Проблем с автоматична скоростна кутия-Мондео МК2

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
moobiidii
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2011, 21:15
Модел на автомобила: Ford Mondeo Chia 2.0 98 г. hatchback
Status: Извън линия

Проблем с автоматична скоростна кутия-Мондео МК2

Мнение от moobiidii » 25 авг 2014, 22:23

Здравейте колеги,
Днес тъкмо пристигнах в Банско на почивка и директната ми отказа. Като включа на директна все едно съм на неутрална - подавам газ, но колата не помръдва. Имам 1,2 и задна, но едва ли ще мога да се прибера така до София.Моля за съвет, за първи път ми се случва нещо подобно.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Проблем с автоматична скоростна кутия-Мондео МК2

Мнение от Любо » 26 авг 2014, 08:54

На 2-ра ще можеш да се прибереш, но бавно. Лошото е че там най-близкия читав сервиз е може би чак в Благоевград, а и там е съмнителна работата...

moobiidii
потребител
потребител

Мнение от moobiidii » 26 авг 2014, 18:50

Благодаря за отговора. Новото сега е , че днес запалих колата, включих на първа и потеглих, като набрах скорост си включих директната и зацепи, но в движение. Когато спрях и опитах да потегля на директна не стана, форсира на празен ход. До колкото знам не е редно да се мести лоста на автоматика в движение. Имам усещането, че ако рискувам да пътувам, а не повикам пътна помощ, ще задълбоча проблема.

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 26 авг 2014, 19:38

Ще цитирам колегата DidiBao от един чат във ФБ: ''автоматика на тези коли не е читав а ремонта много боли финансово, износват се касетите и трябва нови не става с ремонт, за около 2500 си правиш нова кутия като изхвърлиш всичко от старата... '' Наистина звучи зле колега, но караме стари коли и винаги може да се случи. Но аз те съветвам да се опиташ да я докараш на ход до Сф и да си търсиш друга СК (автомат или ръчна), защото само за пътна помощ ще платиш 600+++ лева. Успех!

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 27 авг 2014, 00:04

Ама колега, какви 600+++ за пътна помощ? Точно за 150 лева идва човек от София с пътна помощ, товари го и го прибира обратно в София. Моля не заблуждавайте колегите и им давайте по-точна информация - къде са 600+++, къде са 150.

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 27 авг 2014, 22:16

Точно за 150 лв може да му я докарат от Дупница примерно, но не и от Банско. Имам познати с пътни помощи, аз също преди време бях в тоя ''занаят'', та поназнайвам това-онова. Актуалната цена в момента е 1.20лв/км, като надали ще се намери по-евтино, а пък километрите са си доста и сметката се трупа. Ако все пак има такъв добър и всеотдаен самарянин, дето ще изгори гориво за 200лв за да изкара 150лв, е добре дошъл за колегата, дай му координатите и да действат!

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 27 авг 2014, 23:37

Не ми се влиза в излишни спорове за да не оцапаме на човека темата. Най-вероятно вече си е решил проблема и темата не е актуална. Но ако не е, мога да му дам данни на поне двама души от София с пътна помощ, които за 150 лева ще му докарат колата от Банско до София. Къде ги видя колегата тези 1,20 на километър, не знам ... за 0,50 возят, а има скъпчии които взимат до 0,80 но тях ги подминаваме ... София - Банско -150 км. х 2 = 300 х 0,50 = 150. Информацията ми е много актуална - от вчера, когато возих кола от Дупница до София за 70 лв. За 300 км. извънградско пътна помощ ще изгори 33 - 36 литра нафта х 2 лв. = около 70 лева

moobiidii
потребител
потребител

Мнение от moobiidii » 28 авг 2014, 00:25

Здравейте колеги, не съм се оправил още и темата е актуална. Днес пак пробвах колата. Включвам на директна и не мога да потегля-форсира на празен ход. Потеглям на първа, набирам скорост и като превключа на директна зацепва, но само в движение и само на спортен режим, иначе не. Масло в кутията има-проверих, сменяно е преди около 5000 километра. По принцип в петък ще си пътувам към София. Може да опитам да докуцукам бавно и полека, но първо ще се обадя наистина на Пътна помощ да ми кажат цената. Благодаря ви за напътствията.

