Въпрос за задна броня на Mondeo MK1 седан

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
anguz010
потребител
потребител
Регистриран: 26 окт 2014, 09:29
Модел на автомобила: Mondeo MK1
Status: Извън линия

Въпрос за задна броня на Mondeo MK1 седан

Мнение от anguz010 » 26 окт 2014, 09:42

Здравейте,
Горд притежател съм на Mondeo MK1 1.8 TD и съм много доволен. Нисък разход, евтина поддръжка, изрядно всичко по механиката, абе като цяло си я поддържам колата, защото нямам възможност все още да се метна на нещо по-ново, а тази ми върши страхотна работа. Преди зимата реших да пооправя малко екстериора (да позакърпя ражди и т.н.) Проблема е, че имах едно злополучно завъртане на пътя от Самоков за София (в следствие на кофти гуми) и я ударих стабилно отзад. Колата е изправена и подготвена за боя, остава само да се купи броня (в което всъшност е проблема). Търсих втора употреба по моргите и магазините, но там нямат за седан, а най-евтиното, което има ново и е с гаранция (защото попрочетох, че има доста несъответствия при купуването на броня) е от 150 лв. нагоре (да не говорим, че не е и в София и ще има разход и за Еконт) . Питането ми е дали бронята за седан и хечбек е съвместима, защото намерих 1-2 варианта за хечбега и на пръв поглед е същата, ама знам ли :-/:
Предварителни благодарности !

Само да добавя, че ето тук : http://www.ilkomotor.com/index.php?categoryID=398 ми дават, че е еднаква

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Re: Въпрос за задна броня на Mondeo MK1 седан

Мнение от BIGFORDFAN » 26 окт 2014, 11:39

Задните брони от хечбек и седан са ЕДНАКВИ, както и частите по задното окачване и т.н. Ако си търсиш и други части за твоята си търси от хеч и седан за най-сигурно. А видя ли че колега от форума продава броня : http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=86&t=69904

Потребителски аватар
anguz010
потребител
потребител

Мнение от anguz010 » 26 окт 2014, 12:25

аз точно неговия пост визирах под "1-2 варианта" :D благодаря много за инфото! Поздрави!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 26 окт 2014, 13:14

Само на комбито е различна. Все пак внимавай какво купуваш.Оригиналните се трошат "с поглед", а неоригиналните най-често не пасват точно. Аз си взех неоригинална за комбито и откъм единия калник луфта е към 2 см между бронята и купето.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
anguz010
потребител
потребител

Мнение от anguz010 » 28 окт 2014, 14:05

По живо, по здраво, днес прибрах бронята от Еконт, ще пробвам до утре да я сложа и ще видя как е. Мен точно това с непасването на новите ме спря да купувам, по-добре оригинална, пък да не се налага да разбирам колко е здрава :D

Отговори

Върни се в “КУПЕ”