Какво означава тази лампичка на таблото
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
- Status: Извън линия
Какво означава тази лампичка на таблото
Какво означава тази лампичка на таблото на Фокус 2003-2004г.
Да ама на моята няма светкавичка...

ПС: Извинявам се ако има вече така тема
Да ама на моята няма светкавичка...

ПС: Извинявам се ако има вече така тема
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Какво означава тази лампичка на таблото
Това е чек енджин индикацията. Като дадеш на контакт трябва да светне, да поседи така няколко секунди и да загасне, тогава палиш. Ако не гасне след като си запалил начи има нещо нередно. Проблеми - бол, които може да индикира. Трябва да се закачи и да се види какво не му харесва на ECU-то.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Казано с две думи ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ(И)Gattuso написа:Какво означава тази лампичка на таблото на Фокус 2003-2004г.......

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
За кви проблеми говорите,вижте ква хубава картинка е, че и му свети на всичко отгоре 

- Gattuso
- потребител
Оправихме го
датчика на горивния филтър е
Вчера като сменяли филтъра явно после не се сложили датчика или е сложен, но като съм карал е паднал незнам...но
вече всичко е 6

Вчера като сменяли филтъра явно после не се сложили датчика или е сложен, но като съм карал е паднал незнам...но
вече всичко е 6
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Ъъъъ, къв е тоя датчик на горивния филтър?Gattuso написа:Оправихме годатчика на горивния филтър е
вече всичко е 6

- Gattuso
- потребител
Каквото ми казаха това пиша
Разбирам от коли колкото от космически совалки, но днес като отидох и казах на майстора за проблема почна да пипа разни уж датчици и като пипна някви жички на горивния филтър и лампичката изгасна и дори изминах 90км. и всичко е на 6

- MapTo_D
- потребител
Човек, отиди някъде да ти закачат колата и да направят една диагностика да се види какво ще покаже. Не знам какви са тия майстори, но на горивния филтър няма нито датчици, нито жички...Gattuso написа:Каквото ми казаха това пишаРазбирам от коли колкото от космически совалки, но днес като отидох и казах на майстора за проблема почна да пипа разни уж датчици и като пипна някви жички на горивния филтър и лампичката изгасна и дори изминах 90км. и всичко е на 6

- HACKO
- Модератор
Има горивни филтри с датчик за нивото на събралата се във него вода, това че твоята кола няма такъв не значи че никоя няма. Щом лампата е угаснала, няма смисъл да ходи където и да е, само ще му вземат парите а може и да попадне в схема за източване на джоба му.MapTo_D написа:Човек, отиди някъде да ти закачат колата и да направят една диагностика да се види какво ще покаже. Не знам какви са тия майстори, но на горивния филтър няма нито датчици, нито жички...Gattuso написа:Каквото ми казаха това пишаРазбирам от коли колкото от космически совалки, но днес като отидох и казах на майстора за проблема почна да пипа разни уж датчици и като пипна някви жички на горивния филтър и лампичката изгасна и дори изминах 90км. и всичко е на 6
![]()

- MapTo_D
- потребител
Наско, говорим за фокуса на колегата, а не коя кола има датчик и коя няма. Горивния му филтър е като моя, аз съм си го сменял сам и знам че нямаше нито датчик, нито жичка.HACKO написа:Има горивни филтри с датчик за нивото на събралата се във него вода, това че твоята кола няма такъв не значи че никоя няма. Щом лампата е угаснала, няма смисъл да ходи където и да е, само ще му вземат парите а може и да попадне в схема за източване на джоба му.MapTo_D написа:Човек, отиди някъде да ти закачат колата и да направят една диагностика да се види какво ще покаже. Не знам какви са тия майстори, но на горивния филтър няма нито датчици, нито жички...Gattuso написа:Каквото ми казаха това пишаРазбирам от коли колкото от космически совалки, но днес като отидох и казах на майстора за проблема почна да пипа разни уж датчици и като пипна някви жички на горивния филтър и лампичката изгасна и дори изминах 90км. и всичко е на 6
![]()
- HACKO
- Модератор
Поправка, това че твоя Фокус, няма не значи че никой Фокус няма.
Има ли смисъл от този спор, нали колата на колегата се е оправила?

