Ford Mondeo 2.0 2005

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
KZNex
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2015, 01:24
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2005 2.0
Status: Извън линия

Ford Mondeo 2.0 2005

Мнение от KZNex » 04 мар 2015, 01:41

Здравейте колеги автомобилисти. Имам въпрос за вас. Доскоро карах 1 Алфа Ромео 2.0 Twin Spark. и се стана твърде скъпа за поддръжка след поредното сервизиране и сега за късмет ми се отвори следната възможност...

Ford Mondeo 2.0
2005
115 хил.км
2хил.куб.
130 коня
Дизелче
Нови зимни гуми
Сервизирана от МП
Поддържана,с 2 собственика 2 мата близки приятели.
Дообра цена.

Понеже не съм карал Форд и се зачетох из интиерниета за него и намерих 50 50 коментари реших да попитам тук. Какво са ви впечатленията от марката...как е за българия такъв модел...издръжливи ли са...поддръжката в МП дали е на ниво и колко хартиики им броим за свиждане...информация от общо естество ме интврвсува.
Благодаря

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Ударете 1 рамо,колеги

Мнение от Любо » 04 мар 2015, 09:58

Здравей и добре дошъл.
Първо честита придобивка.
При правилна и навременна поддръжка, няма да те изостави. Не й сипвай ква да е нафта, че дюзите отиват, а не са хич евтини, друг скъп консуматив е съединителя (върви комплект с маховика). За друго скъпо не се сещам. Сменяй навреме маслото (с предписаното от Форд) и филтрите, и ремъците. Антифриз и вода 1:1, охладителната система събира 6,5л, ако правилно си спомням. Моята около 200 хил. скапа лопатките на водната помпа, били пластмасови (самата помпа беше 100 и нещо не помня точно, но не повече от 150лв.). Детайлите по ходовата част не са непосилни.... Друго какво? Питай, споделяй - ще отговаряме.
Относно представителя на марката в България - безумно високи цени, хората в сервизната част не са от най-внимателните към колите, да не говорим, че трудно те допускат в халето докато колата ти е вътре... Във форума има хора които са по-подготвени от тях. При тях ходя само за някои части, ако цената им е добра, но до сега съм купувал 5 или 6 пъти части от тях.

tikva
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
Модел на автомобила: Galaxy

Мнение от tikva » 04 мар 2015, 11:57

щом е дизел ясно е, че частите ще са по-скъпи от бенз кола.По отношение на МП как работят не знам ,щот обикновенно нито гаражни майстори, ни оторизирани сервизи допускат до кухнята.Като ги попиташ нещо и не го знаят поне в повечето случаи казват, че не са наясно/ в това отношение ми е чудно как поддържат новите коли ма........../.По отношение на частите.За съжаление няма нищо по хубаво от заводската част, жалко че не са вечни.Иначе от две години само от тях пазаруваме ,по простата причина ,че като ти извършат и монтажа и ти излиза все тая .До тук изхвърлихме няколко неща които не са взети от тях ,уж маркови бях на цена почти 20-50 прцента от техните цени - скъсаха се .Би следвало твоите познати да са ти разказали тези неща щом колата е обслужвана в МП.

KZNex
потребител
потребител

Мнение от KZNex » 04 мар 2015, 14:50

Благодаря за информацията колеги.
А отностно моята оферта която имам да я грабвам ли как смятате
Аз лично смятам че за цената която предлагат и то за реален автомобил а не извъртян в автокъщата и информацията е доста добра оферта нали?

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Ford Mondeo 2.0 2005

Мнение от Любо » 04 мар 2015, 15:28

Хмм, аз оферта не виждам.
"Добра цена" за едни е добра, за други не чак толкоз...
В крайна сметка решението си е твое. Зависи от състоянието на колата и от предпочитанията на конкретния човек.

Потребителски аватар
mitakinen
потребител
потребител
Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
Контакти:

Мнение от mitakinen » 04 мар 2015, 16:54

Оригинални части и консумативи може да си купуваш и от Англия - там цените са доста по-добри от тук. Пък за сервизи - като изключвам МП - в София специално знам за един доста добър - Поликар - собственика е фен на марката

KZNex
потребител
потребител

Мнение от KZNex » 04 мар 2015, 20:15

Офертата е в началото на темата...цената е 5хил.
Колкото за сервизите,мисля че все някъде ги има.Ще имам предвид цената на частите,мерси за съвета и ще видя за този сервиз :)
Блгодаря за сега колеги,това исках да чуя,честно мнение от хора които имат или са имали такива автомобили понеже навън масово се предпочита немското и японското поради ясни причини предполагам но според мен Форд също е 1 чудесна марка предлагаща комфорт сигурност и удобство.Според мен всяка кола си има нуждите и всеки собственик трябва да намери времето и средствата да се грижи за нея :)
_friends_

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”