Гръмна газовата
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2011, 21:15
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Chia 2.0 98 г. hatchback
- Status: Извън линия
Гръмна газовата
Здравейте имам проблем.
Преди час тръгнах да паля колата, врътнах ключа и обичайно не запали от първият път, врътнах втори път и така гръмна все едно пиратка .
На колите до мен алармите се включиха, дим започна да излиза, отворих капака и какво да видя - само пластмаси се забили на кората под капака.
Колегите казаха, че е газовата, запалих след това на бензин и лека полека се прибрах като на ниски обороти придърпваше, предполагам, че смуче въздух
Моля да ми препоръчате газаджия в София или София област.
Предварително ви Благодаря
Преди час тръгнах да паля колата, врътнах ключа и обичайно не запали от първият път, врътнах втори път и така гръмна все едно пиратка .
На колите до мен алармите се включиха, дим започна да излиза, отворих капака и какво да видя - само пластмаси се забили на кората под капака.
Колегите казаха, че е газовата, запалих след това на бензин и лека полека се прибрах като на ниски обороти придърпваше, предполагам, че смуче въздух

Моля да ми препоръчате газаджия в София или София област.
Предварително ви Благодаря

-
- потребител
Re: Гръмна газовата
капака на горивния филтър гръмна, на какво може да се дължи това?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Горивния филтър ли е гръмнал?
Каква е газовата?
Каква е газовата?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Сигурно говори за кутията на въздушния филтър, смени си свещите и кабелите и ще ти минат мъките.

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Не са поставени достатъчно кихалки .Гърми от не изправни кабели или свещи .moobiidii написа:капака на горивния филтър гръмна, на какво може да се дължи това?
На моята газова има 6 броя кихалки 4 малки на всеки цилиндър и 2 броя големи по една на въздушния филтар и на кутията над смукателния колектор .По едно време започна да гърми на всеко потегляне гръмне и тръгва но поразии не ми направи
до като не смених кабелите и всичко се оправи сложих и кабели БОШ и свещи БЕРУ платинени и сега работи безупречно .
-
- потребител
Благодаря Ви, ще смена свещите и кабелите, но преди това трябва да си намеря кутия на дросела (корпус въздушен филтър) и плочка. От 4 години я имам колата и досега си мислих че газовата ми е инжекцион , а то се оказала обикновенна
Сега я карам до работата на бензин, обаче ми казаха , че компа отчита грешки и ми се увеличава разхода за гориво.
Ще търся по морги тази кутия, ако някой има такава - моля да ми пише

Ще търся по морги тази кутия, ако някой има такава - моля да ми пише

- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
И при мен беше така, вчера смених САМО свещите и всичко се оправи
Щях да сменям и кабелите, но ако проблема продължаваше (защото са по скъпи) Но всичко се оправи само за 25лв.
Говора за Астра 93г. но това няма значение
Щях да сменям и кабелите, но ако проблема продължаваше (защото са по скъпи) Но всичко се оправи само за 25лв.
Говора за Астра 93г. но това няма значение
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
За съжаление,има ситуация, в които и кихалките не помагат.Зависи колко е газта.И аз смятах,че опитималната схема е по една кихалка на всяка тръба, една отгоре на филтъра и един пръстен преди дебитомера....но скоро видях с очите си Мондео с тотално разцепен колектор, осигурено по точно тази схема.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Е, какво толкова се чудите. Напълно нормално е да гърми с обикновена АГУ. То ако не гърмеше и не се цепеха колекторите, аз нямаше да се набутвам с ГИ. 
П.П. Нисана го мъчих 5 години с обикновена АГУ. От време на време си гърмеше. Но за разлика от фордовете, той е с метални колектори. Миналата година и на него му монтирах ГИ и вече повече от година нямам никакви проблеми. Така че, сам си прецени кое е по-удачно.

П.П. Нисана го мъчих 5 години с обикновена АГУ. От време на време си гърмеше. Но за разлика от фордовете, той е с метални колектори. Миналата година и на него му монтирах ГИ и вече повече от година нямам никакви проблеми. Така че, сам си прецени кое е по-удачно.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
И аз до скоро бях с обикновена газова на кола с метални колектори. Поне 3 години си вървя перфектно, докато не започна да гърми отвреме навреме, а по едно време и доста прилично си вадеше акъла на варненските кокони по прашните улици на морската ни столица. Едва намирах парчетата от пластмаса, на които беше поставена кихалката... Доста неща смених, на края се оказа кабел, само един прехвърляше искра.dimkar написа:Е, какво толкова се чудите. Напълно нормално е да гърми с обикновена АГУ. То ако не гърмеше и не се цепеха колекторите, аз нямаше да се набутвам с ГИ.
Но на кранта с пластмасови колектори все някой ден ще те пресрещне кофти тръпка, не са за обикновени газови.
Сокол скитник
-
- потребител
Днес си намерих кутията, но още не знам дали да не сложа ГИ или да си я оставя с обикновената, плюс 1-2 кихалки. изпарителя ми е нов от миналата година , незнам колко ще ми струва компютъра и дюзите за инжекциона ?
Четири години я карам колата и досега не ми е правила проблеми, освен че трудно палеше.
Ще сменя свещите и ако и кабелите не са наред и тях.
Благодаря на всички откликнали на проблема ми
Четири години я карам колата и досега не ми е правила проблеми, освен че трудно палеше.
Ще сменя свещите и ако и кабелите не са наред и тях.
Благодаря на всички откликнали на проблема ми