Осветление заден регистрационен номер Фокус 2000г. комби
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
- Status: Извън линия
Осветление заден регистрационен номер Фокус 2000г. комби
Колеги, как се свалят лампите на задния номер на Фокус МК1 2000г. комби? Едната не свети, а утре ще колата ще ходи в КАТ за регистрация, та искам да я оправя. Но не успях да сваля плафончето, подпъхвах отвертка и опитах да го извадя, на реното така се вадеха, но тука май е друга системата. Ако някой знае как се свалят, моля да сподели.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Осветление заден регистрационен номер Фокус 2000г. комби
Това е начина, с отверката, теб те е било срах да действаш решително.
От едната страна, мисля даже, че има засечка за отверката, избутваш пластината и вадиш.
Другия вариант е да свалиш кората на вратата на багажника да развиеш 5-те гайки на лайсната и да я свалиш в компект с плафоните.
Но има вероятност да са корозирали дотолкова, че да скъсаш болтовете.
От едната страна, мисля даже, че има засечка за отверката, избутваш пластината и вадиш.
Другия вариант е да свалиш кората на вратата на багажника да развиеш 5-те гайки на лайсната и да я свалиш в компект с плафоните.
Но има вероятност да са корозирали дотолкова, че да скъсаш болтовете.
-
- потребител
Благодаря за отговора,колега. Смених крушката по трудния начин - като свалих лайсната. Гайките се развиха лесно, под кората на вратата нямаше никаква ръжда. Видях, че има пластини на плафоните, и на двата от лявата страна на колата, а отдясно са крачетата. Може би са сваляни преди и единия е завъртян на обратно, защото така не е симетрично и човек може да счупи крачетата, ако напъва от обратната страна. Мисля, че е по-логично пластините да са от към номера примерно, а крачетата отвън. Добре, че се оправи. Другите светлини всичките са наред. Спирачките са добре, малко натегнах ръчната, че хващаше на 7-8 зъб, сега хваща на 4-5 зъб. Утре ще карам колата за регистрация. Качих я на канал да огледам от къде идва едно чукане в предницата в дясно, оказа се биалетката, яко е разбита. Дано не се заядат катаджиите. И за външния вид дано няма проблеми, че има много драскотини, писах в друга тема. Благодаря пак, поздрави!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Плафоните са еднакви, затова и пластините им са от една и съща страна.
Катаджийте не проверяват предницата - биалетки, шарнири и тям подобни, така че спокойно, ще ги оправиш след регистрацията.
Успех!
Катаджийте не проверяват предницата - биалетки, шарнири и тям подобни, така че спокойно, ще ги оправиш след регистрацията.
Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,дано в КАТ не са ти монтирали номера много близо до плафоните,че вече няма смяна на крушки!Дори и цялата конзола няма сваляне.Пробвал съм!Наложи се да ходя пак в КАТ да го местят.Монтажниците се спогледаха,и си викат -"пак греда". Сигурно не съм единствен.
Между другото и на моята кола плафоните са в една посока!
Между другото и на моята кола плафоните са в една посока!
-
- потребител
Сега погледнах, наистина номера е близо до конзолата с лампите за заден ход, на около 1 см. Дано не се налага да я свалям пак скоро, че може и да не може при това положение.
- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Здравейте!И при мен са забили номера в лайсната ,а там е и дръжката за хващане при отваряне.Не се научиха тия къде да слагат номера.Скоро взех колата от боядисване и гледам ,че номера се клати явно са издърпали нита бояджиите.
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
При мен пък се получи друго. Номера е монтиран правилно с нужното разстояние, но пък десния плафон е счупен /едната пластина е счупена и е заместена с такава от запалка/ Пластинката която държи крушката е използвано металната част на запалка горе където се регулира колко голям да е пламъка.
За по лесно към обувките на кабелите вързах други 2 кабела и на тях сложих фасонка за габаритни крушки . От плоските крушки -има ги по автоаксесоарите 3.50 лв. с обикновенна стъклена крушка/ не от тези диодните/ и тя си легна на мястото на крушката която трябва да бъде.Стегнах с малко изолир лента а връзките с термо шлаука и резултата е положителен. Използвах останали клеми ,крушки, фасунки за габарити от предната кола и ми отне 15-20 мин работа. Ако имам път към някоя автоморга ще си взема здрави плафончета. Но за сега и този вариант върши работа, свети си нормално. За мен е вжно ,че има светлина .
За по лесно към обувките на кабелите вързах други 2 кабела и на тях сложих фасонка за габаритни крушки . От плоските крушки -има ги по автоаксесоарите 3.50 лв. с обикновенна стъклена крушка/ не от тези диодните/ и тя си легна на мястото на крушката която трябва да бъде.Стегнах с малко изолир лента а връзките с термо шлаука и резултата е положителен. Използвах останали клеми ,крушки, фасунки за габарити от предната кола и ми отне 15-20 мин работа. Ако имам път към някоя автоморга ще си взема здрави плафончета. Но за сега и този вариант върши работа, свети си нормално. За мен е вжно ,че има светлина .
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2015, 22:29
Здравейте. Не стига ток до кабелчетара на светлините за задния номер. Искам да попитам някой знае ли на кой бушон са или къде другаде да търся проблема. От къде ли идват кабелите? Благодаря предварително. Колата е фокус 1 комби
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Провери F62 - 7.5A, но за по-сигурно провери всички.gibonski написа:Здравейте. Не стига ток до кабелчетара на светлините за задния номер. Искам да попитам някой знае ли на кой бушон са или къде другаде да търся проблема. От къде ли идват кабелите? Благодаря предварително. Колата е фокус 1 комби
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Не са ли към предпазителя за габаритите?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Може проблема да не в бушона провери ли дали достига минус или маса до кабелите? Виж първо какво липсва плюс или минус иначе номер 62 си е бушона както казва по горе колегата. Виж и бушон номер 32 10А и той е даден за светлините на задният номер.