Запитване
-
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2014, 22:02
- Модел на автомобила: Форд мондео
- Status: Извън линия
Запитване
Здравейте приятели и собственици на автомобил форд. Имам 1 запитване и сметнах за най-удачно да питам не този и онзи, а хора със същата съдба като моята, а именно притежателите на форд. Наскоро претърпях ПТП и возилото ми малко се повреди и смятам да си закупя части втора употреба и се чудех дали това е най-доброто което мога да направя. В случая става на въпрос за преден капак, предна броня, ляв фар, преден ляв калник и решетка. Някой може ли да ми даде съвет от къде да си ги закупя, и къде мога да намеря най-изгодната цена? Също така ако някой може да ми подскаже ориентировачна цена с която ще се разделя, за да се подготвя психически ще съм много благодарен. 
Може би пропуснах да спомена че съм притежател на форд мондео 2002г комби.
P.S.
Открих някои от частите които търся и ги намерих на следните цени:
Прена броня = 86.6 лв.
Преден капак = 229.3 лв.
Преден ляв калник = 61.8 лв.
Решетка = 90.3 лв.
и ляв фар = 129 лв.
Дали е удачно да си ги поръчам тия части или е по-добре да питам по авто-моргите ?
Съвети ?
Благодаря много.
Поздрави.

Може би пропуснах да спомена че съм притежател на форд мондео 2002г комби.
P.S.
Открих някои от частите които търся и ги намерих на следните цени:
Прена броня = 86.6 лв.
Преден капак = 229.3 лв.
Преден ляв калник = 61.8 лв.
Решетка = 90.3 лв.
и ляв фар = 129 лв.
Дали е удачно да си ги поръчам тия части или е по-добре да питам по авто-моргите ?
Съвети ?
Благодаря много.
Поздрави.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Re: Запитване
По моргите цените са 3 пъти по-ниски.
-
- потребител
Благодаря за отговора, значи тия цени да ги забравя ?
+ това да попитам дали можете да ми кажете колко ще ми вземе майстора за да ги сглоби ? Още веднъж благодаря.

- martin1977
- потребител
За няколко часа работа е, максимум един ден и повече от 100-ина лв. не трябва да ти искат.
-
- потребител
Това е просто великолепно! Много съм благодарен за съветите, ако още някой може да изкаже мнение ще се радвам да го чуя(прочета). Благодаря 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това при положение, че нищо няма да боядисва.martin1977 написа:За няколко часа работа е, максимум един ден и повече от 100-ина лв. не трябва да ти искат.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Megaparts в София се намира, малко са некадърни по отношение на това да ти намерят часта, но имаш 14 дневен срок да я върнеш ако не става.
Ето ти преден капак http://www.megaparts.bg/avtochasti/kapa ... reden.html
http://www.megaparts.bg/avtochasti/deko ... 91671.html
Записваш си каталожния номер и с него отиваш да търсиш в Megaparts
Ето ти преден капак http://www.megaparts.bg/avtochasti/kapa ... reden.html
http://www.megaparts.bg/avtochasti/deko ... 91671.html
Записваш си каталожния номер и с него отиваш да търсиш в Megaparts
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Предполагам това че тия части за за хечбек и седан не трябва да ме притеснява ? Предният капак на седан , хечбек и комби трябва да е един и същ нали ? Иначе благодаря за линковете 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Хахаа...къв е тоя капак за 220 лева и фарове по 120...За фар ако ти иска някой повече от 20-30 лева, директно се обръщаш и си тръгваш.Ебаси, тия хора не знаят цената на парите...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
В предниците няма разлика, включително и предните врати са еднакви (при много модели и задните са еднакви).dreamer написа:Предполагам това че тия части за за хечбек и седан не трябва да ме притеснява ? Предният капак на седан , хечбек и комби трябва да е един и същ нали ? Иначе благодаря за линковете
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- martin1977
- потребител
Аз навремето чукнах леко калника и тенекеджия - бояджия ми искаше 70 лв. да ми го изчука и боядиса. Намерих в една морга същия цвят за 25 и за 2 часа си го смених. Ако цвета на колата ти е "популярен" може да минеш без боядисване, тоест мнооогооо тънко!
-
- потребител
Я направо да ви покажа за да не говорим на изуст. http://prikachi.com/images/978/7732978o.jpg
Смятам че цветът е "популярен" и до колкото разбрах когато са ги пускали в производство не са пускали хиляди нюанси на сивото а то си е било един цвят и от тази гледна точка мисля че няма да ми се налага да боядисвам ? Това което не съм взел на предвид по-горе е халоген-а най вероятно и него трябва да го сменя ? Какво мислите ? Май не е чак толкова зле ?