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 28 авг 2014, 09:45

Дано да можеш да се прибереш колега, разпитай за цени и оферти, явно има и много евтини пътни помощи, които ще ти вземат по-малко отколкото твоята кола щеше да похарчи бензин в двете посоки до Банско. Успех и да споделиш после как си се оправил, че на всички ще ни е полезна тази информация.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 авг 2014, 11:26

MARTO 85 написа:Дано да можеш да се прибереш колега, разпитай за цени и оферти, явно има и много евтини пътни помощи, които ще ти вземат по-малко отколкото твоята кола щеше да похарчи бензин в двете посоки до Банско. Успех и да споделиш после как си се оправил, че на всички ще ни е полезна тази информация.
Довечера в лично съобщение на колегата ще му пратя данни на хора, които ще му свършат работа за тези пари. А колегата от цитирания от мен пост или не е наясно с понятието разход/километри/разстояния, или е скаран с математиката...... Виж, може и повече от 150 лв. да са разходите за гориво, ама ако го качат на самолет до София :lol: ...едно обикновено бусче/камионче (каквито са пътна помощ), ще изхарчи не повече от 70 лв. нафта в двете посоки, а на колегата Мондеото ще му изхарчи макс 60 лв. бензин.... аз за 120 лв. отивам до морето и се връщам. Срамота е да сме шофьори и да караме коли, бусове и т.н. и в същото време да нямаме идея с какво гориво как и до къде се стига, а да коментираме цени Банско - София 600+++ лв. Между другото - за толкова пари карат коли от Германия до София ... а Германия е малко по-далече от Банско :lol:

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 28 авг 2014, 12:21

Колрга имах подобен проблем с едно VW-Голф за да се прибера до Сф от плевен досипах 0.500 л масло за скорости,но по гъсто.След като паркирах пред блока(до там искара) ми костваше нова скоростна кутия.Приготви се финансово за нова.
В момента карам КИА мажентис аутомат и точно това са първите признаци ма трошене на аутомата.
Директна не включва от лост а само принодително през 1-ва итнк.Ще можеш гаранция да се прибереш,но се подсигури с масло за ауромати повече гориво,и в НИКАКАВ СЛУЧАЙ АМА НИКАКАВ НЕ СПИРАЙ.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 28 авг 2014, 17:35

Здравей колега. Имам човек с платформа и готов утре да те прибере,само че цената му е 300 лв. Ако искаш ще напиша и номера на телефона му и вие да се разберете-аз нямам нищо общо с това.
Поздрави

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 авг 2014, 17:40

mi6o написа:Здравей колега. Имам човек с платформа и готов утре да те прибере,само че цената му е 300 лв. Ако искаш ще напиша и номера на телефона му и вие да се разберете-аз нямам нищо общо с това.
Поздрави
Шегувате ли се с човека. Тук сме за да си помагаме, а не да се "гърбиме". На 10 случайни от обяви да се обади, 8 ще му обявят 150 - 220, 1 - 300 и 1- 600+++ ... Кой ще избере?

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 28 авг 2014, 18:08

Не знам какви са цените на пътната помощ и за това съм написал ''САМО ЧЕ ЦЕНАТА Е 300 ЛВ.'' и ''АКО ИСКАШ''. Не знам с какво точно ''гърбя'' колегата,след като ИМА ИЗБОР и по никакъв начин не го задължавам да приема тази цена. Аз като ударих предишния и Ескорт челно ми взеха 30 лв. от Ст. Град до Овча Купел и то щото са познати на тоя дето се обади да ме приберат. До Банско са грубо 200 км. в посока и за това НЯМАМ ИДЕЯ колко трябва да струва. До колкото знам в рамките на София са 40-50 лв. но до околовръстното. Пак казвам,че аз нямам абсолютно нищо общо с тая работа и най-малко искам да ''гърбя'' колега изпаднал в нужда. Не знам защо трябва да ме нападаш. Аз лично и в тоя и в другия форум не се шегувам с никой,освен в темите направени за тази цел. Надявам се колегата да мине колкото се може по-евтино до София и проблема му да е също възможно най-евтин за отстраняване. Тъпо е просто да мразиш хората ей така за спорта.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 авг 2014, 18:40

