к'во? шибаният монополист печели някакви кирливи 200 кинта, при положение, че е вложил милиони, а държавата цели 1083, без да си мръдне пръста. Вашият кумир бат ви Боко каза, че щял да мисли, хер Флик отсече, че акцизът и данъка няма да се намаляват.
200 срещу 1083Що не ходите да протестирате срещу високите цени на държавата? А? [/quote]
Добре де, с тея бакалски сметки схванах - Лукойл е набеден, може дори една подписка с извинения да им изпратим, хер Флик и ББ са виновните.
Само дето още не ми е ясно как през 2008 горивата имаха същите цени, ставката на ДДС беше същата, долара беше на тези си нива, но петрола бе 140 долара за барел? Акциза? Ех този акциз бре.... много им боде очите... , но през 2008 акциза на безоловния бензин беше 685 лв, а сега е 710 - някак си е пренебрежимо малка разликата на фона на сегашното поскъпване? Излиза,че или тогава Лукойл се е проявил като социално отговорна компания и е работил на загуба , или че сега просто се е полакомил да изкара нещо отгоре върху тези 200 лева?
Относно формулата гориво- хляб, има я, никой не измисля топлата вода - всеки иска да лови риба в мътна вода. С тази разлика, че конкуренцията при хлебарите е такава, че до месец това хлебче пак ще с 50 ст по-евтино, но не така седят нещата при горивата -днес са 200 лв, утре ще ги направят 300.
Относно многомилионните инвестиции на Лукоил - ако има такива инвестиции не само на хартия , то това трябва да са най-глупаво похарчените пари, качеството на горивото е отвратително, може и преди да е било такова, но поне не сме имали база за сравнение. Относно това дали е конкурентноспособна компания - ти твърдиш че е, В.З. твърди обратното, а разберете се. Потреблението се било свило, непреките разходи рефлектирали върху цената... Ами като е толкоз качествен продукта им защо не изнасят - пазар бол? Даже може стария ти фитър в рекламата си да го вкючат?! И как цената на горивата в една Франция е съизмерима с нашите при размер на акциза по-голям от нашия,данъците също, при цена на труда неизмерима с нашата, с нефт нищо общо с тюменския...? Или може би там рафинерийте нямат черни каси, не спонсорират париите и държавата не им е осигурила такива удобства като на нашата?
Правителството.. си е правителство, не му е работа да ми вдига заплатата вече, неговата роля е да стимулира бизнеса, но не на определени фирми, а на всички. Местните такси тихомълком скачат, горивото - не толкова тихо с 20% за година, ток, вода ,парно...за лихвите по оперативните кредити са задушаващи, пазара свит - трябва си луд да правиш бинес тук, камо ли да двигаш доходите на персонала, то твоята печалба ако въобще я има е на нивата на обикновен банков депозит, защо някой да се пъне да работи?
А като се погледна в огледалото се виждам - олигофрен почти на 40, с няколкомесечно бебе (да е живо и здраво), дето подари 12 години на държавата за да се опита да направи живота на не само богоизбраните маааалко по-добър и справедлив, да се бори и ограничава именно тази корпоративна алчност, и да покаже на всеки полуграмотен печалбар, че на тази територия има Държава. Ама се уморих...Както беше казал Ибсен:"Чистата съвест е най-добрата възглавница"
Сега си работя мирно, кротко и спокойно, без напрежение и излишни нерви, гледам си детето и женатаи гледам как всяка вечер се намира поне един .............. дето ме убеждава че държавата ми била страхотна, трябвало да се гордея с управниците си,че тук са се събрали филантропи от Чехия, Австрия, Русия , нашенците да не забравяме,дето правели всичко възможно да ми угодят, че за едни кирливи 200 лева са готови в мазето бензиностанция да ми направят, ама аз - мизерника, лентйствам и не се взема в ръце, да започна да работя и от банята. Току виж там производителността ми е по-голяма!
И сигурно са прави... що ли не си оправих живота когато можех!?
P.S. и аз съм имал клауза за лоялност в договора, но ако ще ме карат да пиша такива неща - това не е моя работодател.

200 срещу 1083Що не ходите да протестирате срещу високите цени на държавата? А? [/quote]
Добре де, с тея бакалски сметки схванах - Лукойл е набеден, може дори една подписка с извинения да им изпратим, хер Флик и ББ са виновните.
Само дето още не ми е ясно как през 2008 горивата имаха същите цени, ставката на ДДС беше същата, долара беше на тези си нива, но петрола бе 140 долара за барел? Акциза? Ех този акциз бре.... много им боде очите... , но през 2008 акциза на безоловния бензин беше 685 лв, а сега е 710 - някак си е пренебрежимо малка разликата на фона на сегашното поскъпване? Излиза,че или тогава Лукойл се е проявил като социално отговорна компания и е работил на загуба , или че сега просто се е полакомил да изкара нещо отгоре върху тези 200 лева?
Относно формулата гориво- хляб, има я, никой не измисля топлата вода - всеки иска да лови риба в мътна вода. С тази разлика, че конкуренцията при хлебарите е такава, че до месец това хлебче пак ще с 50 ст по-евтино, но не така седят нещата при горивата -днес са 200 лв, утре ще ги направят 300.
