Пет годишна гаранция за моделите на Ford
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
- Status: Извън линия
Пет годишна гаранция за моделите на Ford
От 1 май всеки автомобил на Ford ще се пердлага стандартно с 5 години гаранция в България.
По-дългият гаранционен период носи на клиентите редица преимущества. Благодарение на петгодишната гаранция потребителите си спестяват допълнителните разходи за резервни части и труд, непредвидените сметки за ремонт и си осигуряват 1826 дни спокойствие и отсъствие на риск, бързо и компетентно обслужване в оторизираните сервизи на Ford в 16 града на България и поддръжка спрямо препоръките и изискванията на производителя.
Изключително важно предимство на петгодишния гаранционен срок е и увеличената остатъчна стойност на автомобила, която гарантира на клиента по-висока изкупна цена за неговия Ford при последваща продажба.
Поводът за въвеждането на тази новост от Ford в България е 20-годишният юбилей, който компанията Мото-Пфое чества през 2011 г., както и 100 години Ford в България.
http://ams.bg/?act=content&rec=10448" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
По-дългият гаранционен период носи на клиентите редица преимущества. Благодарение на петгодишната гаранция потребителите си спестяват допълнителните разходи за резервни части и труд, непредвидените сметки за ремонт и си осигуряват 1826 дни спокойствие и отсъствие на риск, бързо и компетентно обслужване в оторизираните сервизи на Ford в 16 града на България и поддръжка спрямо препоръките и изискванията на производителя.
Изключително важно предимство на петгодишния гаранционен срок е и увеличената остатъчна стойност на автомобила, която гарантира на клиента по-висока изкупна цена за неговия Ford при последваща продажба.
Поводът за въвеждането на тази новост от Ford в България е 20-годишният юбилей, който компанията Мото-Пфое чества през 2011 г., както и 100 години Ford в България.
http://ams.bg/?act=content&rec=10448" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от kEFi на 31 май 2011, 22:23, променено общо 1 път.
Причина: Rазгорещен дебат!
Причина: Rазгорещен дебат!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Пет годишна гаранция за моделите на Ford
Лошо, 5 години ходене по МП и задължително надценени консумативи.
Вкъщи още някъде се мотаят няколко договора за гаранцията на нови автомобили и като ги знам какви са им условията, мога само да кажа: "На печелившите - честито!". Тази услуга обаче би била прекрасна за хората, които предпочитат да си купят 5-годишна кола на 1/5 от цената - ще са сигурни в използваните оригинални консумативи
Вкъщи още някъде се мотаят няколко договора за гаранцията на нови автомобили и като ги знам какви са им условията, мога само да кажа: "На печелившите - честито!". Тази услуга обаче би била прекрасна за хората, които предпочитат да си купят 5-годишна кола на 1/5 от цената - ще са сигурни в използваните оригинални консумативи

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ти ако имаш възможност да си купиш нова кола, надали ще те сбъркат 4 обслужвания с надценка 100-150 лв (примерно)Pyrhel написа:Лошо, 5 години ходене по МП и задължително надценени консумативи.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Че ни праскат с консумативи това е ясно,не е само в МП ,но според мен не е толкова зле при положение ,че ще и врътна поне 300 000 а на двеста ще ми сменят инжекторите,хидравлична помпа,маркучите на кулера и ред други неща,който изразени в цифри доста надхвърлят себестойноста на надценките за обслужване >:D<:Pyrhel написа:Лошо, 5 години ходене по МП и задължително надценени консумативи.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
4 обслужвания? за 5 години?
Мисля, че когато човек си купува нова кола (поне повечето), едва ли си е наумил да минава 10 000 км с нея на година
А и не всичко се свежда до смяна на масло и филтри. Всеки един ремонт, макар и нещото да няма гаранция или тя да е изтекла - трябва да се прави във фирмения сервиз.
Ето един пример: купуваш си нова, искаш да си затъмниш стъклата (безобидно вмешателсвто), но ако не го направиш във фирмения сервиз ти отпада гаранцията на скоростната кутия
Сашо, пробвал ли си в МП да смениш гаранционно инжектори и ГНП
+/- не влизат в гаранцията
същото се отнася и за съединителя и ред други "консумативи" за тях 
Мисля, че когато човек си купува нова кола (поне повечето), едва ли си е наумил да минава 10 000 км с нея на година

