Електрически проблем с Форд Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2015, 14:20
- Status: Извън линия
Електрически проблем с Форд Мондео
Здравейте колеги,
Имам форд мондео 1995 година, бензин 2.0, 136 к.с. , колата има борд компютър и имам следния проблем :
Изгаря предпазителя за задните светлини и отказват да работят мигачи, климатик, вентилатор, задни светлини, предно ел. стъкло, ел. огледала, датчик за масло, стрелката на бензиномера.
След като сменя предпазителя известно време всички уреди, които изброих работят, но той отново изгаря. Няма видими прекъснати кабели и нагар по тях.
Целта е, аз да отстраня проблема, защото на много места отказват. Надявам се да има хора, които да помогнат.
Благодаря !!!
Имам форд мондео 1995 година, бензин 2.0, 136 к.с. , колата има борд компютър и имам следния проблем :
Изгаря предпазителя за задните светлини и отказват да работят мигачи, климатик, вентилатор, задни светлини, предно ел. стъкло, ел. огледала, датчик за масло, стрелката на бензиномера.
След като сменя предпазителя известно време всички уреди, които изброих работят, но той отново изгаря. Няма видими прекъснати кабели и нагар по тях.
Целта е, аз да отстраня проблема, защото на много места отказват. Надявам се да има хора, които да помогнат.
Благодаря !!!
-
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2015, 14:20
Re: Електрически проблем с Форд Мондео
Предпазител №23 - светлини за заден ход - 15 Ампера, който се намира в монтажен блок с предпазители под арматурното табло.
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Първото нещо за което се сещам е прехода на снопа с кабели от купето към задната врата/капак на багажника. Там може някой от кабелите да ти прави мизерия. Прегледай и датчика(превключвателя) за светлините на задна.Огледай добре куплунзите на задните стопове и кабелите към тях....може да се окаже нещо елементарно, а може и да не е...
Успех!

Успех!

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
На мондеото не минават от там светлините за задна. По скоро виж от пред при мотора кабелите около датчика за задна да не е прецакана изолацията.