- MapTo_D
- потребител
Това ми беше мисълта, че тая лампа може да не е светнала заради това, което му казват "майсторите". Една диагностика е 20-25 лв, нищо не пречи да отиде да види какво ще покаже, но да прав си, нито е моя колата нито нищо, така че кво ли се обаждам изобщо, само дано колегата не пропищи скоро с някой по-голям проблем. След това ще има пак "Да е*а тия скапани фордове..."HACKO написа:Поправка, това че твоя Фокус, няма не значи че никой Фокус няма.
- HACKO
- Модератор
Така е, аз също съм никой, той си решава, но може да попадне на хора, които вместо да оправят нещата може и да ги влошат (неволно или умишлено) и после пак "Да е*а тия скапани фордове..."
Просто споделям мнението си по въпроса, а то е "когато едно нещо работи, не се пипа", ако лампата пак светне, да.
Просто споделям мнението си по въпроса, а то е "когато едно нещо работи, не се пипа", ако лампата пак светне, да.

- Gattuso
- потребител
По-късно ще направя снимки да видите филтъра дали има датчик или няма, защото много не им разбирам
А колкото до диагностиката по-добре да дам 25лв. и да видя дали няма друг проблем от колкото после да има:
"Да е*а тия скапани фордове..."
В понеделник дано работят ще ида до Пловдив да проверя, а колкото до филтъра казаха ми да си взема такъв на Бош
А колкото до диагностиката по-добре да дам 25лв. и да видя дали няма друг проблем от колкото после да има:
"Да е*а тия скапани фордове..."

В понеделник дано работят ще ида до Пловдив да проверя, а колкото до филтъра казаха ми да си взема такъв на Бош
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
По -добре послушай Наско и изчакай известно време за да се разбере дали проблема е от този мистериозен датчик или от нещо друго.Така или иначе винаги можеш да отидеш да ти изчистят грешките от компютъра...(или да ти натрупат новиGattuso написа:По-късно ще направя снимки да видите филтъра дали има датчик или няма, защото много не им разбирам
"Да е*а тия скапани фордове..."![]()

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- Gattuso
- потребител

И утре отива в Пловдив на Елкон да видят от къде идва проблем, а ако изгасне като сложа хубава нафта още утре ще сменя горивния филтър с филтър на БОШ
- MapTo_D
- потребител
Gattuso написа:Гадната лампичка отново светна и по-късно ще сложа хубаво гориво и дано изгасне, защото миналия път след като оправиха датчика сложих и хубава нафта и лампичката изгасна
И утре отива в Пловдив на Елкон да видят от къде идва проблем, а ако изгасне като сложа хубава нафта още утре ще сменя горивния филтър с филтър на БОШ
Човек, пак ти казвам, тъпия филтър няма никакви датчици!!! Има три тръбички, които влизат в него и толкова! Ама...ако желаеш отиди пак да ти оправят датчика и да изгасне лампичката...но лично моят съвет е да отиваш в сервиз Авел в Пловдив да ти правят диагностика, на доста места съм чувал и чел не лоши отзиви за тях!
- Gattuso
- потребител
Сложих за 20лв. дизел, но лампичката отново си светеше.MapTo_D написа:Gattuso написа:Гадната лампичка отново светна и по-късно ще сложа хубаво гориво и дано изгасне, защото миналия път след като оправиха датчика сложих и хубава нафта и лампичката изгасна
Човек, пак ти казвам, тъпия филтър няма никакви датчици!!! Има три тръбички, които влизат в него и толкова! Ама...ако желаеш отиди пак да ти оправят датчика и да изгасне лампичката...но лично моят съвет е да отиваш в сервиз Авел в Пловдив да ти правят диагностика, на доста места съм чувал и чел не лоши отзиви за тях!
А къде се намира този сервиз Авел?
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Чичко Google каза цъкGattuso написа: Сложих за 20лв. дизел, но лампичката отново си светеше.
- Gattuso
- потребител
Таман там търсех преди да легна. Благодаряautobg написа:Чичко Google каза цъкGattuso написа: Сложих за 20лв. дизел, но лампичката отново си светеше.
Махнах акумулатора уж се чистели грешките и утре сутринта ще го сложа преди да тръгна