Пет годишна гаранция за моделите на Ford

Предимно, но не само за Форд.
Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07
Status: Извън линия

Re: Пет годишна гаранция за моделите на Ford

Мнение от pantata » 31 май 2011, 00:30

Тя вече отишла темата. А пък тези дето са си декларирали доходите пред жените да му мислят :D а на другите един съвет: не декларирайте цялaта сума, oтделяйте си във фонда "и аз съм човек" :D:
Изображение

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 31 май 2011, 09:34

Тя темата и без това отиде на оффтопик. Аз пък да ви кажа, че мойта жена е по пестеливата в семейството и често ме вразумява да не харча пари за глупости.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 31 май 2011, 10:40

DigiPro написа:Тя темата и без това отиде на оффтопик. Аз пък да ви кажа, че мойта жена е по пестеливата в семейството и често ме вразумява да не харча пари за глупости.
Абсолютно и в моето семейство е така, тя ми реже широките пръсти .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 31 май 2011, 11:35

pantata написа:Ей как пак се излъгах да ти прочета мненията ъгх, извинявай, противоречията :lol:

PcMan написа:Наистина не е лошо кола на лизинг. Както ImpossibleMan трябва всичко да се усмисли. Колко сигурна работа има човек, какви възможности има, какви доп.разходи в живота му могат да се появят за напред и така нататък.
Наистина не си заслужава човек 5 години да събира пари за нова кола, и накрая чак да си купи. В крайна сметка един път се живее. А за това, дали ще е нова или на старо има толкова фактори, като нагласата на самия човек какво иска. Най-важното е човек да си угажда, и когато го направи да му е безкраен кефа. Дали ще е с нова, или стара поддържана кола, която да продължи да гледа, е все едно - важно е какво иска и факта, че го е постигнал. :)

PcMan написа: За мен кредит/лизинг са най-големите зла и винаги бягам от тях.

Споменал съм, че всеки си има вкус и различни разбирания. Ако не би направил нещо не означава, че го отричаш напълно до кръв :shock: Очевидно твоите разбирания са точно такива, след като се потруди да ми цитираш мнение доста назад, и последното. Имам познати, които живеят за да правят лошо на другите, или поне да ги злепоставят по всевъзможни начини и въртели..

Жената яде глави, а като й купиш кола я кара като.. паднала от небето(визирам неуважение и надменност към колата). Няма такова животно. :mrgreen:
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 31 май 2011, 11:55

ImpossibleMan написа:Всъщност, интересуваше ме точните километри и ремонтите, покривани от гаранцията. Ако някой знае, да казва.
Оказа се, че ми се намират и договори за нови коли ;) https://lh5.googleusercontent.com/-56zK ... 011035.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Сори за качеството, ама тоя телефон няма хубава камера камера.

А за жените... Каквито си изберете и както си ги възпитате :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 31 май 2011, 12:12

Все неща които няма да се счупят или износят по време на гаранцията.......................
>:D<:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011

Мнение от ImpossibleMan » 31 май 2011, 12:54

Pyrhel написа:
ImpossibleMan написа:Всъщност, интересуваше ме точните километри и ремонтите, покривани от гаранцията. Ако някой знае, да казва.
Оказа се, че ми се намират и договори за нови коли ;) https://lh5.googleusercontent.com/-56zK ... 011035.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Сори за качеството, ама тоя телефон няма хубава камера камера.

А за жените... Каквито си изберете и както си ги възпитате :)
Благодаря!

А аз преди малко попаднах на ето тая информация от DEKRA:

За по-нагледно го снимах. Не знам, дали някой е споменавал нещо по тоя въпрос в тоя форум.

http://store.picbg.net/pubpic/EA/F4/f0b ... f9eaf4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето и линк:

http://www.maengelreport.com/index.php?id=6&L=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е май първоначална информация, но Фиеста засега води в малкия клас с най-малко дефекти при автомобилите с пробег до 50 000 км.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 31 май 2011, 14:08

Като гледам Фиестата слага в малкия си джоб всички останали с 0.9% съществени дефекти. Останалите автомобили в този клас са на 2 и повече процента съществени дефекти, включително Мазда, Хонда, Сузуки, VW, Ауди и други известни марки.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 31 май 2011, 14:18

подобен тест не означава нищо .. твърде малко са колите които до 50к ще дадат съществен дефект и ако дадат шанса да ти го покрият гаранционно не е твърде голям .. обикновено почват от 9 кладенеца вода да ти вадят ..