А и не всичко се свежда до смяна на масло и филтри. Всеки един ремонт, макар и нещото да няма гаранция или тя да е изтекла - трябва да се прави във фирмения сервиз.
Ето един пример: купуваш си нова, искаш да си затъмниш стъклата (безобидно вмешателсвто), но ако не го направиш във фирмения сервиз ти отпада гаранцията на скоростната кутия

Сашо, пробвал ли си в МП да смениш гаранционно инжектори и ГНП

- maxpoint
- потребител
Не съм казал 4 обслужвания,но ако е вярно това ,че горепосочените детайли не влизат в гаранцията ,то тогава е неприемлива същата и си прав ,че е допълнително цакане с топла бираPyrhel написа:
Сашо, пробвал ли си в МП да смениш гаранционно инжектори и ГНП+/- не влизат в гаранцията
същото се отнася и за съединителя и ред други "консумативи" за тях

- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
A за такива елементи скъпи 100% ще те отрежат,ако не се прецакат първата година.Гаранцията като понятие в България е само маркетингов похват,и то не само с колите е така ,за съжаление.За това като правиш скъпа покупка чети и м/у редовете.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Взе ми думтие от устата!Pyrhel написа:Лошо, 5 години ходене по МП и задължително надценени консумативи.
Какво рече? 100-150 ? Пък и 4 ?DigiPro написа:Ти ако имаш възможност да си купиш нова кола, надали ще те сбъркат 4 обслужвания с надценка 100-150 лв (примерно)

