как да си препрограмирам компа на форда

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
chano
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
Контакти:
Status: Извън линия

как да си препрограмирам компа на форда

Мнение от chano » 01 ное 2006, 11:17

някои знае ли как да си сложа по нов софтуер на компа и каде,и евентуално колко ще струва.тоест да му сложа нов софтуер че този маи дава некви грешки.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 01 ное 2006, 13:01

Firmware upgrade? Такова нещо не съм чувал досега. Еку се препрограмира при драстични смени на дюзи, колектори, слагане на турбо и подобни подобрения (или разваляния). Ако нищо не ти е пипано, то идейно в случая е да си ресетнеш компа и да видиш кое точно го обърква. Възможно е да е газова, възможно е да е всичко. Опиши какви са грижите точно. Защо мислиш че точно ЕКУто е проблемно?

Ааа, много веротно е ламбда сондата да дава глупости на компютъра и да го обърква. Я кажи дали имаш газ и каква!
Изображение Изображение

chano
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
Контакти:

Мнение от chano » 01 ное 2006, 13:27

Kocko написа:Firmware upgrade? Такова нещо не съм чувал досега. Еку се препрограмира при драстични смени на дюзи, колектори, слагане на турбо и подобни подобрения (или разваляния). Ако нищо не ти е пипано, то идейно в случая е да си ресетнеш компа и да видиш кое точно го обърква. Възможно е да е газова, възможно е да е всичко. Опиши какви са грижите точно. Защо мислиш че точно ЕКУто е проблемно?

Ааа, много веротно е ламбда сондата да дава глупости на компютъра и да го обърква. Я кажи дали имаш газ и каква!

идеята ми е такава,понеже е била автоматик и незнам сега какъв комп са и сложили,имам чувството че е спъната нещо,иначе над 2000 оборота се набира като изтребител,но....като ходих на диагностика откриха няква грешка в компа за октаново число и те не знаеха какво е,сложиха друг комп и нещеше да запали,върнаха си моя и си запали но неискаше да вдигне повече от 5000 оборота,сега ги вдига маи но незнам има нещо в тоя комп,на него с химикал пишеше 1.6 а моята е 1.8и.да неби да писка гориво за 1,6 знаели човек,иначе си работи идеално обороти всичко и е наред.,обаче перката не спира на 1 скорост постоянно върти,един отваря компа и каза че вътре няма модул за оправление за перка,незнам дали такъв трябва да има де,и наи важното засякал съм я че харчи 18/20 на 100 газ, бензин какво и сипеш не го връща,това в градски условия де.на дълго 9.може в града да харчи толкова защото я карам все студена на къси разтояния.а кажете сега.и някои знае ли дали има разлика м/у компютрите на форд и какви са.

Колега - прочети моля те тази тема :arrow: Относно "ЦИТАТ"

Brock

agril
потребител
потребител
Регистриран: 13 сеп 2006, 17:34
Модел на автомобила: Mondeo 1.8i 16V 115hp 1994

Мнение от agril » 04 ное 2006, 18:41

Едно малко стрранично въпросче ама да не отварям нова тема ще пиша тук. Бях мернал някъде по темите за рестартиране на компа на Мондео ама сега не мога да го намеря може ли некой да даде линкче.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”