Focus или Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2006, 09:14
- Модел на автомобила: Focus
- Контакти:
- Status: Извън линия
Focus или Мондео
Здравейте на всичики от форума ! 
Бих искал да задам няколко въпроса в момента съм в леко колебание дано да не съм сбъркал мястото за питане :
Отскоро си продадох колата и бих искал да си закупя Форд ( решихме го в семейния съвет ) но се колебая между Фокус или Мондео знам че Мондеото е по висок клас кола но Фокуса ( хетчбег ) изглежда по спортно а Мондеото по като за улежали.
Ако някой притежава от следните модели Mondeo 2.0 TDCi ( 130 HP ) ( без комби ) 2003
или Focus 1.8 TDCi ( 115 HP ) ( Хетчбег ) 2003
били ми описал макар и накратко как се държат двата модела на пътя колко им гори какви са срещаните проблеми ?
Знам че разликата е цената по между им е доста но не чак астрономическа !
Благодаря предварително !

Бих искал да задам няколко въпроса в момента съм в леко колебание дано да не съм сбъркал мястото за питане :
Отскоро си продадох колата и бих искал да си закупя Форд ( решихме го в семейния съвет ) но се колебая между Фокус или Мондео знам че Мондеото е по висок клас кола но Фокуса ( хетчбег ) изглежда по спортно а Мондеото по като за улежали.
Ако някой притежава от следните модели Mondeo 2.0 TDCi ( 130 HP ) ( без комби ) 2003
или Focus 1.8 TDCi ( 115 HP ) ( Хетчбег ) 2003
били ми описал макар и накратко как се държат двата модела на пътя колко им гори какви са срещаните проблеми ?
Знам че разликата е цената по между им е доста но не чак астрономическа !
Благодаря предварително !
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
ако се решиш да купуваш мондео на старо един съвет от мен - изчакай до началото на 2007ма година, защото тогава излиза новия модел мондео и цените на стария се очаква да паднат с 5-10%, това разбира се е при условие, че колата не ти е спешна
а другото, което ми се иска да те посъветвам е, да не робуваш на модел или марка, при колата втора употреба все едно взимаш коте в чувал, избери не модел, а кола -> това което искам да кажа е, да потърсиш пазена и гледана кола, която не е сплескана от каране и после да си имаш проблеми, найстина колебаеш се между коли 2003та година, което си е 4 годишна кола и се очаква да няма проблеми, но се оказва, че някои имат, а при по-новите модели коли като тях части втора употреба няма, така че ремонтите са маса пари
ако примерно си си намисли да вземеш мондео, а попаднеш на пазен фокус, не се замисляй

а другото, което ми се иска да те посъветвам е, да не робуваш на модел или марка, при колата втора употреба все едно взимаш коте в чувал, избери не модел, а кола -> това което искам да кажа е, да потърсиш пазена и гледана кола, която не е сплескана от каране и после да си имаш проблеми, найстина колебаеш се между коли 2003та година, което си е 4 годишна кола и се очаква да няма проблеми, но се оказва, че някои имат, а при по-новите модели коли като тях части втора употреба няма, така че ремонтите са маса пари

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2006, 09:14
- Модел на автомобила: Focus
- Контакти:
Вчера се наложи да изляза кам центъра и спрях пред една банка
Незнам как някакав шанс но пред банката бяха паркирали Мондео и Фокус ама буквално един до друг до сега ги бях вигдал само по отделно еехх какво да ви кажа Фокуса просто избледняваше
Няма съмнение Мондео ще е
по голям комфорт по улежало изглежда !
Преди една седмица карах тест Фокус 1.8 TDCI, хареса ми но не съм се возил на Мондео. все пак 2.0 130 коня няма да хич малко дори и на по тешкото купе
Но само незнам как е подржката на Мондеото двигател както и да е но ме вълнува как ли е с окачването ? Чупи ли се много скъпи ли са им частите ?
Незнам как някакав шанс но пред банката бяха паркирали Мондео и Фокус ама буквално един до друг до сега ги бях вигдал само по отделно еехх какво да ви кажа Фокуса просто избледняваше
Няма съмнение Мондео ще е

Преди една седмица карах тест Фокус 1.8 TDCI, хареса ми но не съм се возил на Мондео. все пак 2.0 130 коня няма да хич малко дори и на по тешкото купе

Но само незнам как е подржката на Мондеото двигател както и да е но ме вълнува как ли е с окачването ? Чупи ли се много скъпи ли са им частите ?
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
най лесно е да провериш в магазините... не разбирам защо не искаш комби...аз друго вече не бих си купил. избери си мондео две мнения няма, но аз бих предпочел късна ІІ (модило до 2001) Другата изглежда по-добре външно, но иначе не ми допада. Имай предвид имам ІІ лична и ІІІ служебна, а и разликата в цените е огромна