как да си препрограмирам компа на форда
-
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
- Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- Контакти:
- Status: Извън линия
как да си препрограмирам компа на форда
някои знае ли как да си сложа по нов софтуер на компа и каде,и евентуално колко ще струва.тоест да му сложа нов софтуер че този маи дава некви грешки.
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Firmware upgrade? Такова нещо не съм чувал досега. Еку се препрограмира при драстични смени на дюзи, колектори, слагане на турбо и подобни подобрения (или разваляния). Ако нищо не ти е пипано, то идейно в случая е да си ресетнеш компа и да видиш кое точно го обърква. Възможно е да е газова, възможно е да е всичко. Опиши какви са грижите точно. Защо мислиш че точно ЕКУто е проблемно?
Ааа, много веротно е ламбда сондата да дава глупости на компютъра и да го обърква. Я кажи дали имаш газ и каква!
Ааа, много веротно е ламбда сондата да дава глупости на компютъра и да го обърква. Я кажи дали имаш газ и каква!

-
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
- Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- Контакти:
Kocko написа:Firmware upgrade? Такова нещо не съм чувал досега. Еку се препрограмира при драстични смени на дюзи, колектори, слагане на турбо и подобни подобрения (или разваляния). Ако нищо не ти е пипано, то идейно в случая е да си ресетнеш компа и да видиш кое точно го обърква. Възможно е да е газова, възможно е да е всичко. Опиши какви са грижите точно. Защо мислиш че точно ЕКУто е проблемно?
идеята ми е такава,понеже е била автоматик и незнам сега какъв комп са и сложили,имам чувството че е спъната нещо,иначе над 2000 оборота се набира като изтребител,но....като ходих на диагностика откриха няква грешка в компа за октаново число и те не знаеха какво е,сложиха друг комп и нещеше да запали,върнаха си моя и си запали но неискаше да вдигне повече от 5000 оборота,сега ги вдига маи но незнам има нещо в тоя комп,на него с химикал пишеше 1.6 а моята е 1.8и.да неби да писка гориво за 1,6 знаели човек,иначе си работи идеално обороти всичко и е наред.,обаче перката не спира на 1 скорост постоянно върти,един отваря компа и каза че вътре няма модул за оправление за перка,незнам дали такъв трябва да има де,и наи важното засякал съм я че харчи 18/20 на 100 газ, бензин какво и сипеш не го връща,това в градски условия де.на дълго 9.може в града да харчи толкова защото я карам все студена на къси разтояния.а кажете сега.и някои знае ли дали има разлика м/у компютрите на форд и какви са.
Колега - прочети моля те тази тема

Brock