Люлеене при падане на обороти
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2012, 12:58
- Модел на автомобила: Ford Fiesta mk4
- Status: Извън линия
Люлеене при падане на обороти
Здравейте,
От една година насам се появи един проблем, в момент когато отпусна газта на първа предавка или на втора. Проблема може да се опише като люлеене или клатене напред-назад на автомобила когато оборотите паднат под 2000, сякаш колата се дави или е на конно състезание. На по-високите предавки това не се усеща. Бихте ли ме посъветвали от къде може да идва проблема, че да се подготвя колко ще бъда одрусан в сервиза. Благодаря!
P.S.
Колата е Форд Фиеста 1,25 бензин 1999г.
Сменени са всички видове филтри преди една година. Свещите, бобина и кабели също.
Сега се сетих също така, че и газта ми е много чувствителна, ако карам на втора и леко си отпусна крака или обратното, колата веднага "друсва" и почва да се клати, все едно съм ритнал съединителя... Незнам дали двата проблема са свързани по някакъв начин.
От една година насам се появи един проблем, в момент когато отпусна газта на първа предавка или на втора. Проблема може да се опише като люлеене или клатене напред-назад на автомобила когато оборотите паднат под 2000, сякаш колата се дави или е на конно състезание. На по-високите предавки това не се усеща. Бихте ли ме посъветвали от къде може да идва проблема, че да се подготвя колко ще бъда одрусан в сервиза. Благодаря!

P.S.
Колата е Форд Фиеста 1,25 бензин 1999г.
Сменени са всички видове филтри преди една година. Свещите, бобина и кабели също.
Сега се сетих също така, че и газта ми е много чувствителна, ако карам на втора и леко си отпусна крака или обратното, колата веднага "друсва" и почва да се клати, все едно съм ритнал съединителя... Незнам дали двата проблема са свързани по някакъв начин.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Люлеене при падане на обороти
Свързани са
И аз карам на газ и при мен от време на време е много гадно !!! Лошото е че се скъсава доста тампоните на двигателя ! Имам 1-2 идеи за мойта кола но сега не ми се занимава.

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Не, колата няма газ - само бензин. Имах предвид педала на газта.
Ще се радвам ако някой даде мнение за въпросното "люлеене". Предполагам, че е съединителя или някой синхронизатор... Ако някой е имал подобен проблем да сподели все пак. Мерси! Двигателя е Zetec S.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Без свястна диагностика няма да се оправиш.
Има го и при мен само, че на моменти се оправя.
Чистил съм :
MAF
Дросел
Байпасен клапан за празен ход
Сменени свещи
Няма закономерност да се оправя след намесата ми.
Да, има подобрение за малко, но отдавам на това, че свалям акумулатора докъто траят процедурите.
Най-мазна беше без ламбда сонда и пак не беше върха на сладоледа.
Без ламбдата във високите сякаш и свършваше power-а.
Начи в някакви граници си работи тази лабмда.
Така с боба пред блока толкоз от мен.
Трябва да ида да я види кадърен човек.
За сега се почесвам, защото динамика и разхода са си перфе.
Има го и при мен само, че на моменти се оправя.
Чистил съм :
MAF
Дросел
Байпасен клапан за празен ход
Сменени свещи
Няма закономерност да се оправя след намесата ми.
Да, има подобрение за малко, но отдавам на това, че свалям акумулатора докъто траят процедурите.
Най-мазна беше без ламбда сонда и пак не беше върха на сладоледа.
Без ламбдата във високите сякаш и свършваше power-а.
Начи в някакви граници си работи тази лабмда.
Така с боба пред блока толкоз от мен.
Трябва да ида да я види кадърен човек.
За сега се почесвам, защото динамика и разхода са си перфе.
-
- потребител
Мерси за отговора, колега. Всички тези процедури съм ги правил и аз и проблема си остава. Иначе като динамика и разход колата е ненадмината! Но е дразнещо всеки ден в задръстванията на 1-ва или 2-ра като отпусна педала на газта и колата да се люшка. Особено когато лекичко подам газ все едно придърпва. Направо подскача. На диагностиката нищо не излезе. Остава да е или жилото на газта, или съединителя. А "кадърни" майстори колкото щеш. Над 2000 лева пръснах общо миналата и тази година за консумативи, като бобина, кабели, свещи, амортисьори, масла... само и само да ми е новичка и поддържана колицата, но уви. Придърпва и "подскача" при бавен ход. 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Така както си го описал- "люлеене" се разбира люлеене на колата, което пък може да се дължи единствено на изпуснали амортисьори. Как иначе да се люлее, след като двигателя е поставен върху тампони, които поглъщат вибрациите.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Понеже карам само на газ, вакуума за изпарителя го взех от друго място и доста намаля това поклащане на двигателя при подаване или отпускане на педала на газта, според мен е някой вакум или гориво въздушната смес, само да отбележа че и по различен начин се държи мотора. При мен може сега проблема да е от малко по богатата смес, но разхода и вървежа ми харесва и не ми се занимава повече.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Може би по-добре мога да дефинирам проблема с това, че си прилича по усещане с рязко отпускане на съединителя при превключване на предавки. Само където в моя случай крака ми не е на съединителя а само на педала на газта. Лекичко ако го погаля с крак на 2-ра или първа (там е най-зле) и колата подскача. Ако оставя колата на собствен ход, когато съм превключил на 1-ва скорост или 2-ра и оборотите започнат да падат, колата придърпва от самосебе си. Амортисьорите ги смених днес. Не е от тях. Този номер идва или от съединител, или от педала за газта. Поне до там стигам със заключенията си аз.
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2012, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3i '93
От известно време се появи същия проблем при мен. Първоначално много рядко, отдавах го на лошо гориво. Днес обаче съвсем тенденциозно колата си придърпваше през целия ден , постоянно в ниските обороти , при ускорение на първа , втора и до трета предавка. На празни оборити постоянно падаха оборотите за стотна от секундата.Двигателя не държи спокойни обороти. От ауспуха се чува едно леко припукване , когато има спад на обороти. Долях доста бензин от читава бензиностанция, за да видя дали няма да се оправи , но не ... Ако някой е имал подобен проблем и го е решил нека сподели. Никога не съм имал проблем от подобно естество с колата. Никога никакви проблеми по двигателя и работата му. Колата е Фиеста марк3 93-та година 1.3 i
Поздрави,
Емануил
Поздрави,
Емануил