мнение за форд C-MAX бензин
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2014, 07:56
- Модел на автомобила: fiat brava 1.6 16v
- Status: Извън линия
мнение за форд C-MAX бензин
здравейте колеги искам да запитам какво е мнението за този форд и дали е скъп за подръжка.Също така ме интересува кой вариятн на мотора да избера 1.8, 2.0 те имат ли възможност за газ или метан .Или да си взема готов на метан .благодаря предварително
става дума за кола 2007 година
става дума за кола 2007 година
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: мнение за форд C-MAX бензин
Здравей колега. Аз имам 1,8 125 коня 2008 и съм много доволен. Вярно е, че съм го купувал нов от МП и съм го карал само аз, но все пак до този момент не съм имал никакви проблеми. Дори все още е с оригиналните накаладки на спирачките при изминати 123000км. Поддръжката не е скъпа, сравнима е с всеки друг подобен автомобил на който и да е производител. И 1,8 и 2.0 работят на газ без проблем (няма разни светещи чекове, проблеми с компютри и други подобни). Единственото което трябва да се прави при работа на газ е да се проверяват хлабините на клапаните през 20-30000 км. и да се регулират, ако е необходимо. За съжаление вече няма двигатели с хидравлични повдигачи, за да се избегне това регулиране. Проверката е лесна, но самото регулиране е по-сложно, защото регулировката е с чашки с различна дебелина и трябва да се подбират, или да се шлайфат. Това не е особеност на двигателите на Форд, а е всеобщ проблем при почти всички производители след 2005г. Не знам как стои въпроса с метан, но предполагам, че при него регулирането ще се налага по-често.
Иначе като цяло автомобила е перфектен за семеен и е доста надежден. Вече 6 години сменям само консумативи и не се е налагал какъвто и да е ремонт, а имай в предвид, че аз си държа на това автомобилът ми да е в пълна изправност и дори и най-малкия шум ме дразни. Общо взето за мен това е един чудесен автомобил, но все пак всичко зависи от конкретния екземпляр и условията в които е експлоатиран, как е поддържан и колко реални километри е изминал.
Иначе като цяло автомобила е перфектен за семеен и е доста надежден. Вече 6 години сменям само консумативи и не се е налагал какъвто и да е ремонт, а имай в предвид, че аз си държа на това автомобилът ми да е в пълна изправност и дори и най-малкия шум ме дразни. Общо взето за мен това е един чудесен автомобил, но все пак всичко зависи от конкретния екземпляр и условията в които е експлоатиран, как е поддържан и колко реални километри е изминал.
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2014, 07:56
- Модел на автомобила: fiat brava 1.6 16v
Re: мнение за форд C-MAX бензин
ясно много съм ти задължен