втвърден педал на спирачката на фокус 1.8 TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2010, 20:28
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tdci i ford Mondeo 1.8 td
- Status: Извън линия
втвърден педал на спирачката на фокус 1.8 TDCI
Здравейте ,
вчера служебния Ford на жена ми остана без спирачки т. с.педала на спирачката се е втвърдил изведнъж.Единствено хубавото от цялата ситуация ,че това се е случило в момент когато е паркирала на паркинга и е успяла да спре с ръчната, преди това е правила обратен завой и всичко със спирането е било без проблем.Колата е произведена през 2010 година и е на около 80000 км. Искам да попитам токова ли е живота на вакуум помпата защото от сервиза казаха , че е заминала и е за подмяна с нова.Смятам , че това е сериозен проблем защото изведнъж оставаш почти без спирачки още повече че колата е почти нова .На някой случвало ли е му се подобно нещо защото за мен това не е нормално.
вчера служебния Ford на жена ми остана без спирачки т. с.педала на спирачката се е втвърдил изведнъж.Единствено хубавото от цялата ситуация ,че това се е случило в момент когато е паркирала на паркинга и е успяла да спре с ръчната, преди това е правила обратен завой и всичко със спирането е било без проблем.Колата е произведена през 2010 година и е на около 80000 км. Искам да попитам токова ли е живота на вакуум помпата защото от сервиза казаха , че е заминала и е за подмяна с нова.Смятам , че това е сериозен проблем защото изведнъж оставаш почти без спирачки още повече че колата е почти нова .На някой случвало ли е му се подобно нещо защото за мен това не е нормално.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: втвърден педал на спирачката на фокус 1.8 TDCI
Като е 2010 произведена не е ли все още в гаранция колата? Тези 80 хил.км ако са навъртени само на градско (тръгни/спри) нищо чудно да се е повредила тази помпа.
На мен пък ми се повреди телевизора (LCD LG) 40-50 дена след края на 2 годишната гаранция. Пък при родителите ми има едно СОНИ от преди повече от 10 години и си работи все още като ново без никога да е отваряно дори за профилактика. Така е явно с днешната техника - нещата са на късмет.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Имаше един филм за "планирано остаряване", който за страна без стандарти за автомобили действа с пълна сила. Просто се радвай че е служебен автомобилът.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Не ми пука за колата, притеснявам се за сигурността на жена ми.Гаранцията изтече на 19.03.2012г.Аз карам Мондео 1996г.от 7 години и преди това в Австрия хората са го карали още 9 години и такива проблеми от такъв характер поне аз не съм имал.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Естествено това е на първо място. Най важно е да се държи волана здраво с възможно изпънати ръце, естествено със сложен обезопасителен колан. Това трябва да се запомни, защото всички жени управляват с волан на 15 см. пред гърдите,- което не е добре ако се случи да има удар.batnasko написа: притеснявам се за сигурността на жена ми.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
В интерес на истината колата до сега не е правила никакви проблеми от какъвто и да е технически характер.Е вярно , че се и кара в градски условия но Бургас е твърде малък град за да се навъртят 80000 км.за две години пък и нали за това е кола да се кара където човек си реши.В крайна сметка човек винаги трябва да има едно на УМ.ВЪПРОС НА КЪСМЕТ.