Тема за катализатор,загуба на коне и др.екстри:)
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
- Status: Извън линия
Тема за катализатор,загуба на коне и др.екстри:)
Такаа...,значи от няколко дена като запаля и чувам някакъв шум,като от тракащ клапан
Да ама не,нали съм си фен,веднага се досетих,че трака в катализатора(а едни пишман "майстори" викат трака в скоросната кутия)
Та с едно приятелче дето има СО,сваляме ауспуховата си-ма от колекторите назад/демек всичко/ и сцепихме ката
Позакърпихме и др.дупчици,а вътре катализатора двете пити здрави,не са разтопени,но едната се отлепила от кожуха и викам си,само тя трака
Махнахме ги,след това го обшихме хубаво/поопарих се на два-три пъти,осветих си очите и др. екстри/ и поставихме ауспуха.
Разликата от преди и сега:
Тракането спря,като карам с вкл. климатик,а и без него има осезаемо по-добра мощност,като с климатик изтигла мн.по-добре от преди
Отрицателната разлика е появата на режещо свистящ звук при форсировка на място/като съм вътре почти не се усеща/.
Явно когато е с катализатор,колата е много по-безшумна. За разход на гориво и вредни емисии нямам за сега впечатления,но се радвам,че намерих изгубените си коне

Разликата от преди и сега:
Тракането спря,като карам с вкл. климатик,а и без него има осезаемо по-добра мощност,като с климатик изтигла мн.по-добре от преди

Отрицателната разлика е появата на режещо свистящ звук при форсировка на място/като съм вътре почти не се усеща/.
Явно когато е с катализатор,колата е много по-безшумна. За разход на гориво и вредни емисии нямам за сега впечатления,но се радвам,че намерих изгубените си коне

- demiro
- потребител
Ако правилно съм те разбрал.....
С катализатор,но работещ си е най-добре
,поне от към безшумност.
За резонаторно гърне не знам,може би ще намали шума
Нека колегите с ампутирани катализатори споделят впечатления,па може и аз да сложа нещо подобно
При мен се получи така,че самия кожух на ката е там,но питите ги няма
Нещо като синджира си иде,магарето го няма

С катализатор,но работещ си е най-добре

За резонаторно гърне не знам,може би ще намали шума

При мен се получи така,че самия кожух на ката е там,но питите ги няма

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
И на мене ми предстои подобна "операция" - и моя се е разтракал - търсих Татяна Лолова да го оправи, че да спре да дрънка, ма нещо май няма свободни часове. Аз мисля да махна КАТ-а и да сложа резонаторно гърне.
Ако не си изхвърлил "питите", може да звъннеш на обявата за изкупуване на катализатори и да ги върнеш, че да вземеш 30-40-50лв., с които да се почерпите с приятелчето ти

- demiro
- потребител
Ха,не се бях сетил,но гледам човека пишеBrock написа:......Ако не си изхвърлил "питите", може да звъннеш на обявата за изкупуване на катализатори и да ги върнеш, че да вземеш 30-40-50лв., с които да се почерпите с приятелчето ти
Дали няма в предвид целите,а не само питиизкупувам стари автомобилни катализатори

Мерси за полезната информация,ще му звънна сигурно,щото ги прибрах.А може и да ги запазя,че ако затегнат положението с вредните емисии,може да потрябват

- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- demiro
- потребител
По принцип не е толкова трудно.Значи ако си на канал и се услушаш отдолу,в началото ще си помисли човек,че трака в скоростната кутияMegatroniC написа:и как се разпознава това "тракане" че идва от катализатора ?