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 31 май 2011, 14:27

Сравненията се правят при еднакви условия с останалите автомобили. След 2-3 месеца ще се появят резултати и за фиестата.
На мен ми беше интересно за моята кола да видя какво е положението, но все още я няма в класацията, въреки че преди 2 дни ми изтече гаранцията.
Ако погледнеш в класа на Фокуса и го сравниш с Алфата, Фиата и Пежо 3/4 от листа ще свети в червено. От 15 до 19 % дават съществени дефести до 50 000 км. В рамките на 100-150 хил.км. 1/4 от италиянките дават съществени дефекти.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 31 май 2011, 14:45

Фордовете са добре в тия класации ,по старото мондео като моето беше класирано преди години 4то заедно с опел вектра С

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 31 май 2011, 14:52

Явно това зависи и от годината на производство, защото по-старите модели с малък пробег, дават повече дефекти. DEKRA дава информация само, когато бройките проверени автомобили минат 1000. За 2010 година старата Фиеста бе на 3-то място при 100000-150000 км пробег, което си е голям успех за тоя модел. Пред нея са само Honda Jazz и Audi A2. Аз такива почти не съм срещал в БГ, за разлика от Фиеста. Да, ама вижте им цените на тия коли ( Фиестите). Пълна подигравка с хората, притежаващи подобни автомобили. Няма да казвам колко пари ми дават за моята, защото ме е срам. Не знам как, тия дето ги дават, не ги е срам. Ами така е в объркана държава.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 31 май 2011, 15:00

Фиестата и Фюжъна от 4-5 години са в десетката на автомобилите с най-малко дефекти, а там са все японци и Порше.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 31 май 2011, 15:02

много си е добре пазара ,от както върнатите от лизинг коли започнаха да играят съществена роля има траен спад на цените колите втора употреба ( то те никога не са били високи навън ,но в БГ се продаваха с надценка от по 30-60% ,много народ забогатяха от вноса на кошници) което е добре за потребителя .. има спад в цените и на новите коли .. аз по горе ти писах колко струва 5 годишната ти фиеста - 5-6к най много ... нищо че нова е 25к .. все пак тия пари трябва да ги харчиш някъде :D:
относно тестовете на Декра - много се вманиачавате .. доживях и сравнение между фиеста и порше да видя .. че то на фиестата какво има да и се развали .. ако се вземе стоковица освен хидравлика на волана друга екстра няма ,кое да се счупи ... :D:

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 31 май 2011, 15:08

Извинявай, но говориш простотии. 5 бона струват чупливи Алфи от 1998-2002 година на по 150-200 к според продавачите. Ти луд ли си, Фиеста на 60 000 и по-малко от 5 години да струва 5 к?

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 31 май 2011, 15:15

айде около 6к .. и то ако изпадне човек който от всичките коли които се продават да иска точно твоята .. пусни я да видиш какъв интерес ще има и на какви пари ... пазара е по преситен от всякога ..

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 31 май 2011, 15:30

Alexi написа:айде около 6к .. и то ако изпадне човек който от всичките коли които се продават да иска точно твоята .. пусни я да видиш какъв интерес ще има и на какви пари ... пазара е по преситен от всякога ..
Ами да ти кажа честно, пуснах я за 6100. Идваха едни хора, дори момчето караше нова Мазда 6. Бе готов веднага да даде парите, но аз съм я обещал на един роднина тая кола и работата се провали. Просто, веднага след като видял обявата в Мобиле, ми се обади и дойде да я пробва. Сигурен съм, че щеше да се навие и за повече пари. Не съм пробвал да отида директно на пазара с нея, но цените там са ужасни тук. На всичко отгоре, колата ми е с нови гуми на 1500 км + нови зимни. И знаеш ли колко ми дават за тая кола от МП? 3200 лева по-малко отколкото се продава подобна в Люлин - същото оборудване.Вече гледам е 2900 разликата,но тоя модел е без климатик и с по-слабия 70 PS мотор, за разлика от моя.Километрите са с 5000 повече, а моята е по-стара със 6 месеца. Е, ти ми кажи сега. Давам им я с нови гуми, всичко изрядно. 2900 лева ли струва надценката в МП? Ами те и джамбазите не си позволяват такива надценки . Ето ти и линк на модел, подобен на моя, без климатик, по-маломощен мотор, а от снимките гледам, че и касетофон няма. Вероятно има само 2 колони :

http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011" onclick="window.open(this.href);return false;

Ако не ме бяха заблудили така от МП, щях да взема много повече пари от моята кола, но стана така, че ти ми казаха една цена и един роднина се заинтересува веднага. Нали е мой човек, не мога да печеля от него. Затова я давам и на същата цена. Хората ми дават доста повече, но въпросът вече е решен.

