Фиестата губи обороти, гасне.
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
Фиестата губи обороти, гасне.
Имам проблем с фиестата от подписа. При запалване на колата няколко секунди държи нормални обороти /нямам оборотомер/ след това падат не знам колко може би 200-300, пак нормализира, пак падат и в повечето случаи гасне. По някое време се оправя кара така известно време и пак така. Когато е студена винаги го прави това, а при загряла кола има някакъв период в който върви нормално. Свещи и кабели са сменени, но и след смяната е пак така. Само на бензин го прави тоя номер. На газ си върви перфектно. Къде да търся проблема? Бобината заподозряна ли е, че тя не е сменяна никога?
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Фиестата губи обороти, гасне.
Всичко ел. е ОК щом работи на газ.
sent from my "Dynatac 8000X"
sent from my "Dynatac 8000X"

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не не е бобината, или датчика за температурата на д-ля (на колектора до инджекциона) дава грешни данни и компютъра подава бедна смес, или дюзата се е позапушила и няма достатъчен дебит. В общи линии проблема е комплексен, най-често следствие от употребата на Газ.
Между впрочем, защо ти е да ползваш Бензин, скъпо е?
Между впрочем, защо ти е да ползваш Бензин, скъпо е?
- valerko1
- потребител
Ми аз постоянно пердаша на газ ама нали чат-пат трябва да се покара и на бензин. И е неприятно да угасне, че в повечето случаи жената я кара и постоянно мрънка.
- valerko1
- потребител
Благодарение на колегaта fordmaniak колата оживя. Всичко което пипна го пипна като за неговата си кола. Почистване с ултразвук на инжекциона, центровка клапани и рагулиране на газовата и сега върви като змей, от по-малките змейове. Аз си мислех, че на газ поне върви...нищо подобно. Хвала на таквизи люде! Единствено което не ми хареса е, че поне на мене ми е страшно далеко, бях си взел сандвич за из път, но поне имаше защо да бия тоя път.