Свети ми ABS-а
- gaden
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2005, 22:54
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0
- Status: Извън линия
Свети ми ABS-а
Здравейте, днес пътувах до София и понеже валеше сняг по Витиня си пуснах тая екстра която следи колелата да не приплъзват по време на движение (незнам как се казва-явно). Като слезнах някъде около Жерково пътят вече беше сух но тъкмо да изключа "джаджата" взе че се включи ABS-а. И неще да се изключи. Трябва да изгася колата и така гасне индикатора, но при подаване на съвсем малко газ веднага се включва.
Даже забелязах, че при потегляне от място - без резки движение се чува това "тракане" както когато се включва гореспоменатата екстра.
Какво да правя, имам чувството че на върщане ми изгори доста повече от нормалното бензин.
Възможно ли е това и най-вече как да оправя проблема.Или да ходя в МотоПфое.
Ще се радвам на бърз и изчерпателен отговор като за човек който не разбира много от автомобили.
Даже забелязах, че при потегляне от място - без резки движение се чува това "тракане" както когато се включва гореспоменатата екстра.
Какво да правя, имам чувството че на върщане ми изгори доста повече от нормалното бензин.
Ще се радвам на бърз и изчерпателен отговор като за човек който не разбира много от автомобили.
" КОРЕНИТЕ НА БЪДЕЩЕТО СЕ КРИЯТ В НАСТОЯЩЕТО "
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
Re: Свети ми ABS-а
за каква кола става дума и какво е това, което фключваш, ако е ЕСП, то като натиснеш копчето и свети на таблото ЕСП-то тогава е изключено, а не включено, имай го предвид това.. а АБС-а може да свети от много причини, повечето от тях са скъпоструващиgaden написа:Здравейте, днес пътувах до София и понеже валеше сняг по Витиня си пуснах тая екстра която следи колелата да не приплъзват по време на движение (незнам как се казва-явно). Като слезнах някъде около Жерково пътят вече беше сух но тъкмо да изключа "джаджата" взе че се включи ABS-а. И неще да се изключи. Трябва да изгася колата и така гасне индикатора, но при подаване на съвсем малко газ веднага се включва.

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- gaden
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2005, 22:54
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0
Така де от там се включва и изключва тракшана, но проблема е че колкото и да го натискам ефект няма.demiro написа:От там се се изключва тракшана,светва бутона над пепелника!
А АБСа, може да ти е намялял тока в акумулатора,когато падне заряда и светва лампата,аха...
А АБС-а светка нарвно с него и пак неще да огасне докато не изгася колата, после като запаля и подам газ светкат и двете неща и няма гаснене.
" КОРЕНИТЕ НА БЪДЕЩЕТО СЕ КРИЯТ В НАСТОЯЩЕТО "
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2011, 20:47
- Модел на автомобила: ford mondeo 2000куб. 133hp
моят ABS светна, заедно с TSC и във сервиза на BOSH ми казаха, че модела е MECATRONIC и трябва да се смени целия. Намерих един на старо, но на него пише BENDIX.дали ще стане? Колата е Ford Mondeo 2000куб 133коня, 1996г. Някой знае ли какъв точно е ABS на тази кола ( сигнатура) за да не си дам парите напразно. В Интрнет между другите има и някакъв тип BENDIX MECATRONIC. Чудя се какво да правя.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Първо си провери проводницете от датчиците до електрониката!
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ако си с мондео мк1 абс ти е бендикс, ако е мк2 е бош.TECHNOLOGY написа:моят ABS светна, заедно с TSC и във сервиза на BOSH ми казаха, че модела е MECATRONIC и трябва да се смени целия. Намерих един на старо, но на него пише BENDIX.дали ще стане? Колата е Ford Mondeo 2000куб 133коня, 1996г. Някой знае ли какъв точно е ABS на тази кола ( сигнатура) за да не си дам парите напразно. В Интрнет между другите има и някакъв тип BENDIX MECATRONIC. Чудя се какво да правя.