Моето Mondeo 4 Titanium Durashift
- addic7ed
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2008, 18:24
- Модел на автомобила: Mondeo
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Mondeo MK4 Titanium Автоматик

http://195.149.248.189:8080/2011-11-27/ ... _920x0.jpg - новите усилени амортисьори

http://195.149.248.189:8080/2011-11-27/ ... _920x0.jpg - прокарах я през плата, за да е по-удобно.

http://195.149.248.189:8080/2011-11-27/ ... _920x0.jpg - това е изолацията на подвижния под/дъно, където сложих още една допълнителна шперплатова плоскост да придаде допълнителна здравина на пода, че когато сменях гума преди време и бях сложил 17ката върху пода и той, се огъна като солета. Монтирах и шумопоглъщаща изолация на пода.

Последна промяна от addic7ed на 27 ное 2011, 14:33, променено общо 1 път.
Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.
- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
Защо не си сложиш оригинални DRL. Намират се в нета и има на сносни цени.
- addic7ed
- потребител
- Контакти:
Ако говориш за оригиналните, които са над халогена, съм съгласен, но не съм намерил до сега. Другият вариант е в халогените. Видях че си намерил за S-max. Ако си попаднал на такива за мондео пиши. 

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.
- addic7ed
- потребител
- Контакти:
Понеже ми втръсна при всяко вдигане на багажника, водата да се стича от двата края на стъклото направо в багажника, реших да инвестирам в 2 уплътнения за коригиране на техническата недомислица със задното стъкло на багажната врата. Защото под стъклото има улей който влиза в самият багажник, един от британски форум на мондео сподели, че събирало над 250мл вода в този улей, играл си да го тества, та попаднах на една докладна от Ford с номерата на необходимити уплътнения, взех ги и поправих този фабричен дефект. Среща се на Мондеотата под 2009та година, като моето.
- това са старите уплътнения при стъклото, които трябва да се свалят преди да се сложат новите уплътнения на задното стъкло.
какво представляват
номера на частта
- преди да се монтира уплътнението
- с монтирано уплътнение
- едно надписче което най-накрая успях да спечеля.

- addic7ed
- потребител
- Контакти:
от дълго време се надявах да намеря качествена антена, която да не стърчи като кол от покрива! Спрях се на Richbrook за оригинално вграждане.
- свалих старата основа, доста мръсно беше отдолу, ударих една четка. Основата е малко грозноватичка по-принцип, даже за секунда се замислих ако я махна и нея с какво мога да я покрия, но прецених че така и така съм купил нова антена, да видя как изглежда.
- свалянето на старата антена отне известно време докато я раздвижа, WD-40 помогна доста.
- новата антенка е около 14см. Обхвата и е добър, с оригиналната радиото хващаше дори в тунела за люлин(давам го това, като пример, защото в София всеки е минавал от там поне веднъж
), с тази се губи сигнала, но аз на радиото разчитам, само когато iPoda e сдал багажа.
- антената идва и с един интересен инструмент за затягането й един вид заключване. Крайният резултат е задоволителен според мен. А и сега "копието" не закача в предната напречна греда на ски багажника.
- -19 градуса и Мондеото пали безотказно, но нали "разбирачите" си знаят Мерцедес ама стар....

Наскоро търсих и горна никелирана лайсна за рамката на вратите, по подобие на новото мондьо, но в крайна сметка се спрях на друго -да облепя долните никелирани лайсни покрай стъклата с черно матово фолио - харесва ми комбинация от сиво и черно.

Наскоро търсих и горна никелирана лайсна за рамката на вратите, по подобие на новото мондьо, но в крайна сметка се спрях на друго -да облепя долните никелирани лайсни покрай стъклата с черно матово фолио - харесва ми комбинация от сиво и черно.
Последна промяна от addic7ed на 16 фев 2012, 10:58, променено общо 1 път.
- YaSkAwA
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2006, 13:06
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 2016
Focus 1,6 16V 100ps 2006
Ford Kuga 2,5T 2009 - Местоположение: София
Аз имам дневни светлини мисля че вече сме си говорили.Светят в два режима.Поздрави!!!
addic7ed написа:Ако говориш за оригиналните, които са над халогена, съм съгласен, но не съм намерил до сега. Другият вариант е в халогените. Видях че си намерил за S-max. Ако си попаднал на такива за мондео пиши.

