BRIGHT LED ДИОДИ за рег номер MONDEO MK3 + ОЩЕ
- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
- Status: Извън линия
Re: BRIGHT LED ДИОДИ за рег номер MONDEO MK3 + ОЩЕ

Не ме изумявате много но достатъчно .... за сега

1. купиваш си диодна влагозащитена лента по-гъста /примерно 60 или 120 диода на метър/ от някой магазин за ел осветителни тела , рекламна агенция или .... нещо си там
ще ти трябва парче на което ще има 6 диода /което е 2 модула по 3 диода/
2. реже се това чудо на 2 зачистваш крайщата на лентите /2 та модула / и капваш 4 тънки кабелчета
3. тези парчета /модули/ лента ги слагаш на плафоните ест така че да светят навън от тази дръжка с емблема форд...
4 . заливаш с горещ силикон/или мажеш с нормален санитарен прозрачен силикон/ гледаш да си оставил достатъчна дължина за да можеш да свържеш кабелчетата които си запоил ..... сглабяш и толкова пък ако ще не кал ми лайна да падат отгоре им след това е все тая .... моите след като ги направих ги държаш 2 дни във буркан с вода никакво касателство няма водата с самите диоди светят ли да още светят
ако е мн сложно пращай ги тук да ти ги направя /пиши на лично /
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
От няколко дни работя по един подобен въпрос и вече имам резултат.
На практика мога да си осветя номера в какъвто цвят си искам. Дори мога да го сменям според настроенията си.
Използвам трицветни светодиоди и ги управлявам с един пикпроцесор. За сега съм направил на детенцето осветление за през нощта.
Свети от бяло до червено, зелено и синьо, като минава през всички нюанси - розово, небесно синьо и т.н.
Идеята ми дойде докато се излежавах в едно джакузи в Банско преди 3 години и все не можех да се наканя да я осъществя.
След като се снабдих с програматор, програма и части идеята се материализира. Ето го резултата:
http://www.youtube.com/watch?v=327CRJ1lDeM" onclick="window.open(this.href);return false;
Скоростта на записа е вдигната 5 пъти!!!
На практика мога да си осветя номера в какъвто цвят си искам. Дори мога да го сменям според настроенията си.
Използвам трицветни светодиоди и ги управлявам с един пикпроцесор. За сега съм направил на детенцето осветление за през нощта.
Свети от бяло до червено, зелено и синьо, като минава през всички нюанси - розово, небесно синьо и т.н.
Идеята ми дойде докато се излежавах в едно джакузи в Банско преди 3 години и все не можех да се наканя да я осъществя.
След като се снабдих с програматор, програма и части идеята се материализира. Ето го резултата:
http://www.youtube.com/watch?v=327CRJ1lDeM" onclick="window.open(this.href);return false;
Скоростта на записа е вдигната 5 пъти!!!
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
- Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
Здравейте юнаци!!! Плафоните втора употреба които купих за 20лв. свършиха работа. Пластините бяха доста по-запазени от моите. Намерих си и 5-ватови крушки. Дефектните ръбове на корпуса (където ляга дръжката върху капака) изравних с епоксидна смола. Сега вече гарнитурите(едни уплътнители които са между гума и дунапрен) трябва да си свършат работата. Вече доста време мина откакто ги монтирах и е време да проверя след дъждовете какво е положението. Непременно ще пиша. Между другото дано не съм прав но май всички с този модел го имат същия проблем. Проверете си плафоните докато не са изгнили и вашите пластини. А Аз отивам да видя какво става. 

- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
мод-а за който и първонавално беше направена темата беше именно ако са корозирали въпросните пластини или са счупени пластмасовите улей които ги държат на място ..... пълненето им с вода не е никакъв проблем след това което съм описалivailodm написа:Здравейте юнаци!!! Плафоните втора употреба които купих за 20лв. свършиха работа. Пластините бяха доста по-запазени от моите. Намерих си и 5-ватови крушки. Дефектните ръбове на корпуса (където ляга дръжката върху капака) изравних с епоксидна смола. Сега вече гарнитурите(едни уплътнители които са между гума и дунапрен) трябва да си свършат работата. Вече доста време мина откакто ги монтирах и е време да проверя след дъждовете какво е положението. Непременно ще пиша. Между другото дано не съм прав но май всички с този модел го имат същия проблем. Проверете си плафоните докато не са изгнили и вашите пластини. А Аз отивам да видя какво става.

Цял живот живееш само заради един миг.
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
- Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
Не е добре да се задържа вода в купето където и да е. Пълненето на вода в плафоните дрябва да се предотврати независимо от какъв тип е осветлението. На самото осветление може и да не пречи, но за ламарините определено не е добре.