Дневни светлини за Мондео MK1
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
- Status: Извън линия
Дневни светлини за Мондео MK1
В новините чух че Ще е задължително да се кара на фарове и през деня ...
В Скандинавия ... всички карат на фарове ... запалиш двигтеля светват - гасиш го: гаснат
Чудех се дали може да се направи на MK1 същото.
В таблото до акумулатора пише:
реле R1 : дневни светлини
- предполагам че не е сложено - ако се сложи дали ще работи по тоя начин !?
- мъзеше ме да слизам да гледам дали имам R1, при мен за да отворя кутията с бушоните - трябва да сваля акумулатора
Питането ми е - има ли някой (с Мондео MK1) който има R1 и ако да работи ли по "Скандинавския" начин?
При MK2 релето е R11 (дневни светлини "Скандинавия")!
Ако не е станало ясно: целта ми е да НЕ забравям фаровете включени. Вярно е че има пищялка за забравени фарове, ама примерно в снежна буря само корабна сирена може да се чуе
В Скандинавия ... всички карат на фарове ... запалиш двигтеля светват - гасиш го: гаснат
Чудех се дали може да се направи на MK1 същото.
В таблото до акумулатора пише:
реле R1 : дневни светлини
- предполагам че не е сложено - ако се сложи дали ще работи по тоя начин !?
- мъзеше ме да слизам да гледам дали имам R1, при мен за да отворя кутията с бушоните - трябва да сваля акумулатора

Питането ми е - има ли някой (с Мондео MK1) който има R1 и ако да работи ли по "Скандинавския" начин?
При MK2 релето е R11 (дневни светлини "Скандинавия")!
Ако не е станало ясно: целта ми е да НЕ забравям фаровете включени. Вярно е че има пищялка за забравени фарове, ама примерно в снежна буря само корабна сирена може да се чуе

-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Малко пояснения: Едни мой приятел си купи волво V40 (1.9TDI) ... направило му впечатление че фаровете светват когато включи двигателя и гаснат когато го угаси. ... Помислил си че има проблем и се обадил в сервиза на Волво - те му казали "Волвотата са си така" - малко прилича на "Фордовете са си така"
С две думи предполагам че "Дневни"/"Скандинавски" светлини е точно това. В кутията има място за реле което най-вероятно върши тая работа ... Най-вероятно е монтирано само на мондеота за Скандинавските страни ... та се чудех дали ако се сложи въпросното реле - ще имам "Скандинавски" светлини (макар че може Форд да са си спестили няколко цента от кабели
)
Мондеото ми се държи като всеки форд : ако фаровете са включени - след гасене на двигателя остават габаритите !
Допускам че най-вероятно такава екста би била възможна не само за мондео а и за фиеста/ескорт...

С две думи предполагам че "Дневни"/"Скандинавски" светлини е точно това. В кутията има място за реле което най-вероятно върши тая работа ... Най-вероятно е монтирано само на мондеота за Скандинавските страни ... та се чудех дали ако се сложи въпросното реле - ще имам "Скандинавски" светлини (макар че може Форд да са си спестили няколко цента от кабели

Мондеото ми се държи като всеки форд : ако фаровете са включени - след гасене на двигателя остават габаритите !
Допускам че най-вероятно такава екста би била възможна не само за мондео а и за фиеста/ескорт...

- 2v6
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 12:39
- Модел на автомобила: Taunus 2.0 L 1978; Taunus 17M 1966
Ха, видя ли че малко подвеждащо беше написано?shmitc написа:И при мен е така.Имаче светят само габаритите.
Ако се въведе тоя закон и тука, ще трябва да си разбъзикаме фаровете. Предполагам обаче, че тези скандинавски дневни светлини се включват при подаване на контакт, а не при работа на двигателя. Ако палиш някоя студена зимна сутрин няма да е много хубаво и още 100 вата да се закачат на акумулатора докато върти стартера.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Тъкмо и аз това си мислех.И ако се включват като подадеш контакт или като запалиш,както е там,то ключа за фаровете става излишен.А и не мога да го разбера как примерно ключа ще е на положение изключено,а фаровете ще светят.2v6 написа: Предполагам обаче, че тези скандинавски дневни светлини се включват при подаване на контакт, а не при работа на двигателя. Ако палиш някоя студена зимна сутрин няма да е много хубаво и още 100 вата да се закачат на акумулатора докато върти стартера.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Има бе,как да няма,те колегите половината вече си сложиха,ти явно не четеш достатъчно
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=6579" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=6579" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2007, 22:56
- Модел на автомобила: reno
http://avtoelektronika.narod.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
Нещо полезно
Нещо полезно
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Ето една изключително полезна тема по въпроса - Инсталиране на DRL-модул - УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНО!
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 12:52
- Модел на автомобила: MONDEO td 96g.
колеги,здравейте,прочетох тази тема-доста интересна.погледнах на мойта кола и се оказа че имам това реле R-1.Вапроса ми е как да разбера как функционират тези дневни светлини.трябва ба я угаса с включени фарове ли(тогава свети габарит)може би трябва да изчакам и габарита ще угасне сам,или се включват по друг начин.
моля,
попълни си коректно профира
pepy
моля,
попълни си коректно профира
pepy