Форд Ескорт 1.6 16V Zetec бензин 97 г. неще да пали
-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2008, 11:54
- Модел на автомобила: Форд Ескорт ЗТек 97
- Status: Извън линия
Форд Ескорт 1.6 16V Zetec бензин 97 г. неще да пали
Онзи ден в студа /-15/ реших да припаля форда. Колата запали нормално без никакви проблеми. Оставих я да работи 5-6 мин. без да я форсирам, по едно време се чу някакво припукване. Не му обърнах внимание защото помислих, че от загряването на двигателя ламарините пукат. Оставих двигателя да работи още 2-3 мин. /при което нямаше никакви промени в работата му/ след което го изключих от контактния ключ. След 2-3 дни след като температурите "скочиха" до -5 градуса реших отново да припаля колата при което тя не запали. Стартера върти, но двигателя не пали и така до падане на акумулатора. Следва зареждане на АБ и повтаряне на упражнението... При опитите няма никакви признаци за че двигателя ще запали. Чува се бензиновата помпа при включване на контактния ключ и след опитите за стартиране замирисва на бензин.
Ако може някой да ме насочи къде може да е проблема.
Ако може някой да ме насочи къде може да е проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Форд Ескорт 1.6 16V Zetec бензин 97 г. неще да пали
Провери за искра от бубината дали имаш. Ако е да, развий свещите и го обгори хубаво с вестник.След това ги върни обратно и опитай пак. Няма да е лошо да врътнеш мотора без свещи за да изхвърли ако има повечко гориво в цилиндрите.
-
- потребител
Добро предложение. Събота неделя ще пробвам, за резултатите ще доложа.
Единствено се претиснявам, че свещите са на много неудобно място.
Единствено се претиснявам, че свещите са на много неудобно място.
-
- потребител
Е нали е зетек мотора.Сваляш лолите на свещите и са от доло няма нищо за развиване освен тях самите.Трябва ти само ключ 16 дълък.
-
- потребител
Мисля, че свалянето на свещите ще е проблем. На моя двигател се намират под алуминиев капак и са на 5-6 см. от горния ръб на капака. На капака има отвори в които влизат лулите. При това положение трябва да намеря ключ за свещи с гумена вложка, която да задържа свеща при вадене или да сваля алуминиевия капак плюс въздухопровода от въздушния филтър. Това сигурно няма да е много трудно но от капак излиза маркуч със знак "Внимание" и знак за книга/тоест трябва да се чете нещо/ а не знам за какво е.
-
- потребител
Капака не се вади.Трябва ти само дълъг ключ N16. А ако няма гумичка с лУлата на свещите ще ги изкараш.
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2012, 07:34
- Модел на автомобила: ford eskort
Не ти трябва ключ за свещи,а само свещ.Вадищ една лула,слагаш свещта на нея и пробваш дали дава от тока 

-
- потребител
Пробвах тази сутрин с една стара свещ, ток има на свеща.jeko47 написа:Не ти трябва ключ за свещи,а само свещ.Вадищ една лула,слагаш свещта на нея и пробваш дали дава от тока
-
- потребител
Проблем решен.
Извках майстор, свали свещите бяха черни на сгур. Той ми препоръча нови, 14 лв./бр. с платинен връх /същите като оригиналните/. След смяната запали от раз.
И нещо откраднато от майстора: Отви свещите до отвиване на ръка, след което надяна на свеща маркуче за бензин ф10 доразви и извади свеща, много подходящо ако свещите са дълбоко.
Благодаря на всичко които ми помогнаха.
Извках майстор, свали свещите бяха черни на сгур. Той ми препоръча нови, 14 лв./бр. с платинен връх /същите като оригиналните/. След смяната запали от раз.
И нещо откраднато от майстора: Отви свещите до отвиване на ръка, след което надяна на свеща маркуче за бензин ф10 доразви и извади свеща, много подходящо ако свещите са дълбоко.
Благодаря на всичко които ми помогнаха.