Относно многомилионните инвестиции на Лукоил - ако има такива инвестиции не само на хартия , то това трябва да са най-глупаво похарчените пари, качеството на горивото е отвратително, може и преди да е било такова, но поне не сме имали база за сравнение. Относно това дали е конкурентноспособна компания - ти твърдиш че е, В.З. твърди обратното, а разберете се. Потреблението се било свило, непреките разходи рефлектирали върху цената... Ами като е толкоз качествен продукта им защо не изнасят - пазар бол? Даже може стария ти фитър в рекламата си да го вкючат?! И как цената на горивата в една Франция е съизмерима с нашите при размер на акциза по-голям от нашия,данъците също, при цена на труда неизмерима с нашата, с нефт нищо общо с тюменския...? Или може би там рафинерийте нямат черни каси, не спонсорират париите и държавата не им е осигурила такива удобства като на нашата?
Правителството.. си е правителство, не му е работа да ми вдига заплатата вече, неговата роля е да стимулира бизнеса, но не на определени фирми, а на всички. Местните такси тихомълком скачат, горивото - не толкова тихо с 20% за година, ток, вода ,парно...за лихвите по оперативните кредити са задушаващи, пазара свит - трябва си луд да правиш бинес тук, камо ли да двигаш доходите на персонала, то твоята печалба ако въобще я има е на нивата на обикновен банков депозит, защо някой да се пъне да работи?
А като се погледна в огледалото се виждам - олигофрен почти на 40, с няколкомесечно бебе (да е живо и здраво), дето подари 12 години на държавата за да се опита да направи живота на не само богоизбраните маааалко по-добър и справедлив, да се бори и ограничава именно тази корпоративна алчност, и да покаже на всеки полуграмотен печалбар, че на тази територия има Държава. Ама се уморих...Както беше казал Ибсен:"Чистата съвест е най-добрата възглавница"
Сега си работя мирно, кротко и спокойно, без напрежение и излишни нерви, гледам си детето и женатаи гледам как всяка вечер се намира поне един .............. дето ме убеждава че държавата ми била страхотна, трябвало да се гордея с управниците си,че тук са се събрали филантропи от Чехия, Австрия, Русия , нашенците да не забравяме,дето правели всичко възможно да ми угодят, че за едни кирливи 200 лева са готови в мазето бензиностанция да ми направят, ама аз - мизерника, лентйствам и не се взема в ръце, да започна да работя и от банята. Току виж там производителността ми е по-голяма!
И сигурно са прави... що ли не си оправих живота когато можех!?
P.S. и аз съм имал клауза за лоялност в договора, но ако ще ме карат да пиша такива неща - това не е моя работодател.
- vargala81
- потребител
- Контакти:
Ето ти формулата.... Бензина ?%,тока?%,пшеницата на международната борса?%, там и нещо друго поскъпнало и като събереш процентите се получава 63,3% поскъпване на хлебчето. Нали се сещаш, че като бензина, тока, водата, и т.н поскъпваха по няколко пъти цената на хляба не е мърдала от времето преди тройната коалиция. Ама аз няма за какво да ги правя тия сметки, нито съм специалист, нито ми плащат за това! Правителството да ги прави тия сметки. Не ме интересува Лукойл колко печели, интересува ме как в страни с по-висок акциз продават на същата, че и по-ниска цена горивата. И ако печелиха толкова малко едвали бензиностанциите щяха да никнат като гъби, гледам нито една не е фалирала до сега, само тези които окриваха данаци и отказаха да се вържат към системата на НАП. Защо когато беше първия протест се получи така, че бензиностанциите направиха по-големи обороти? Защото много хора които не карат колите си заради скъпите горива излезнаха на протеста и зареждаха по десетки пъти за по левче. Сигорен съм, че няма кола която да е излезнала на протеста и не е изгорила за поне 10 лв гориво. Когато градския транспорт в Пловдив поиска да вдигнат цената на билета от 1.00 лв на 1.20лв, кмета Славчо Атанасов каза: Няма да позволя да извиват ръцете на Пловдивчани, готов съм веднага да им прекратя договорите. Е какво се получава тук? Кой на кого извива ръцете?Атанас написа .......И би ли ми казал, как след поскъпване на горивото са 20ст, хлебчето поскъпва с 50? Някаква формула, някаква сметка?
Изобщо знаете ли какво искате в действителност? Сигурен съм, че не. Знаете ли колко печели Лукойл от тон преработен петрол? Сигурен съм, че не знаете.
- Атанас
- потребител
И като давате примери, защо поне не седнете да сметнете малко?Doin написа:...И как цената на горивата в една Франция е съизмерима с нашите при размер на акциза по-голям от нашия,данъците също, при цена на труда неизмерима с нашата, с нефт нищо общо с тюменския...? ...
