Колко ще ми струва ремонт на окачването на мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2011, 10:02
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Колко ще ми струва ремонт на окачването на мондео МК2
Може ли някой да ми каже долу-горе колко ще ми струва ремонт на окачването на мондео МК2 и по-специфично смяна на всички тампони отпред и отзад и на 2 задни амортисьора плюс майсторлъка. Ако някой е извършвал такива ремонти на скоро моля да сподели.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Колко ще ми струва ремонт на окачването на мондео МК2
При всички положения-повече от колата.Щом тампоните са дали фира,вероятно всичко друго е или заминало,или всеки момент ще замине.4 пружини са ти 400 лева само части.4 амортисьора са общо към 500-600 ако се примириш да са от най-евтините.
Няма смисъл това,дето го мислиш.Не си заслужава нито времето,нито парите.Точно ще я направиш и ще умре от друга болест.При разглобяването кой знае какво ще излезе,ще се скъса някой болт,нещо ще запъне да трябва да го влачиш по преси и т.н.
Няма смисъл това,дето го мислиш.Не си заслужава нито времето,нито парите.Точно ще я направиш и ще умре от друга болест.При разглобяването кой знае какво ще излезе,ще се скъса някой болт,нещо ще запъне да трябва да го влачиш по преси и т.н.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Най-добре питай в някой сервиз понеже за повече неща може да направиш някакъв пазарлък за цената. Колега не го отчайвай още в зародиш, все пак тези части са ги сменяли доста колеги от форума и това не е критерий че колата не става за нищо и не си струва да се прави. По окачването аз смених селенови втулки на предните носачи, предни и задни биалетки, тампони на предната стабилизираща щанга и кормилните накрайници съвсем наскоро!
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Ама колега, моля ти се ... какви са тези глупости дето ги пишеш ... още малко и ще кажеш, че като почне да друса Мондеото и хайде на боклука- нема оправия. Това съвсем не е така! Колкото на повечето коли, толкова и на тази струва окачването и можеш за едни 500 лв. да смениш и пружини, и амортисьори, че и за някой тампон ще остане. А едва ли толкова струва самата кола, както се изрази ти. Ето аз например намерих комплект спортни пружини на ФК нови за 175 лв. и ще ги слагам скоро, въпреки че моите си оригиналните са в перфектно състояние и дори ще ги пусна за продаване като ще им искам макс 100 лв. за четирите ... така че не разочаровай така хората...S_C написа:При всички положения-повече от колата.Щом тампоните са дали фира,вероятно всичко друго е или заминало,или всеки момент ще замине.4 пружини са ти 400 лева само части.4 амортисьора са общо към 500-600 ако се примириш да са от най-евтините.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Виж с търсачката - няколко колеги са писали, че могат да уредят различни марки амортисьори на 20-30% отстъпка. Някой беше писал и за разпродажба - чистене на складове. Потърси дали няма да се намерят изгодно части и по обявите - например от ударена кола с наскоро сменени части.
Така е, нали всичките части ще се подменят само с едно разглобяване/сглобяване.didon80 написа:Най-добре питай в някой сервиз понеже за повече неща може да направиш някакъв пазарлък за цената.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
50-60 лв са ти най евтините пружини, после имаш разни тампони, биалети, глупости. 120-130 са ти най евтините амортисьори на брой. За съжаление се съгласявам с колегата СЦ, ако правиш всичко ще излезне едни 8-900 лв, какъв е смисъла невиждам.
- martin1977
- потребител
Шегуваш се, нали? Човека Ви пита за 2 задни амортисьора и някой друг тампон, а Вие го пращате в Надин. Къде ги видяхте тези 900 лева, незнам? Един заден амортисьор съвсем не е 120-130 лева, или бих казал най-скъпите са толкова. Среден клас чешки са 60 лв. бройката и съвсем не са лоши, а тампоните + биалетките да са макс 150 лв. ...... и ако попадне на нормален майстор, в най-лошия случай за всичко общо ще се раздели с 350-400, че ще остане и за по бира да почерпи.urgan написа:50-60 лв са ти най евтините пружини, после имаш разни тампони, биалети, глупости. 120-130 са ти най евтините амортисьори на брой. За съжаление се съгласявам с колегата СЦ, ако правиш всичко ще излезне едни 8-900 лв, какъв е смисъла невиждам.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Баце не е като да не съм търсил амортисьори за същата кола. Повярвай ми 130 лв е най ниската цена, особено задните са особено скъпи незнам защо. Кажи ми къде ги продават за по 60 лв, защото такава цена няма за мондео 1/2. Най скъпите не искаш да знаеш колко са. На боге примерно ми издекламираха 190 лв за заден, монротата са по 140 лв за преден, алко най калпавите амортисьори дето издържат по 2 месеца макс за около 100 лв така че колега незнам къде ги видя тия 60 лв но като търсих за мойта мислиш ли че щях да дам 400+ лв ако имаше по ниска цена от горе описаните?
- martin1977
- потребител
Ами какво да ти кажа приятелю- значи са те минали!!! За Мондео МК2 хечбек - Starline Made in Чехия - 60 лв. бройката- продава ги известна фирма вносител на Старлайн ... и повярвай - хич не са за по 2 месеца. Е да, Монрото е малко по-добро и с повече търсене среден клас Монро намерих за 90 лв. бройката, а най-скъпото Монро беше мисля 125 лв. Нали говорим за нормални цени - сега ако някой е решил да те изпързаля. може и 300 лв. за Монро да ти обяви. А смяна на 2 задни амортисьора е 40 ЛВ.!!! В СЕРВИЗ, а приятел може и за 20 да ти ги смени ..... Така че ако пича иска да мине с чешките, ще плати общо 160 ЛЕВА!!!! - 2 задни амортисьора със смяна в сервиз! Ако иска Монро - 220 лв. .... е, сложи и някое друго тампонче и биалетка ....... ама извинявай къде са 300 лева, къде са цифрите дето обявявате с колегата SC. Има и on-line магазини, не само форуми да си чешем езиците. Не ме разбирай погрешно - не се заяждам, просто констатирам. Всички в този форум Ви уважавам, дори и ти, и SC сте ми помагали със съвети за което Ви благодаря ... но преди да говорите за цени- осведомете се по-добре!!! Все пак не караме С класи че да плащаме 2 амортисьора колкото една заплата...urgan написа:Баце не е като да не съм търсил амортисьори за същата кола. Повярвай ми 130 лв е най ниската цена, особено задните са особено скъпи незнам защо. Кажи ми къде ги продават за по 60 лв, защото такава цена няма за мондео 1/2. Най скъпите не искаш да знаеш колко са. На боге примерно ми издекламираха 190 лв за заден, монротата са по 140 лв за преден, алко най калпавите амортисьори дето издържат по 2 месеца макс за около 100 лв така че колега незнам къде ги видя тия 60 лв но като търсих за мойта мислиш ли че щях да дам 400+ лв ако имаше по ниска цена от горе описаните?