Диагностика на Фокус (на място!)
-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2011, 21:57
- Модел на автомобила: Фордче
- Status: Извън линия
Диагностика на Фокус (на място!)
Бихте ли ми казали, ако от автокъщата не позволят да закарам колата (Фокус около 2000г.) на диагностика в Мото-Пфое, дали мога да разчитам на услугата "оглед при покупка на автомобил" - някакъв човек си води лаптопче, кабелче и не знам какво още и той пуска "диагностика" на място? Как ви се струва, надеждно ли е да се доверявам на такава диагностика?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Диагностика на Фокус (на място!)
Съветвам те да бягаш от подобна автокъща, за да не искат колата да отиде на диагностика, то определено има нещо гнило. Дори и да закараш човека с лаптопчето, какво ще установиш? Диагностиката ще обхване ли окачването, скоростната кутия, съединителя или просто ще прочете данните от датчиците?
Друг е въпроса какъв е софтуера в това лаптопче и доколко успешно разчита Фордове.
Друг е въпроса какъв е софтуера в това лаптопче и доколко успешно разчита Фордове.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Точно до толкова,колкото ги показва и цифровия километраж в сервизен режим.
-
- потребител
Разбирам, значи няма смисъл от компютърна диагностика на място... Жалко... Просто ме притеснява, че колите по автокъщите са без регистрационни номера и може би няма да позволят да я врътнем до Мото-Пфое..
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Когато е без номера се репатрира с пътна помощ, и никой не те закача.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Коя автокъща няма транзитни номера в бюрото ? 

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Focus_YES -не знам от кой град си и в коя автокъща си отишъл ,но забрави за тази кола и си търси друга
бях си харесал два фокуса в една автокъща... в София единия 2004 другия 2005 ,по новия беше с 1000 лв. по евтин ,тъй като имаше лек удар в багажната врата (и двата бяха седан) и двата фокуса бяха без номера ,но въпреки това ми предложиха ,ако искам да отида в МП на диагностика няма проблем
като се има предвид ,че автокъщата е на мутри -останах много учуден не само от това че ми предлагат да отида но преглед където искам ,а до 24 часа колата ще е моя , лизинг само срещу лична карта без доказване на доходи
така и не вземах нито една от двете тъй като не бяха комби,а аз си търсех комби
бях си харесал два фокуса в една автокъща... в София единия 2004 другия 2005 ,по новия беше с 1000 лв. по евтин ,тъй като имаше лек удар в багажната врата (и двата бяха седан) и двата фокуса бяха без номера ,но въпреки това ми предложиха ,ако искам да отида в МП на диагностика няма проблем
като се има предвид ,че автокъщата е на мутри -останах много учуден не само от това че ми предлагат да отида но преглед където искам ,а до 24 часа колата ще е моя , лизинг само срещу лична карта без доказване на доходи
така и не вземах нито една от двете тъй като не бяха комби,а аз си търсех комби
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 08 апр 2011, 18:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v
Няма проблем да е на място!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Няма проблем, но няма и полза.kingralf написа:Няма проблем да е на място!
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
За системата Комън рейл да, но за TDDI, няма кой знае какво да се открие с диагностиката,kingralf написа:Няма проблем да е на място!
може да ти дойде и на крак човек за диагностиката с лаптопа под мишница за около 50-60 лв.
-
- потребител
Драги форумни колеги, съветите Ви са безценни! Явно ще държа да се мине през Мото-Пфое...
Обаче да попитам още нещо.. От Мото-Пфое ми казаха, че диагностика свързана със запалването и двигателя струва около 50 лева, и в цената влиза и оглед на ходовата част (включително "дали има течове от двигателя"). До тук добре, но това достатъчно ли е при покупката на автомобил на старо?? В смисъл.. ясно ми е че интериора и ламарините трябва аз да си ги огледам и да си преценявам, но като попитах човека от сервиза да ми препоръча каква друга услуга за оглед на състоянието на автомобила могат да направят срещу заплащане, човека се сети само за измерване на компресия на цилиндрите, но каза че там риска нещо да се повреди докато се прави изследването е висок, (специално при дизелите подчерта) иначе струвала 30-60 лева... Та.. Освен компютърната диагностика (Мото-Пфое), огледа на ходова част (Мото-Пфое), оглед на интериора (сам) и екстериора (сам), какво друго да проверя или да платя да проверят в Мото-Пфое преди покупката?
Обаче да попитам още нещо.. От Мото-Пфое ми казаха, че диагностика свързана със запалването и двигателя струва около 50 лева, и в цената влиза и оглед на ходовата част (включително "дали има течове от двигателя"). До тук добре, но това достатъчно ли е при покупката на автомобил на старо?? В смисъл.. ясно ми е че интериора и ламарините трябва аз да си ги огледам и да си преценявам, но като попитах човека от сервиза да ми препоръча каква друга услуга за оглед на състоянието на автомобила могат да направят срещу заплащане, човека се сети само за измерване на компресия на цилиндрите, но каза че там риска нещо да се повреди докато се прави изследването е висок, (специално при дизелите подчерта) иначе струвала 30-60 лева... Та.. Освен компютърната диагностика (Мото-Пфое), огледа на ходова част (Мото-Пфое), оглед на интериора (сам) и екстериора (сам), какво друго да проверя или да платя да проверят в Мото-Пфое преди покупката?
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Приятелю, прочети тази тема от инж. Йовчев, няма значение че е старичка, ще ти се изяснят доста работи. Много е интересна:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=3673
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=3673
-
- потребител
Чел съм го това по принцип и го препрочитам отвреме навреме... иначе дизел предполагам че няма да купя, просто защото чувам лоши отзиви за дизеловото гориво в България, което евентуално ще създаде скъпо-струващи проблеми на колата, а и не планирам да минавам по повече от 5000 км (най-много!) годишно, та да спечеля нещо от малкия харч на гориво при дизелите...
Въпроса ми беше, че не мога да разчитам на себе си за друго освен да гледам колко е запазен интериора и дали има криви ламарини просто защото не разбирам от устройството и принципа на работа на автомобила... За това исках съвет какво друго да искам от сервиза да проверят освен компютърна диагностиката и прегледа на ходовата част..?
Въпроса ми беше, че не мога да разчитам на себе си за друго освен да гледам колко е запазен интериора и дали има криви ламарини просто защото не разбирам от устройството и принципа на работа на автомобила... За това исках съвет какво друго да искам от сервиза да проверят освен компютърна диагностиката и прегледа на ходовата част..?
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Е ,ти какво очакваш друго да има колата?Focus_YES написа: ... За това исках съвет какво друго да искам от сервиза да проверят освен компютърна диагностиката и прегледа на ходовата част..?
Компютърната диагностика може да покаже грешки от електронните уреди и датчиците на колата,елкона ще покаже горенето,визуалната проверка на ходовата част ще покаже луфтове,скъсани маншони,тампони,рейки.На майсторите ще кажеш да пробват съединителя , климатика,спирачките .От теб остава да си пробваш колата, удобна ли ти е седалката,кефи ли те цвета,гумите зимни ли са,нови ли са,имат ли достатъчно грайфер.
А и все пак купуваш кола на старо,100% ще има нещо,което ще се е поизносило,повредили,скъсало.Не можеш да очакваш да е перфектна от всякъде където я бутнеш.