Без подаване на газ не пали

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
teh_policer
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2014, 15:52
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Без подаване на газ не пали

Мнение от teh_policer » 09 дек 2014, 11:09

Здравейте,
взех си Фокус 1.6 безин 1999г. До тук добре :)
Покупката я направих средата на Септември месец 2014 г, след което колата беше обслужена.(масло, филтри, ангренажен ремък и ролки). До преди две, три седмици нямаше проблеми.
- След като позастудя (по-често когато е влажно времето) започна да пали с подаване на газ и прекъсване в първите 2, 3 секунди.
- Ако не подам газ колата гасне.
- Някой път не реагира, дори да подам газ.
- Колата няма монтиран газов инжекцион, кара се на бензин Shell V-Power. Само там зареждам (за момента :D )
Тъй като не познавам никакви майстори в града, в който работя - Русе - реших да отида в МП и да направя диагностика на колата.
Там ми казаха, че имам спукан маркуч трипътник маслени пари и клапан картерни газове и имало натрупана грешка обеднено гориво.
Смених ги на момента при тях и всичко това 113 лв. Попитах ги дали има нещо друго - те каза не всичко е наред.
"Акумулатора щом върти няма проблеми. Кабелите и бобината са ти наред, също така и свещи". (не съм сменял свещи и кабели).

2 дни колата нямаше проблем и след тези два дни, старата песен. Трудно пали трябва да се подаде газ, иначе гасне.
Та да попитам някой по-запознат има ли си на идея от какво може да е ? За да не ми се налага да сменям наред части.

malhi4o
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2009, 02:24
Модел на автомобила: Focus mk1 1.6 SE

Re: Без подаване на газ не пали

Мнение от malhi4o » 11 дек 2014, 17:45

Същото клапанче аз измивам с обезмаслител на 6-8 месеца. Запалителните свещи се проверяват на всяка смяна на моторното масло и ги почиствам с телена четка след което правя проверка на разтоянието м/у електродите (1.3mm). Аз запалвам така. (1- Дръпната ръчна ; Неотрална предавка ; Натиснат педал на съединителят ; Натиснат педал на спирачката 2- Връткам 3- Тогава пускап музиката).
Апък на Mondeo-то МК1 без натисната газ поне на 1/3 от хода на педала не палише.

teh_policer
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2014, 15:52
Модел на автомобила: Focus

Мнение от teh_policer » 06 фев 2015, 11:03

Преди седмица смених свещите, отново с оригинални.
Старите имаха износване на електродите. Сега пали нормално.
Като цена от МП 12 лв на свещ.
Направи ми впечатление че свещите са "FoMoCo"(Ford Motor Company), а не "Motorcraft" като старите.След като потърсих малко из интернет,
разбрах, че всъщност това са си "Motorcraft". Просто преди са имали такава марка за части.
Също така имат щампа "Russia", от което следва, че се прозивеждат там.

ufer
потребител
потребител
Регистриран: 15 юли 2010, 14:16
Модел на автомобила: Ford Taunus 20MTS

Мнение от ufer » 06 фев 2015, 11:19

Малък коментар, само по спомен - ФоМоКо е оригиналният производител на Форд, а Моторкрафт e регистрирана запазена фирма на Форд, нещо като дъщерна фирма. Не съм 100% сигурен в това, защото отдавна не съм се занимавал, но е щастливец, този който намери части, произведени в щатите, а не на друго място...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”