- addic7ed
- потребител
- Контакти:
Яска не съм забравил, но понеже нямам намерение да правя клъцни-срежи с бронята, надявам се да изпадне скоро предна броня от новата, наскоро се сдобих и с Titanium Долна решетка - в черен пиано лак от новия модел пълен комплект и то сносна сума. Намерих и халогенни светлини от новия модел, оригинални. Чакам за бронята. И ако успея да събера някакъв комплект в скоро време, ще взема твойте светлини.
това е с новите LED светлини, след дългогодишно търсене, най-накрая попаднах на читави диодни светлини с CANBUS корекция на грешките в компютъра.На снимката малко зле са излезнали, но в действителност светят доста добре, а са само с 5 диода, имаше и с 12, но бяха на двойно по-висока цена и се отказах. Тези на плафоните светят прекрасно, а вечер изглежда супер, сега трябва да сменя и тези в краката и тези в огледалата, но нямам време в момента. Опитах да сменя и на задния номер, но буксите са по-широки, от самото тяло на диодчетата и не дават добър контакт и гаснат по дупки и т.н не ми се занимава с някви кисели полицай да ме питат що не свети и да им обяснявам и ги оставих жълти, само затъмних самите стъкълца с черно фолио за стопове и фарове, че плафончетата са доста силни.
- задния плафон.
Наскоро попаднах и на усилен Интеркулер за 2.0 TDCI ot AIRTEC, подобрена изпускателна система и един ремап на компютъра мисля, че биха дали на автомобила, точно това, което най-много ми липсва. Обичам умереното каране, но по пътя за Банкя от кръговото на околовръстното шосе е една дълга права с няколко много приятни завоя и често ми избиват чивиите по нея, а когато съм с моторетката лятото още повече
Та се чудя дали си заслужава наливането в бездънната каца или само някви дребни неща да му поправям.

Наскоро попаднах и на усилен Интеркулер за 2.0 TDCI ot AIRTEC, подобрена изпускателна система и един ремап на компютъра мисля, че биха дали на автомобила, точно това, което най-много ми липсва. Обичам умереното каране, но по пътя за Банкя от кръговото на околовръстното шосе е една дълга права с няколко много приятни завоя и често ми избиват чивиите по нея, а когато съм с моторетката лятото още повече

Последна промяна от addic7ed на 13 мар 2012, 21:27, променено общо 2 пъти.
- addic7ed
- потребител
- Контакти:

- addic7ed
- потребител
- Контакти:
Re: Моето Mondeo 4 Titanium Durashift
Откакто напуснах работата си, най-накрая имам възможност да обърна вниманието, което това Мондео заслужава.
- преди
след
- преди
- след

- без изолацията

преди да бъде монтиран тавана.
предни колонки.
- интериорни подобрения за задният ред.

- наложи се пребоядисване на тези елементи.
- багажника и старата шумоизолация, която беше само във видимата част, сега така или иначе разглобих почти всичко отвътре, за да сваля тавана. Звукоизолацията е официално завършена, остават само вратите да се оправят и да избера заместител на тези пробити фордовски колони. Слушам музиката си силно.
- "бъг" с буксата на фара и се получи този цвят на крушките, за съжаление нямам снимките със ксеноновите фарове, които монтирах съвсем наскоро. .

Има и още доста за довършване. Всичко с времето си.

Има и още доста за довършване. Всичко с времето си.
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Станало е страхотно, за колоните във вратите има заместители на pioneer, които влизат директно. Сега съм поръчал за задните врати, като пристигнат ще ти пратя точния модел. За предните врати са тези : http://electron.bg/pioneer-tsh1703-p-70 ... Xn_XaXJQZk
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2013, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25i
Колега здравей
Обърнах внимание на вложките за капака на багажника ( проблема с изливащата се вода )
Звънях в Мото Пфое но се оказа че те дори не са чували за подобно нещо а и по номера не излиза нищо !
От къде си купил тези елементи дай малко инфо - линк, цена и тн.
Поздрави !
Обърнах внимание на вложките за капака на багажника ( проблема с изливащата се вода )
Звънях в Мото Пфое но се оказа че те дори не са чували за подобно нещо а и по номера не излиза нищо !
От къде си купил тези елементи дай малко инфо - линк, цена и тн.
Поздрави !
-
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2007, 23:10
Колега, номерата са съответно :topkarov написа:Колега здравей
Звънях в Мото Пфое но.............. !
Каталожен номер: 1614841
Наименование: УПЛЪТНЕНИЕ RH
Цена с ДДС: 39.52 лв.
Каталожен номер: 1614872
Наименование: УПЛЪТНЕНИЕ LH
Цена с ДДС: 39.52 лв.
http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp
Дигате телефона, обаждате се в МотоПфое - Резервни части, като свалите телефона от официалната страница на който искате дилър, в който искате град! Казвате, че искате да ви доставят частите под тези два каталожни номера! Те ще ви питат

-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2013, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25i
Колега мерси за изчерпателната информация !
не напразно ти я пойсках тези в Мото Пфое не са и виждали подобно нещо ...............
не напразно ти я пойсках тези в Мото Пфое не са и виждали подобно нещо ...............
-
- потребител
- Регистриран: 13 окт 2014, 16:28
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.0L Duratorq-TDCi (143PS) Titanium
Plate 66 - Status: Извън линия
Здравейте,
В английския форум на Форд попаднах на информация, че във връзка с този проблем има официален технически бюлетин TSB74-2009 и би трябвало този проблем да се отстрани безплатно от дилърите.
Не знам това да ли е вярно и до колко е приложимо в БГ.
Поздрави!
В английския форум на Форд попаднах на информация, че във връзка с този проблем има официален технически бюлетин TSB74-2009 и би трябвало този проблем да се отстрани безплатно от дилърите.
Не знам това да ли е вярно и до колко е приложимо в БГ.
Поздрави!