Искам да си купя Форд Фокус 1

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
siv
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2012, 12:34
Модел на автомобила: Фокус
Status: Извън линия

Искам да си купя Форд Фокус 1

Мнение от siv » 31 дек 2012, 12:50

Здравейте,

Както вече е ясно Фокус е един от моделите автомобили, на които съм се спрял за следващия ми автомобил.
Аз имам слабост към автомобилите и имам един принцип, който следвам при покупката на автомобил. А той, е че всеки следващ автомобил е различна марка от предходния. Вече "ги минах" опел и волксваген (2 пъти по стечение на обстоятелствата) и сега е ред на следващия.
Принципно това, което затруднява избора ми е факта, че тук във форума на Форд не намирам раздел тип: "Фокус - части и ремонти", където вие бъдещи колеги споделяте кой какви ремонти е правил и колко пари ви е струвало. По мое мнение това е най-бързия и лесен начин за някой, който не е механик като мен самия и няма опит с даден модел да се зарови за няколко часа и да извади изводи - за това колко струва за поддръжка един автомобил и кои са слабите му места.
Да вземем за пример аксиалния луфт, за който четох наскоро. Да разбит е проблема във форума на парчета, кой модел с полумесеци, кой без, колко милиметра са допустими, кой колко е имал преди ремонт и тн. Няма никъде обаче колко пари излезе.

Ще съм ви много благодарен, ако бъдете така добри да ме посъветвате за
1) + и - на Фокус 1.
2) Двигател - често срещани ремонти
3) Цени за ходова част и окачване
4) Турбо дизел като цяло (прилично икономичен е)
5) Бензинов двигател с АГУ

Знам, че много от вас разбират от тези неща и имат богат набор от знания, с които искат да се похвалят пред други. Това е в природата на човека, не го отричайте и ме затрупайте с вашите знания. Аз ще бъда признателен, а от своя страна ще подаря на форума след като си купя моя фокус добре структуриран сервизен топик, какъвто винаги съм правил.

Весело посрещане на Новата година на всички!
Иван

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Искам да си купя Форд Фокус 1

Мнение от DigiPro » 31 дек 2012, 13:46

Доста сполучлив модел. Не би трябвало да имаш сериозни проблеми, а поддръжката му е като на всеки масов автомобил. Не се чуди ако няма много отговори в темата. На месец се пускат поне по 1-2 теми със същия въпрос. Ето най-прясната: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=58&t=60491

siv
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2012, 12:34
Модел на автомобила: Фокус

Мнение от siv » 02 яну 2013, 18:57

DigiPro написа:Доста сполучлив модел. Не би трябвало да имаш сериозни проблеми, а поддръжката му е като на всеки масов автомобил. Не се чуди ако няма много отговори в темата. На месец се пускат поне по 1-2 теми със същия въпрос. Ето най-прясната: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=58&t=60491
Благодаря за отговора и за линка. Не се учудвам, че има много повторение на този въпрос. Мисля, че е породено от структурата на форума.
Стана ми смешно, защото си спомням, че пуснах темата, защото търсачката искаше регистрация. Също така, както и постинга ми :) В края на краищата се регистрирах и пуснах темата вместо да ползвам търсачката!

Поздрави и за много години!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 02 яну 2013, 20:17

Темите се повтарят, защото....се повтарят.Повтарят се по форумите на всички марки, имали щастието да реализират някой горе-долу успешен модел на пазара преди 13-14 години.Щом е станал масов из цивилизования свят, от десетата година нататък започва масовия му внос у нас, среща се все по-често при джамбазите, цените са ниски и все повече хора се замислят "дали пък да не...".
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
Lancer
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
Модел на автомобила: Ford Focus '99

Мнение от Lancer » 03 яну 2013, 10:17

S_C написа: ... и все повече хора се замислят "дали пък да не...".
...сменя кошника с по-ефектен.
Сокол скитник

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”