Цените на едро са като тук, както писах преди. Следователно смятаме 1159лв или €593
Акциз във Франция за горива <95 €606.9
Акциз във Франция за другите €639.6
ДДС 19.6%
Хайде да смятаме: 593+639.6=1232.6 + 19.6%=€1474.2 за 1000л или €1.4742 за 1 литър
Средната цена на 95 във Франция е €1.620 с включен ДДС
От долното като извадим горното се получава разлика от €0.1458 или 28ст. (стотинки) която е за бензиностанцията >:D<:
както виждаш няма никаква мистика
И поне 15 пъти до сега съм писал, че не работя в Лукйол или тяхно дружество
- la4o
- потребител
- Контакти:
че цените на горивата са неадекватно високи в сравнение с нашите доходи.
Вие сериозно ли мислите, че проблема е само в цените на горивата? Всеки от вас прави съпоставка цената с доходите и нито един от вас не се сети, че проблема е в доходитетъй като инфлацията ще изяде пенсиите им !!!

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Този проблем е характерен за 70-80% от хората. Всички виждат високите цени на горивата, на хранителните стоки, на тока и т.н. Всички виждат високите заплати в Европа, но на колко им прави впечетлиние, че 50% от тях отиват за данъци. Просто някой стоят в гората и виждат дърветата, а малко са тези които могат да видят гората. Протеста трябва да е насочен срещу все по-ниският стандарт на живот в България, а той е нисък, защото ни е ниска икономическата култура. Защото този, който се осигурява на пълната си заплата се смята за глупак, а този който се осигурява на една или две МРЗ и взема по 1000 лв. под масата - за тарикат. Така са над 40 % от работещите в часния сектор или както му казват - сива икономика. Правителството няма нищо общо с заплатите и печалбите в частния сектор, а това че е замразило държавните заплатити само може да ни радва. Ако не беше така и беше премахнало валутният борд, за да може да си печата пари (както направиха в САЩ и Европа) сега хляба щеше да е колкото кутия цигари по 4-5 лв.la4o написа: Вие сериозно ли мислите, че проблема е само в цените на горивата? Всеки от вас прави съпоставка цената с доходите и нито един от вас не се сети, че проблема е в доходитебаси?! Протестирате срещу Лукойл, казвайки, че във Франция нямало партийни каси? Хората отдавна са казали, че не е луд ядящия баница... Продължавам да не ви разбирам пичове
Убедете ме
Докато гледаме на проблемите - микро ще сме на този хал. А ще се оправим когато прогледнем - МАКРО. Истината у нас е че като се увеличават цените на енергоносителите и цените се увеличават, но при спада на цените на горивата - остават на същите нива. Това явление го имаше 2008 година, има го и сега.
Според мен единственото нещо, което може да направи държавата, е да въведе 15% ограничение на цените от производителя до крайния клиент. Така между тях няма как да се настанят 5-6 прекупвачи, дистрибутори и търговци на едро.
- vargala81
- потребител
- Контакти:
Абе аз знам, че проблема е в дохотите, знам, че в Германия, Холандия, Испания и др. Европески държави Български строители вземат по 1800-2000 евро. Иначе се подписват на 3-4-5000 евро, АМА ТЯХ ГИ ПРИБИРА БЪЛГАРСКАТА ФИРМА КОЯТО ГИ Е ИЗПРАТИЛА ТАМ. От както ни оправлява Герб всяка 2ра ф-ма осигорява работниците си на по 4 часа, обаче пак си работят по 8-12 часа, е как според вас ще ни овеличат заплатите като Б.Б им отвори още една вратичка за окриване на данъци, ама да оставим Б.Б на страна, за него си има друга тема. Хайде тогава да се съберем и да протестираме за заплатите, веднага ще отговорят, че сме въ времена на тежка криза и няма как да се вдигнат. Те не могат да вдигнат минималните заплати и пенсии с по 10 лв, камоли да удвоят другите. Всяка сутрин патувам за работа със служебен бус, във момента 80 км. отиване и връщане. Дизела ние работниците си го зареждаме и като поскъпне ми олеква и джоба, така, че за мен това е основния проблем. Голяма част от заплатата ми отива за цигари и гориво, ама за цигарите няма как да протестирам защото мога да пуша, мога и да не пуша, обаче няма как да не патувам всяка сутрин за работа и не съм сам в колата а сме 6 човека. Гледайте малко новините! Всеки ден се говори.... Таксиметрови фирми пред фалит, превозвачи пред фалит, учебните коли в Хасково мисля, че беше карат кандидат шофьорите да си доплащат за гориво и това всичко заради горивата. Защото Държавата не дава да ни извиват ръцете, обаче тя извива нашите и техните ръце.la4o написа:че цените на горивата са неадекватно високи в сравнение с нашите доходи.Вие сериозно ли мислите, че проблема е само в цените на горивата? Всеки от вас прави съпоставка цената с доходите и нито един от вас не се сети, че проблема е в доходитетъй като инфлацията ще изяде пенсиите им !!!баси?! Протестирате срещу Лукойл, казвайки, че във Франция нямало партийни каси? Хората отдавна са казали, че не е луд ядящия баница... Продължавам да не ви разбирам пичове
Убедете ме