Пукане при преминаване през неравности
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
- Status: Извън линия
Пукане при преминаване през неравности
Здравейте, наскоро смених почти всичко по предното окачване (шарнир, тампони, уплътнения на торсионната щанга и едната биалетка), понеже се бяха поразбили доста по хубавите ни пътища. Чуваше се и едно пукане при преминаване през неравности от дясната страна. След смяната на всичко това пукането си остана, при ремонта понеже бяхме разкачили десния амортисьор от носача ми направи впечатление че като го натисна на горе излиза на горе въпреки гумата (нещо като тампон), която го държи. Дали там не е проблема от това пукане при неравности ? Ако е само вълнички не се чува, но ако има малки скокчета или пукнатини веднага започва да пука. Ако се качи пътник, явно поради тежеста започва да се чува много по-малко, но пак пука.
Някаква идея за проблема и къде е причината ?
P.S. Колата е Форд Фиеста 1997, 1.25v16 MK 4
Някаква идея за проблема и къде е причината ?
P.S. Колата е Форд Фиеста 1997, 1.25v16 MK 4
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Пукане при преминаване през неравности
И аз имам подобен проблем.В един сервиз ми казаха, че са втулки /тампони/ на стабилизиращата щанга, но нещо
не ми се връзва. Повече клоня към горните опори на амортисьорите. Смятам да проверя на канал, защото на
подемника окачването не е натоварено и мога да проверя само за луфтове в носач, шарнир и биалетки.
Дали ако съм отдолу, в канала и някой заклати купето ще разбера за луфтове в аморт.?
Колега пиши ако има развитие при твоя проблем, че се затруднявам за конкретна диагноза.
не ми се връзва. Повече клоня към горните опори на амортисьорите. Смятам да проверя на канал, защото на
подемника окачването не е натоварено и мога да проверя само за луфтове в носач, шарнир и биалетки.
Дали ако съм отдолу, в канала и някой заклати купето ще разбера за луфтове в аморт.?
Колега пиши ако има развитие при твоя проблем, че се затруднявам за конкретна диагноза.

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Момчета, да не ви отчайвам - не че аз не съм достатъчно отчаян в момента - но миналото лято при подобна ситуация смених задните амортисьори и проблемът се оправи.... Сега при подобна ситуация колата е пак в сервиза и чакам по телефона обаждане за да ме сурвакат и за предни амортисьори.... Следобед като им повече инфо ще споделя.
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Здравейте, не е от тампоните на стабилизиращата щанга. Тях ги смених с нови и то от по-скъпите с плат за да не скърцат. Амортисьорите ги тествах мисля есента, когато смених задните амортисьори, според теста бяха на по 70-75 % и не пукаха при това подхвърляне на шоковия тест (все пак доста различни амплитуди изкара уреда и симулира различни условия). Може и тогава още да не е било достатъчно разбито, въпреки че май тогава беше започнало да тропа окачването. Колега пиши все пак след подмяната на предните амортисьори дали е изчезнал шума, ако да ще жертвам 200+ лв. и ще ги сменя.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Аз засега се оттървах леко - беше се откъртило ухото на макферсона, за което се закача биалетката и тя тропаше....
-
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2011, 01:02
- Модел на автомобила: focus 1.8 tdi
Колеги имам подобен проблем. Когато е студена колата сутрин , като върна газта на скорост и се получава вибрация отпред в дясно. В Мотофое гледаха всичко и пак го има като загрее няма вибрации правиго и на свободна при десен завои, и при преминаване през глатка неравност с по голяма скорост.
Някакви идей какво може да е

Някакви идей какво може да е

- иво г. иванов
- потребител
gabrovec, хайде колега да се придържаш към темата.Разбираме , че проблема ти е близък, но може да ти се
помогне ако факторите са близки на разизкваните. Колегите имат притеснения от шумове в окачването докато
при теб проблема е свързан с двигател и трансмисия. И какво означава:
?
Ние всекидневно преминаваме през груби неравности, дупки, полегнали полицаи и ни се отразява на окачването
без значение темп. на двигателя и скороста.
помогне ако факторите са близки на разизкваните. Колегите имат притеснения от шумове в окачването докато
при теб проблема е свързан с двигател и трансмисия. И какво означава:
gabroveca написа: преминаване през глатка неравност

Ние всекидневно преминаваме през груби неравности, дупки, полегнали полицаи и ни се отразява на окачването
без значение темп. на двигателя и скороста.
-
- потребител
Колега извинявам се!
Но не е от трансмисия и двигател защото го прави и на свободна.
А глатката неравност е пропаднал част без ръбове.
Акожима нещо се извинявам пак!
Но не е от трансмисия и двигател защото го прави и на свободна.
А глатката неравност е пропаднал част без ръбове.
Акожима нещо се извинявам пак!
- иво г. иванов
- потребител
Ок. Но не се извинявай по два пъти
Насочи вниманието си към окачването отпред. Без значение дали
двигателя е загрял и на коя предавка работи скоростната кутия. Даже опитай преминаване през неравност
само на левите и съответно на десните колела за изясняване на шумовете. Относно вибраций- нямам
впечатления но направете тест-драйв с някой опитен механик. Различните хора понякога имат различни възприятия
и обединяването на мнения дава по- богати отговори. Не зная какво са ти прегледали в МП, но окачването е под
различно натоварване, когато колата е на подемника , когато е на гумите си и когато е в движение. Прегледай и
състоянието на тампоните на двигателя и ск. кутия. И не забравяй да напишеш тук за евентуални решения.

двигателя е загрял и на коя предавка работи скоростната кутия. Даже опитай преминаване през неравност
само на левите и съответно на десните колела за изясняване на шумовете. Относно вибраций- нямам
впечатления но направете тест-драйв с някой опитен механик. Различните хора понякога имат различни възприятия
и обединяването на мнения дава по- богати отговори. Не зная какво са ти прегледали в МП, но окачването е под
различно натоварване, когато колата е на подемника , когато е на гумите си и когато е в движение. Прегледай и
състоянието на тампоните на двигателя и ск. кутия. И не забравяй да напишеш тук за евентуални решения.
Последна промяна от иво г. иванов на 03 юли 2011, 13:00, променено общо 1 път.
-
- потребител
На много места го карах 10 маистора дори и в мотофое и казват караи така неможело да се разбере,
всичко било 6!
всичко било 6!
- иво г. иванов
- потребител
Горе- долу и и при мен е така. Като им кажа че пукането, ту го има, ту изчезва и всеки казва: "- Карай! Ще се
разбере после!"
разбере после!"
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2011, 10:17
- Модел на автомобила: ford eskort 1.6 i 77kw 1991g
Здравейте при мен беше същия проблем пукането изчезна след смяна на болта който фиксира шарнира към шенкела,пишете какъв е резултата след смяната дано съм помогнал