Проблем с ел. инсталацията на фокус '01
-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2014, 11:39
- Модел на автомобила: Ka
- Status: Извън линия
Проблем с ел. инсталацията на фокус '01
Наскоро си купих фокус '01 1.6 Ghia и не ми работят няколко несшта (незнам дали всички са от ел. инсталацията).Управлението на радиото от волана, копчето за отваряне на багажника и пръскачките на чистачките отпред ( аз си мисля че е от копчето на волана, защото ми казаха, че моторчето е едно, а отзад работи) и лампичката за резервата, която работи само на теста, въпреки че компютара ми отчита "сравнително точно". Знам че може би има и други теми по въпроса, за което искрено се извинявам, но се надявам поне да ме прехвърлите към точните. Благодаря предварително
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с ел. инстанациятя на фокус '01
Честита придобивка като начало!
Какво е твоето радио в колата, дали е сменявано с друго, което дистанционното да не поддържа?
Като начало свали радиото и погледни дали въобще е включено в буксата.
Ако отваряш багажника с копчето на ключа, то ще трябва да търсиш проблема с копчето, или в самото копче или по инсталацията му.
За пръскачките си прав - почисти си хубаво бутона на ключа.
Успех!
Какво е твоето радио в колата, дали е сменявано с друго, което дистанционното да не поддържа?
Като начало свали радиото и погледни дали въобще е включено в буксата.
Ако отваряш багажника с копчето на ключа, то ще трябва да търсиш проблема с копчето, или в самото копче или по инсталацията му.
За пръскачките си прав - почисти си хубаво бутона на ключа.
Успех!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Проблем с ел. инсталацията на фокус '01
За багажника провери първо идва ли плюс на буксата за ключето. Ако идва направи мост между двата и виж дали ще отвори.
Ако не, търси проблема в буксите, които са под кората на задния капак- стига ли сигнал до тях, клеясали ли са и т.н.
Ако не, търси проблема в буксите, които са под кората на задния капак- стига ли сигнал до тях, клеясали ли са и т.н.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2014, 11:39
- Модел на автомобила: Ka
Re: Проблем с ел. инсталацията на фокус '01
Радиото ми е фабрично (касетка + CD changer) и копчетата на волана работеха когато за пръв път седнах в колата, но почти веднага отказаха
P.S. пръскалките опред ми се оправиха сами
предполагам че пистата на копчето се е "оправила" . Дали мога все пак да отворя ръчката за чистачките по някакъв начин за да допочистя пистичката ?
P.S. пръскалките опред ми се оправиха сами