Искам да си купя Форд Фокус 1
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2012, 12:34
- Модел на автомобила: Фокус
- Status: Извън линия
Искам да си купя Форд Фокус 1
Здравейте,
Както вече е ясно Фокус е един от моделите автомобили, на които съм се спрял за следващия ми автомобил.
Аз имам слабост към автомобилите и имам един принцип, който следвам при покупката на автомобил. А той, е че всеки следващ автомобил е различна марка от предходния. Вече "ги минах" опел и волксваген (2 пъти по стечение на обстоятелствата) и сега е ред на следващия.
Принципно това, което затруднява избора ми е факта, че тук във форума на Форд не намирам раздел тип: "Фокус - части и ремонти", където вие бъдещи колеги споделяте кой какви ремонти е правил и колко пари ви е струвало. По мое мнение това е най-бързия и лесен начин за някой, който не е механик като мен самия и няма опит с даден модел да се зарови за няколко часа и да извади изводи - за това колко струва за поддръжка един автомобил и кои са слабите му места.
Да вземем за пример аксиалния луфт, за който четох наскоро. Да разбит е проблема във форума на парчета, кой модел с полумесеци, кой без, колко милиметра са допустими, кой колко е имал преди ремонт и тн. Няма никъде обаче колко пари излезе.
Ще съм ви много благодарен, ако бъдете така добри да ме посъветвате за
1) + и - на Фокус 1.
2) Двигател - често срещани ремонти
3) Цени за ходова част и окачване
4) Турбо дизел като цяло (прилично икономичен е)
5) Бензинов двигател с АГУ
Знам, че много от вас разбират от тези неща и имат богат набор от знания, с които искат да се похвалят пред други. Това е в природата на човека, не го отричайте и ме затрупайте с вашите знания. Аз ще бъда признателен, а от своя страна ще подаря на форума след като си купя моя фокус добре структуриран сервизен топик, какъвто винаги съм правил.
Весело посрещане на Новата година на всички!
Иван
Както вече е ясно Фокус е един от моделите автомобили, на които съм се спрял за следващия ми автомобил.
Аз имам слабост към автомобилите и имам един принцип, който следвам при покупката на автомобил. А той, е че всеки следващ автомобил е различна марка от предходния. Вече "ги минах" опел и волксваген (2 пъти по стечение на обстоятелствата) и сега е ред на следващия.
Принципно това, което затруднява избора ми е факта, че тук във форума на Форд не намирам раздел тип: "Фокус - части и ремонти", където вие бъдещи колеги споделяте кой какви ремонти е правил и колко пари ви е струвало. По мое мнение това е най-бързия и лесен начин за някой, който не е механик като мен самия и няма опит с даден модел да се зарови за няколко часа и да извади изводи - за това колко струва за поддръжка един автомобил и кои са слабите му места.
Да вземем за пример аксиалния луфт, за който четох наскоро. Да разбит е проблема във форума на парчета, кой модел с полумесеци, кой без, колко милиметра са допустими, кой колко е имал преди ремонт и тн. Няма никъде обаче колко пари излезе.
Ще съм ви много благодарен, ако бъдете така добри да ме посъветвате за
1) + и - на Фокус 1.
2) Двигател - често срещани ремонти
3) Цени за ходова част и окачване
4) Турбо дизел като цяло (прилично икономичен е)
5) Бензинов двигател с АГУ
Знам, че много от вас разбират от тези неща и имат богат набор от знания, с които искат да се похвалят пред други. Това е в природата на човека, не го отричайте и ме затрупайте с вашите знания. Аз ще бъда признателен, а от своя страна ще подаря на форума след като си купя моя фокус добре структуриран сервизен топик, какъвто винаги съм правил.
Весело посрещане на Новата година на всички!
Иван
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Искам да си купя Форд Фокус 1
Доста сполучлив модел. Не би трябвало да имаш сериозни проблеми, а поддръжката му е като на всеки масов автомобил. Не се чуди ако няма много отговори в темата. На месец се пускат поне по 1-2 теми със същия въпрос. Ето най-прясната: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=58&t=60491
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2012, 12:34
- Модел на автомобила: Фокус
Благодаря за отговора и за линка. Не се учудвам, че има много повторение на този въпрос. Мисля, че е породено от структурата на форума.DigiPro написа:Доста сполучлив модел. Не би трябвало да имаш сериозни проблеми, а поддръжката му е като на всеки масов автомобил. Не се чуди ако няма много отговори в темата. На месец се пускат поне по 1-2 теми със същия въпрос. Ето най-прясната: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=58&t=60491
Стана ми смешно, защото си спомням, че пуснах темата, защото търсачката искаше регистрация. Също така, както и постинга ми

Поздрави и за много години!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Темите се повтарят, защото....се повтарят.Повтарят се по форумите на всички марки, имали щастието да реализират някой горе-долу успешен модел на пазара преди 13-14 години.Щом е станал масов из цивилизования свят, от десетата година нататък започва масовия му внос у нас, среща се все по-често при джамбазите, цените са ниски и все повече хора се замислят "дали пък да не...".
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
...сменя кошника с по-ефектен.S_C написа: ... и все повече хора се замислят "дали пък да не...".
Сокол скитник