Скърцане на предница
-
- потребител
- Регистриран: 22 окт 2008, 20:03
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 тд '98
- Status: Извън линия
Скърцане на предница
Здравейте! Откакто се постопли времето, наблюдавам едно скърцане на предницата като минавам през неравности. Предполагам , че са тампони, но някой може ли да ми каже кои тампони биха могли да са?
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Re: Скърцане на предница
Здравей колега. И аз имам скърцане в предницата,звука е все едно се търка гума в метал като минавам легнали полицаи. Сменявал съм цялата предница,но още не съм стигнал до този проблем. Като разбера какво е ще ти пиша,ако все още нямаш някаква насока. Съмнява ме да са тампоните на амортисьорите,но не съм сигурен-при мене са нови и пак се чува скърцане. Поздрави
-
- потребител
Благодаря. И аз се съмнявам в тях, но щом като при теб не е спряло, не знам какво да мисля вечеmi6o написа:Здравей колега. И аз имам скърцане в предницата,звука е все едно се търка гума в метал като минавам легнали полицаи. Сменявал съм цялата предница,но още не съм стигнал до този проблем. Като разбера какво е ще ти пиша,ако все още нямаш някаква насока. Съмнява ме да са тампоните на амортисьорите,но не съм сигурен-при мене са нови и пак се чува скърцане. Поздрави
- mi6o
- потребител
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Пробвай да натискаш предницата с отворен капак на едното,после и на другото колело и се ослушвай от къде идва скърцането. Ако има някой да ти помага ще е още по-добре. Утре ще пробвам и ще пиша какво мисля,че е.
- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
А може да са тампоните на стабилизиращата щанга. 

-
- потребител
Възможно е, защото има и потропване, но ме ядосват че никой не иска да ми ги смени. Казват ми че трябва да се свали цялото магаре, но тук във форума имаше тема че не е нужна тая операция, ами скобите се напъват с щанга, но никой не иска така
- mi6o
- потребител
Опааа,виж за тях хич не се бях сетил. Благодаря за което. За съжаление е така. Пробвах сам да си сменя тампоните на стабилизиращата щанга,обаче греда. Наистина трябва магарето да се свали-в сервиза под моста чавдар ми ги смениха и Иво ми обясни точно как става. Проблема е там,че тия тампончета струващи 4-5 лева се държат за магарето с планка с по 2 болта 10-ки всяка. Предния (по-посока на движение на колата) може да се развие целия и да излезе. Задния обаче опира в купето и няма как да го развиеш докрай и да го извадиш. Друг е въпроса,че там (задния болт) влиза само ключе 10-ка,няма ход,болтовете са клеясали и като напънеш малко повече стават кръгли и си дотам. За напъване с щанга не знам-според мен има вероятност да се счупи планката и пак да трябва да се сваля магарето,не знам. Това е мое мнение,ако има колеги които са ги сменявали по тоя начин без ядове-евала. Аз също се сетих за тоя вариант,но при мене проблема беше,че се разви само единия преден болт с много ядове,а другите не мърдаха и реших да не ги напъвам повече,че започнаха да се замазват.keanu написа:Възможно е, защото има и потропване, но ме ядосват че никой не иска да ми ги смени. Казват ми че трябва да се свали цялото магаре, но тук във форума имаше тема че не е нужна тая операция, ами скобите се напъват с щанга, но никой не иска така
Моите тампони уж са нови но може да са някакви ментаци и за това да скърцат,не знам. Утре ще видя (чуя) и ще пиша поне от къде чувам скърцането. Поздрави
-
- потребител
А колко ти излезе като пари тая операция в тоя сервиз, за да направя сравнение и да преценя къде да ги сменямmi6o написа:Опааа,виж за тях хич не се бях сетил. Благодаря за което. За съжаление е така. Пробвах сам да си сменя тампоните на стабилизиращата щанга,обаче греда. Наистина трябва магарето да се свали-в сервиза под моста чавдар ми ги смениха и Иво ми обясни точно как става. Проблема е там,че тия тампончета струващи 4-5 лева се държат за магарето с планка с по 2 болта 10-ки всяка. Предния (по-посока на движение на колата) може да се развие целия и да излезе. Задния обаче опира в купето и няма как да го развиеш докрай и да го извадиш. Друг е въпроса,че там (задния болт) влиза само ключе 10-ка,няма ход,болтовете са клеясали и като напънеш малко повече стават кръгли и си дотам. За напъване с щанга не знам-според мен има вероятност да се счупи планката и пак да трябва да се сваля магарето,не знам. Това е мое мнение,ако има колеги които са ги сменявали по тоя начин без ядове-евала. Аз също се сетих за тоя вариант,но при мене проблема беше,че се разви само единия преден болт с много ядове,а другите не мърдаха и реших да не ги напъвам повече,че започнаха да се замазват.keanu написа:Възможно е, защото има и потропване, но ме ядосват че никой не иска да ми ги смени. Казват ми че трябва да се свали цялото магаре, но тук във форума имаше тема че не е нужна тая операция, ами скобите се напъват с щанга, но никой не иска така
Моите тампони уж са нови но може да са някакви ментаци и за това да скърцат,не знам. Утре ще видя (чуя) и ще пиша поне от къде чувам скърцането. Поздрави
- mi6o
- потребител
50 кинта,но пък и работата не е никак малко.
-
- потребител
Благодаря
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Магарето не се сваля, а леко се развиват болтовете за да падне малко надолу, колкото да има място за работа и да махнеш тампончето.
-
- потребител
Четох такава тема, но още си търся майстор, който да се навие. Не мога да разбера защо си вгорчават живота със свалянето на магарето. А пък аз нямам условията за тая операцияurgan написа:Магарето не се сваля, а леко се развиват болтовете за да падне малко надолу, колкото да има място за работа и да махнеш тампончето.
- urgan
- Потребител
Какво има да се навива, няма да го караш да ти обръща дирекцията. Работа за един час в сервизни условия.
-
- потребител
Одеве се обадих в Мото-Пфое, за да разбера тяхното мнение по въпроса. Заявиха ми цена от 88 лв. плюс евентуално още 50 лв. ако се закучи работата с някой клеясал болт. По-важното е обаче че ми обясниха че магарето се сваля защото ако се напънат скобите ще се изкривят и тампоните няма да слегнат добре в тях
- mi6o
- потребител
Здравей колега. Какво стана с твоя проблем. При мене спря да скърца,не знам как. Натискам предницата и се чува само съскането на амортисьорите. Меджик накакъв стана 