Има и още нещо, ако решиш да връщаш колата в МП. Дават ти една мижава цена, според някакви техни измислени таблици и след това смъкват от цената, ако трябва да сменят или ремонтират нещо. Ами я да махнем новите гуми, какво излиза? Че ще ми дадат 4000 лева, ако се наложи да сменят някой ремък или накладка. Я сега погледни в Мобиле, какви коли може да вземеш за 4000 лева с климатик. :) Искам да ми дадеш линк към подобни и после да кажеш, дали една Фиеста, която е в челото по надеждност и при TuV и при DEKRA, струва колкото лайняни BMW-та отпреди 15 години?
Последна промяна от ImpossibleMan на 31 май 2011, 15:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 31 май 2011, 15:37

Не му забелязвай на Алекси.Той по принцип си търси опоненти.За него не е важно каква е истината.Важното е да има спор.
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 31 май 2011, 15:40

На МП надценките винаги са убийствени. Иначе нормалната й цена е между 6 и 7к. Лошото е, че кола на по-висока цена (а и попринцип) много трудно се продава. Идват много хора, гледат, "а бе купувам я" и не се обаждат повече :)

Иначе на МП хич не съм им фен... По-горе някъде казах - лакоми гъзове са. Затова изобщо не се замислям за 2ра ръка от там. Интересно ми е моето мондео на какви пари щяха да го обявят миналата година...

Синтез, глупости дрънкаш...

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 31 май 2011, 15:48

Pyrhel написа:На МП надценките винаги са убийствени. Иначе нормалната й цена е между 6 и 7к. Лошото е, че кола на по-висока цена (а и попринцип) много трудно се продава. Идват много хора, гледат, "а бе купувам я" и не се обаждат повече :)

Иначе на МП хич не съм им фен... По-горе някъде казах - лакоми гъзове са. Затова изобщо не се замислям за 2ра ръка от там. Интересно ми е моето мондео на какви пари щяха да го обявят миналата година...

Синтез, глупости дрънкаш...
Е, аз се надявах да ми дадат поне 6000 и да си сложат тяхната надценка. Обаче те ми дават цена, на която са обявени разни Алфи 147 от 2000 година нов внос. Освен това, ще ми отбият от цената, защото имам за смяна един ремък, понеже за 5 години се е поопекъл. Имало и някакъв маншон, дето трябвало да се стегне. Сега познай, колко пари бих взел, ако не я продам на друг. Ама не това е проблема. Проблема е, че ме заблудиха и аз сега я продавам на ниска цена на роднина. Дори отначало той ми викаше, че предполагал цена 8-9000. Като му казах почти на половина по-малко, направо полудя. Който я вземе тая кола ще е късметлия, защото за 6000 крайна цена с прехвърляне и смяна на консумативи, може да се вземе някоя 10 годишна барака, дето не е ясно откъде е дошла, как е карана, колко е блъскана и колко е върнат километража.

Смятай, щом най-надеждната кола струва толкова, колко би трябвало да струва едно ненадеждно Поло и Корса, които според TuV се реят след 80-то място при 4-5 годишните автомобили. Обидно ми е на цялата система. Ама така е. Като сме поели кръста, ще го носим. Разбирам ги и МП. Ще изложат колата за 8 бона, но ако не се продаде, с времето ще се наложи да смъкват цената. Освен това вероятно си слагат и за евентуална отстъпка. Но пак е срамно да предлагат толкова ниска цена за толкова надежден автомобил, който според DEKRA почти няма проблеми с окачването и след 100 000 км! А това за нашите пътища е важно. Да, ама Ганьо не знае това. :)

http://www.maengelreport.com/index.php?id=13" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от ImpossibleMan на 31 май 2011, 15:57, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”