Powershift - шум при студено масло
-
- потребител
- Регистриран: 01 май 2014, 20:51
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Powershift - шум при студено масло
Здравейте, от година си карам колата и съм нямал никакви проблеми. Кутията е Powershift 6ск и е супер. В последно време, от както е по-студено сутрин като потегля с колата между превключването се чува едно "хръткане" в кутията. Понякога, рядко ми дава грешка "Transmision malfunction", която изчезва след 15-20 секунди, или като загася и запаля колата на ново. Когато колата позагрее над 50-60 градуса, всичко е идеално и кутията се държи перфектно. Маслото съм го сменял в МотоПфое преди 10-15хил. когато купих колата. Та мисълта ми е дали да не сменя маслото или може да е нещо друго?
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Re: Powershift - шум при студено масло
При всички случаи ще ти се наложи да го смениш. Обикновено такива симптоми се лекуват със смяна на масло (филтър ако има) + промивка и/или ъпдейт на софтуеъра. Ако изброените процедури не помогнат следва отваряне на кутията, което най-вероятно няма да е много евтино. Аз на твое място не бих чакал доста преди да пристъпя към действия, защото продължавайки да караш така рискуваш да повредиш кутията по-сериозно. А в 99% от случаите при коли на старо нова кутия струва почти колкото цялата кола. Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 01 май 2014, 20:51
- Модел на автомобила: focus
Re: Powershift - проблема решен
Преди дни смених маслото в кутията, и всичко си дойде на мястото. Сега вече всичко е нормално!
-
- потребител
- Регистриран: 29 ное 2007, 19:03
- Модел на автомобила: Ford focus
Re: Powershift - шум при студено масло
Колега,какво масло използва за се нормализира шума?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.