- urgan
- Потребител
Tи си намерил къде да се обадиш
Не се сваля а леко се смъква надолу, това не е сваляне. Обади се в нормален сервиз, не в МП

- Divia
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 10:54
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.5T
Колеги и моя Фикус се разкурца нещо, но ще се развъртя с маслото по тампоните и ще видя от каде идва проблема. А за тампоните на стабилизиращата щанга и на Фокуса предполагам се спуска магарето нали?
3, 2, 1 старт - D4+, 120, L3заL3+ рано, D6 скача, 100, D3 неравности, 150 локви.....................мдаааааа, гаси !
- mi6o
- потребител
Здравей колега. При Фокусите не знам какво е положението. Моя скромен опит е само с мойта колица (Ескорт 98-ма,турбо дизел,90 коня,джия),Фиеста 1.3 моно с верига,и Фиеста 1.6 16 клапана 90 коня. Последните две са на приятели. Виж как са хванати тампоните и прецени дали трябва да се сваля магарето. Поздрави
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Сваля се "магарето" при смяна на тампоните на стабилизиращата щанга!urgan написа:Tи си намерил къде да се обадишНе се сваля а леко се смъква надолу, това не е сваляне. Обади се в нормален сервиз, не в МП
Като искаш да си кривиш скобите и да мачкаш и късаш тампони без да сваляш магаре си го направи сам!
При такова сваляне на моста при моята Бърза Фиеста се налага да минавам стенд за сходимост.
Отворите са широки и позволява изместване на сам на там.
Само че тука сме се навързали едни "майстори" .. и последния път не дадох много пари, защото и аз правих услуги

Викам "щи скъсма ушите, ей" и той "ще я направим бре"
Даже се е опитал да ми компенсира един проблем.
Отивам да я взема и той "викам тоз от автомивката да държи колата,а аз държа магарето, стягам и гледам стенда"
И аз

Ахааа .. викам "това начи си е твой проблем, оправяй се

Аз знам де съм си изкривил болта ... хихи

Кадърни хора си трябват!
МП със ставките им не са гъвкави и не вършат работа. Не стават!!!
-
- потребител
Продължава, но съм решил да си взема оригинални тампони и да я карам на доктор. В МП са 19 лв бройката, а в магазина на Моторкрафт са 54 лв щото се продават само със скобите. Убедиха меmi6o написа:Здравей колега. Какво стана с твоя проблем. При мене спря да скърца,не знам как. Натискам предницата и се чува само съскането на амортисьорите. Меджик накакъв стана