Темпомат форд фокус МК 1
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2013, 21:23
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 i /комби/ джиа
- Status: Извън линия
Темпомат форд фокус МК 1
Здравейте ,от два месеца съм собственик на форд фокус 2000г. 1.8 i комби .Колата е джиа изпълнение и има темпомат.В документите четох че темпомата може да се включва само при скорост над 45 км/ч.Проблема е че когато се опитам да го включа понякога включва а понякога не.Включвам го със бутона "=". когато се включи мога да увеличавам скоростта с бутон "+" и да я намалям с "-". Защо понякога не желае да се включи.Ако някой може да помогне предварително благодаря.
[url=http://drugstore-catalog.com/]drugstore-catalog.com[/url]
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Re: Темпомат форд фокус МК 1
При мен съм забелязъл че като карам на 4-та не се включва при скорост 30км,като сваля на 3-та тогава се включва.Веднъж ми даде няква грешка,ама така и не обърнах внимание от какво беше щото е изтърках веднага.Закачи я на ВагКом и виж за грешки.
-
- потребител
Aми честно казано незнам.От инструкцията, която доиде с кабела разбрах следното:Като се включи кабела в колата и ако светне в синио значи е съвместим.Всяка отделна система в колата се нарича контролер и дава информация на главния комп или ЕКУ-то.Има си оделен панел (или меню) с които се сканират всички контролери, които са в дадения автомобил.Ако пусна да сканира за грешки само така общо не намира нищо,но като му задам да сканира оделни контролери тогава чат-пат намира.Например за печката,там ми е наи-големия проблем.Ваг Кома го имам отскоро и досега съм го ползвал само да си отключа темпомата и да чистя грешките на печката,че като натрупа 5 и спира да работи.Иначе чета по форумите ,че доста неща могат да се правят с него,стига и колата да подържа необходимите контролери.Например регулиране на фаровете,изваждане на външната температура на дисплея и други такива глезотии.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Колега, а на теб кой ти каза че се активира с ''='' ? То се използва за възстановяване на последната скорост ако темпомата се изгаси посредством спирачката/съединителя. Иначе ВИНАГИ си го активирай с ''+'' и ти гарантирам че няма да има проблем.
П.С. темпомата се използва само при движение над 50км/ч, предимно извънградско, затова е направен след 45км/ч...
П.С. темпомата се използва само при движение над 50км/ч, предимно извънградско, затова е направен след 45км/ч...
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами колегата тества Алхамбра, така че няма грешка, тя е от ВАГ групата.urgan написа:Мисля са само за ваг групата. Те и затова се казват ВАГ ком
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Не знам дали е от значение,ама в програмата има и едно меню OBD2.Натиснах го да видя какво ще излезе и ми излезна надпис,че е съвместимо.Наско е прав,ползвам го за Алхамбрата.На Фиестата куплунга е друг и ми трябва преходник.Не съм много в час, трябва да чета още.И не съм съгласен с колегата, че темпомата се ползва само извън градско.Много си е удобен и в града, като трябва да спазваш ограничение.Както писах по горе при мен се включва и при 30Км.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Разбира се че може да се използва и в града, но само на Околоръстното и Цариграско примерно. Просто под 60км/ч няма абсолютно никакъв смисъл според мен.
-
- потребител
Извинявам се на автора на темата,че се отплеснахме малко,но не мога да се съглася с тезата,че темпомата не става за градско.В София може и да не става,както и в някои друг град,ама има много други по света.Като платиш някоя солена глоба за превишена скорост,разбираш какво предимство е.Или да подържаш една скорост,зада минаваш винаги на зелено.Пак се отплеснах.Нека модераторите ако решат да ми изтъркат постовете.Благодаря.
- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Може ли някой колега да качи снимка на управлението на темпомата на фокус мк1, защото гледам в мобиле няколко обяви на такива фокуси, но не виждам от къде точно се управлява.Благодаря.
- BIGFORDFAN
- потребител
Бутоните са на волана (както при всеки Форд), Фокус мк1 с темпомат в БГ не съм виждал да се продава...

- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Благодаря колега. И аз знам, че би трябвало да са на волана, но тези фокуси в обявите нямаха никакви, а пише че са с темпомати. За това ми стана интересно, защото все пак са ФОРД
може да са ги сложили някъде си... 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Те джамбазите пишат какви ли не работи че имало в колата и накрая може да се окаже че и абс няма