Иначе пада гаранцията ако направиш нещо извън сервиза им. Кой знае още колко хитринки има. Не съм против купуване на нова кола, само повтарям разни неща. >:D<: Нива на оборудване - орязани с другите страни, отстъпки - огромни. В малък пазар на нови автомобили да е изгодна новата кола е трудна работа, факт не само за Б-я.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
хм ,сега чувам ,че инжекторите помпата и съединителя не влизат в гаранцията .. навсякъде по света влизат и не само те .. дори на коли втора употреба в Англия се сменят инжектори по гаранция ( там гаранцията е много често явление при колите 2ра ръка)
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
За 5 години ако караш до 20 хил.км на година се падат 4 обслужвания. На края на 5-тата ако искаш ходи при бай Пешо в гаража да ти смени консумативите (никой не те задължава да е в МП). За гаранцията какво да ви кажа...казаха ни където искаме да си монтираме алармата. Все пак избрахме фирмата с която те работят и са монтирали аларми на доста нови фордове.PcMan написа:Взе ми думтие от устата!Pyrhel написа:Лошо, 5 години ходене по МП и задължително надценени консумативи.Какво рече? 100-150 ? Пък и 4 ?DigiPro написа:Ти ако имаш възможност да си купиш нова кола, надали ще те сбъркат 4 обслужвания с надценка 100-150 лв (примерно)![]()
![]()
Иначе пада гаранцията ако направиш нещо извън сервиза им. Кой знае още колко хитринки има. Не съм против купуване на нова кола, само повтарям разни неща.
Колкото за надценките за обслужване...На първата година ни взеха около 200лв (с ДДС) за масло, маслен, въздушен и горивен филтър + труд. При бай Пешо надали е под 100лв същото нещо с оригинални консумативи.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Кравата сака БИК, козата сака ПРЪЧ, кое си требе оно си сака, и кое си сака оно си ТРЕБЕ !
Има 50 000 лв. за нова кола, а няма за подръжка 300 лв., айде стига плакали на чужди гробища.
Те някои хора им дай само мааана да намират.
Има 50 000 лв. за нова кола, а няма за подръжка 300 лв., айде стига плакали на чужди гробища.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Човек от нашия клуб си плащаше за удължена гаранция. Доста добре му се получи, защото спести ремонт за 2-3 хил. лв. Не помня какво точно смени, ще му кажа той да си напише.
Прави сте за по-скъпата поддръжка, но си има и предимства.
Прави сте за по-скъпата поддръжка, но си има и предимства.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Много точно казано! Моята шефка си купи Волво и си доплаща за удължена гаранция. Шефа пък си взе Хюндай Сантафе точно заради 5 годишната гаранция. Не мислите ли, че Киа и Хюндай си спечелиха доверието в клиента именно заради големите им гаранции? Станаха най-бързо развиващата се автомобилна компания.ЯЛТА написа:Кравата сака БИК, козата сака ПРЪЧ, кое си требе оно си сака, и кое си сака оно си ТРЕБЕ !
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Пет години е добре, но много зависи и какво покрива. Тези дни ще отида да проверя какво покрива удължената им гаранция и какво не, че сега се чудя дали да я удължавам за още 2 години. Все пак по 30 хил км на година правя, и си мисля, че може и да си заслужава тази гаранция.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
При 30 000 км. напълно имаш нужда и сметка да го направиш, и е оправдано. То за това се и купуват нови автомобили заради сериозният годишен пробег.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Удължената е 'само за двигателя' и ремъци, съединители, свещи абе половината двигател било консуматив. То какво остана мамицата им? Горивната камера ли...
Аз сега водя борба гаранционно да ми 'видят' съединителя и маховика, че ме притесниха с тяхните глупости.
Аз сега водя борба гаранционно да ми 'видят' съединителя и маховика, че ме притесниха с тяхните глупости.
- maxpoint
- потребител
amplified написа: Аз сега водя борба гаранционно да ми 'видят' съединителя и маховика, че ме притесниха с тяхните глупости.
Води и пиши кво е станало.Аз се заинтригувах и утре ще говоря с МП/не по телефона /и ще дам реална информация
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ще потърся договора от МП, със сигурност го пазя и ще извадя специално гаранционните условия, в които пише кое се покрива и кое не и до колко хил. км, но ще ги търся по офиса, че всичко е там. Не само Форд е така, Мазда поддържаха малко повече неща в гаранцията (+ някакъв Mazda international service), в който ти плащат ходел + самолетни билети), а Опел откъм покритие на гаранцията като че ли бяха най-добре.
Договорите специално за тия условия кое влиза и кое не и до колко хил. км са интересната и най-голяма част. Мисля, че са като добавък, който се дава при поискване, защото първоначалното МП не ми дадоха нищо такова и чак след това като проявих специален интерес и настоях да го имам в писмен вид - тогава ми разпечатаха страничките.
Лъчо, да ако не представлява проблем и ако човека няма против - нека разкаже или да преразкажеш какъв е бил ремонта.
За мен лично - гаранция на автомобил повече от една година е безсмислено. Понеже съм най-запознат за сервизирането на Опел в гаранционни условия - при тях често дефектират разни чарколяци, които се заменят без излишни въпроси в рамките на първите 5-6 месеца. След това не съм попаднал на случаи да излиза нещо. Нещата са от сорта на клапа за парното, часовник (между другото, на моето мондео часовникът е сменен гаранционно), някой датчик.
А относно Опелите, някой да не каже, че съм ги прехвалил (не че OPC-то не ми хареса
), на една тяхна машина с прецакан съединител - също не му признаха гаранцията и се наложи цакане 
Договорите специално за тия условия кое влиза и кое не и до колко хил. км са интересната и най-голяма част. Мисля, че са като добавък, който се дава при поискване, защото първоначалното МП не ми дадоха нищо такова и чак след това като проявих специален интерес и настоях да го имам в писмен вид - тогава ми разпечатаха страничките.
Лъчо, да ако не представлява проблем и ако човека няма против - нека разкаже или да преразкажеш какъв е бил ремонта.
За мен лично - гаранция на автомобил повече от една година е безсмислено. Понеже съм най-запознат за сервизирането на Опел в гаранционни условия - при тях често дефектират разни чарколяци, които се заменят без излишни въпроси в рамките на първите 5-6 месеца. След това не съм попаднал на случаи да излиза нещо. Нещата са от сорта на клапа за парното, часовник (между другото, на моето мондео часовникът е сменен гаранционно), някой датчик.
А относно Опелите, някой да не каже, че съм ги прехвалил (не че OPC-то не ми хареса

- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
ЯЛТА написа:... То за това се и купуват нови автомобили заради сериозният годишен пробег.
Е да ама не. Аз не съм си купила нова кола, за да й правя сериозен пробег. Що за причина!?!Pyrhel написа:Мисля, че когато човек си купува нова кола (поне повечето), едва ли си е наумил да минава 10 000 км с нея на година

Както и да е... моята гаранция е май 2 години.
После какво се случва не знам и аз ще трябва да си препрочета договора, да си припомня. Добра тема - да ми напомни

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Това е добър довод - да си купя нова кола и да седи с найлоните в гаража, за да й се радвам.
Пък и тука въпросът не е за после, а по време на гаранцията
Ама щом не знаеш и колко време ти е... По-добре не отваряй, че ще ти стане лошо. В ей-тая тема споменах за тебе: цък.

Пък и тука въпросът не е за после, а по време на гаранцията