Също така до момента намерих благодарение на вас преден капак и решетка на приемливи цени. Ако някой може да ми даде съвет за някоя автоморга в района на софия или варна в която го има същия форд да разпитам за другите части които са ми нужни ще съм много благодарен
па като свършим работата и ще почерпим 
Смятам че цветът е "популярен" и до колкото разбрах когато са ги пускали в производство не са пускали хиляди нюанси на сивото а то си е било един цвят и от тази гледна точка мисля че няма да ми се налага да боядисвам ? Това което не съм взел на предвид по-горе е халоген-а най вероятно и него трябва да го сменя ? Какво мислите ? Май не е чак толкова зле ?

Също така до момента намерих благодарение на вас преден капак и решетка на приемливи цени. Ако някой може да ми даде съвет за някоя автоморга в района на софия или варна в която го има същия форд да разпитам за другите части които са ми нужни ще съм много благодарен

- martin1977
- потребител
Това е най-често срещания цвят на Мондео от тези години. Моя е същия. Дори мисля че е само един сивия цвят. Много лесно ще намериш каквото ти е необходимо. Халогена е около 30 пари. Но сигурен ли си, че само ламарини са пострадали? Отвътре нещо - рогове, греди, радиатор?
-
- потребител
Да си призная не съм дигал капака да проверя ама съдейки по това което се вижда на пръв поглед не смятам че нещо по двигателя е засегнато. Колата се движи, няма течове отдолу иии тия дни мисля да я преместя от паркинга на който съм я оставил и да проверя дали всичко е в изправност. СИЛНО се надявам да са само ламарини 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Капака дето съм ти дал даже и същия цвят 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Именноessex написа:Капака дето съм ти дал даже и същия цвят

Обаче за момента съм на принципа нека да намеря първо частите които ми трябват за смяна па после ще мислим за боя

- martin1977
- потребител
Напротив. Частите лесно се намират - под път и над път. За теб основното в момента са не частите, а цветът да е същия. Защото ако се налага боядисване- повярвай ще струва значително повече от самите части.
-
- потребител
Ами капака го намерихме същия цвят , а от останалите части които са ми нужни ми трябват само калник и броня които да отговарят на цвят, защото другите части не се влияят от цвят(фар, решетка и халоген най вероятно). Предложения за морги които мога да посетя ?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
За тоя мдодел не съм сигурен, но от другото мондео нататък и от първуя фокус нататък вече няма отпред греди и т.н. Има два рога и с тях свършва метала в предницата. Останалото е композитен материал-нещо влакнесто от типа на стъклопласта. С други думи, ако колата не се е разцепила като зелка и мотора не е на земята с все скоростите, много е вероятно да няма поражения по частите, които определят геометрията на колата. Тов не се криви-то или е здраво, или се чупи на две и роговете се разделят моментатлно.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
По околовръстното на София има доста морги. В момента се сещам на царско село имаше една или две едната в посока Младост, другата е в обратна посока. Някъде около разклона за симеоновския лифт имаше, но след него в посока младост. Колко след него обаче не помня... Пак на околовръстното, в района на Люлин има няколко - две са горе-долу срещу филиповци. Една или две има на суходол... Просто трябва да се качиш на околовръстното и да пообиколиш.
Морга има и в кв. Левски, по бул. Владимир Вазов някъде около черквата. Може да бяха и две моргите там...
За сега за тия се сещам.
Морга има и в кв. Левски, по бул. Владимир Вазов някъде около черквата. Може да бяха и две моргите там...
За сега за тия се сещам.