Извинявай - не съм искал да те обидя. Просто в предишните си постове обяснявам, че има пътна помощ, която може и за 150 да го докара ... дали колегата ще вземе този за 150, или този за 300, или този за 600+++, си е негова работа. Като казвам "гърбене", нямам предвид, че ти, аз или друг колега от форума го гърби, а това че самите пътна помощ понякога злоупотребяват с хората попаднали в беда. От София до Банско са точно 150 км. /център-център/. В района на София повечето взимат по 40 лв., няколко по 30 и няколко по 50 ... но тук не тарифират на км. Аз скоро ползвах от Люлин до Дървеница за 30 лв. и този човек взима по 0,50 на км. за извън града, значи до Банско ще вземе 150 лв. Каза ми че вози често от-до Дупница за 70 и от-до Кулата за 200. Сериозен и отговорен ми се стори... свърши ми работа и беше точен като швейцарски часовник. Знам и други приблизително на тези тарифи. Не ме разбирайте погрешно - старая се да помагам на хората в беда ... а някой ме нападат...... малко като на мача снощи - българи викаха срещу българи .... но такава сме си нация ... трябва да свикваме. Принципа ни е - Нека ми изгори къщата - важното е и на Вуте плевнята да пламне .... или не е важно аз да съм добре, а на Вуте да му е зле. Аз лично ако имах пътна помощ, щях да го докарам и за 100 лв., ако имах време - все пак е наш човек - кара Форд. На мен са ми помагали момчета от форума и аз бих помогнал с каквото мога. И никого не мразя просто ей така за спорта.

moobiidii
потребител
потребител

Мнение от moobiidii » 06 сеп 2014, 11:22

Здравейте колеги,

След като се прибрах криво-ляво от Банско, вкарах колата в сервиз за автоматици. Оказа се, че не е имало проблем с маслото, просто на чарковете им е дошло времето за смяна. Момчетата ме посъветваха да не се занимавам с АСК втора употреба и ме увериха, че след ремонта и подмяната кутията ще е практически нова. Дават ми гаранция за новите части, внос от Холандия, както и гаранция 6 месеца за ремонта. Цената е 1640 лева, много ли е, малко ли е, нямам идея...само се надявам да нямам повече проблеми.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 06 сеп 2014, 12:16

Моето мнение е че цената е поносима, стига да не те пързалят нещо. Мисълта ми е че при автоматика е естествено да не разбираме от него, вследствие на което могат да си ни лъжат спокойно. И ако сме черногледи, вечно се съмняваме...............
Единствената възможност е сами да си преценим в сервиза хората, /майстора/ дали са читави.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 06 сеп 2014, 13:52

В кой сервиз ти правят колата ако е в сервиз Джемини бягай бърже!Имат инструмент имат техника само дето техници нямат.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител

Мнение от mi6o » 06 сеп 2014, 15:02

Здравей колега. http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Mondeo-2 ... 35dc10ed7f - това намерих в ИБей но пише, че продавача не праща до БГ. и да се свържеш с него за да се ''разберете''. Нямам идея колко ще е доставката до тук или до колко е читава кутията, но пък цената е близо 250 лв. без доставката обаче. Ти най-добре можеш да прецениш, човека пише, че е свалена от работеща кола и е напълно функционираща, но заминала за скрап заради ръжда. Пише също, че колата е минала 40 000 мили или 64373,76 км. преди да я бракуват. От друга страна пък може да се окаже, че тая кутия е по-зле от твоята и ...не знам, както казах най-добре е ти да си прецениш.
Поздрави

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 06 сеп 2014, 17:08

Автоматик на Мондео оправяне в БГ по принцип няма-горе е описано защо.Ще го закрепят, ще изкара някоя и друга година... За сметка на това по моргите е пълно с автоматици, по случайност сигурно-всичките счупени.
Пътната помощ,ако на някой друг му потрябва там в бъдеще, е най-евтина от Дупница. До София е 30-40 лева.От Банско до София повече от 150 наистина няма да вземат. Но това са си репатраци на автокъщите.Пътната помощ е с лиценз от АПИ. В региона нормално работят на около 1лв на километър, като се плащат и двата курса на толкова. Не са останали без работа-при толкова чужденци, които идват тук с колите си и при толкова нашенци в Банско, хич не ги мислете.
Читав сервиз в Благоевград, че за Форд, пък и автоматик..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ама вие сериозно ли? :lol: :lol: :lol:
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”