Ford Fusion Durashift - що е то?
-
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2014, 17:29
- Модел на автомобила: Ford Fusion
- Status: Извън линия
Ford Fusion Durashift - що е то?
Здравейте, колеги.
Макар и на 30, от скоро се радвам на шофьорска книжка и съответно тепърва се сблъсквам с купуването на първи автомобил. Доста четох, доста гледах (по автокъщи и в интернет) и ... в главата ми е пълна каша. Но както и да е... Не мога да се похваля, че разбирам от автомобили и за това ми е нужна малко помощ за правилен избор. Спрял съм се на Ford Fusion, защото отговаря на почти всички мои изисквания:
1. По-висок просвет
2. Висока позиция на шофьорската седалка
2. Икономичен (сравнително)
3. Мултифункционален (удобен в градски и извънградски условия)(поне според това, което четох)
4. Комфортен (сядал съм два пъти и ми е удобен)
5. Добър дизайн (това е субективно, на мен ми допада)
НО...от тук започват въпросите. Ориентирал съм се към бензинов двигател, за да си сложа, както повелява традицията, газова уредба. Наскоро попаднах на интересна обява в Пловдив - 2004 та, 1,4 автоматик. До колкото разбирам този автоматик, не е точно такъв. Пак се порових и почетох, но намирам доста противоречиви мнения за тази скоростна кутия. Моля за обяснение - що е то Durashift и струва ли си да се вземе такъв автомобил или е по-добре ръчна. Ще съм благодарен за всяко констуктивно мнение и споделен личен опит.
Макар и на 30, от скоро се радвам на шофьорска книжка и съответно тепърва се сблъсквам с купуването на първи автомобил. Доста четох, доста гледах (по автокъщи и в интернет) и ... в главата ми е пълна каша. Но както и да е... Не мога да се похваля, че разбирам от автомобили и за това ми е нужна малко помощ за правилен избор. Спрял съм се на Ford Fusion, защото отговаря на почти всички мои изисквания:
1. По-висок просвет
2. Висока позиция на шофьорската седалка
2. Икономичен (сравнително)
3. Мултифункционален (удобен в градски и извънградски условия)(поне според това, което четох)
4. Комфортен (сядал съм два пъти и ми е удобен)
5. Добър дизайн (това е субективно, на мен ми допада)
НО...от тук започват въпросите. Ориентирал съм се към бензинов двигател, за да си сложа, както повелява традицията, газова уредба. Наскоро попаднах на интересна обява в Пловдив - 2004 та, 1,4 автоматик. До колкото разбирам този автоматик, не е точно такъв. Пак се порових и почетох, но намирам доста противоречиви мнения за тази скоростна кутия. Моля за обяснение - що е то Durashift и струва ли си да се вземе такъв автомобил или е по-добре ръчна. Ще съм благодарен за всяко констуктивно мнение и споделен личен опит.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: Ford Fusion Durashift - що е то?
Eй сега Деян ще види темата, и ще ти сподели личния си опит от такъв бензинов ДВГ-това е твоя човек 

времето е като парите-никога не стига
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Наистина е добър избор Fusion. Здрава и надеждна кола е според мен, но все пак тази която карах беше нова. Не мога особено да помогна за Durashift. Знам че е т.нар. роботизирана ръчна скоростна кутия. Ако си добре с руския чети във техния форум: http://fusionclub.ru/forum/viewforum.php?f=382
-
- потребител
Благодаря за отговорите. Порових в този форум, но за съжаление не ми е силен руския. Но оставам с впечатлението, че братушките доста карат този модел. Така или иначе нямам колебания за марката и модела. Единствено за трансмисията. Но благодаря все пак.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Бягай далече от дурашифта ако не искаш да ходиш по мъките.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ами да мога да се обоснова, последния дурашифт който правихме излезе малко над 2000лв ремонта оказа се, че модула на съединителя който всъщност е компютъра на кутията беше починал, съответно колата не отчита, че е на неутрална скорост и не пали, реално имате неподвижно желязо, други проблеми са забиване на някоя скорост и невъзможност за превключване като този проблем се отстранява сравнително лесно, като цяло дурашифта си е чисто механична кутия с два мотора и електрически съединител но създава главоболия и то доста, същата система я има и при опел и при пежо/ситроен и проблемите са подобни като на фордовете и повярвайте ми части за дурашифта няма дори и в ebay няма или изпадат много рядко!
Ако питате от къде намерихме модул ще ви кажа купихме нов.
Ако питате от къде намерихме модул ще ви кажа купихме нов.

-
- потребител
И предполагам, предвид това колко "нова" кола мога да си позволя вероятността за подобни проблеми е голяма... Мерси много за инфото. Ще се радвам и на други мнения, а междувременно ще се прехвърля в секция купувам/продавам.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Аз бих се ориентирал към бензиновия 1.6 100кс.
Даже ако ми изпадне изгодно бих си взел, че в момента си търся кола (Фокус) и въпреки че Фюжън се води по-малка кола (базиран на Фиеста), аз ги слагам в една категория.

-
- потребител
Много голяма рядкост е 1.6 двигател. Поне от това, което намирам в нета. Но благодаря за мнението.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Чак пък да са рядкост... сега потърсих бензинов Фюжън и от 24 обяви, 11 са 1.6 двигател. Са друг въпрос е че от тях над половината са с газ/метан и аз лично автоматично ги отписвам...
Но все пак кола не се купува всеки ден. Ако не си на зор да купиш веднага, изчакай и си намери нещо което ти харесва, а не прави компромиси с двигатели, автоматици и т.н.
Но все пак кола не се купува всеки ден. Ако не си на зор да купиш веднага, изчакай и си намери нещо което ти харесва, а не прави компромиси с двигатели, автоматици и т.н.
-
- потребител
Действително. Така и мисля да направя.
П. С. В предния пост забравих да добавя, че не намирам често 1.6 от модификацията, която ми допада най - много. Говоря за тази с веждите по калниците.
П. С. В предния пост забравих да добавя, че не намирам често 1.6 от модификацията, която ми допада най - много. Говоря за тази с веждите по калниците.