неработеща подсветка на на централния панел
-
- потребител
- Регистриран: 19 юни 2015, 10:45
- Status: Извън линия
неработеща подсветка на на централния панел
Здравейте колеги, имам следния проблем - Форда е S max 2.0 дизел 140 к.с., 2006 г. и не може да се установи до сега защо не работи подсветката на бутоните на СД и климатроника. Дисплеите им работят, всички функции също,бушоните са изправни, само че бутоните включително аварийки, нагреватели предно и задно стъкло, както и на волана не светят. Майсторите дават противоречиви мнения - от проблем в мозъка на вътрешния панел с бушони, до просто изгорели крушки. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм благодарен да сподели информация. Поздрави !
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: неработеща подсветка на на централния панел
Всички подсветки са светодиодни, там няма крушки, които могат да изгорят. Щом всички не светят, значи има общ проблем със захранването, или с управлението. По принцип осветлението на бутоните се активира когато са включени габаритите на автомобила. Провери дали когато са включени фаровете светят и габаритите. Може да е проблем с ключа, или неправилно свързване или активиране на дневни светлини. Ако имаш автоматични фарове, със сигурност през деня подсветките няма да светят(ако си в автоматичен режим), докато автоматиката не ги включи, когато се стъмни.
-
- потребител
Благодаря за бързата реакция на колегата Sinthez 3D ! Пробвал съм всички положения на ключа - на габарит, къси, автоматичен режим. И през деня и на тъмно няма резултат. На тестер потенциометъра за усилване на осветеноста показва, че работи но без да се променя светлината на таблото - километража и оборотомера.
п.п. Идеята за изгорели крушки е на приемчика в Мото Пфое Младост !!!
п.п. Идеята за изгорели крушки е на приемчика в Мото Пфое Младост !!!
-
- потребител
Колеги здравейте, отново ще помоля за компетентна помощ относно описания по - горе проблем с осветлението на централния панел. Вкарах колата в МП Люлин и отначало казаха, че таблото трябвало да се конфигурира, щяло да стане лесно. Да ама не - след 5 часа борба с електрониката ми върнаха колата и казаха, че щели да се консултират с Форд Европа, да се обадя след 3 дни. Е обадих се и получих отговор, че не знаят какъв е проблема и имало и други като мен, така че ако някой може да помага със съвети и идеи.
-
- потребител
[quote=
luboA"]Колеги здравейте, отново ще помоля за компетентна помощ относно описания по - горе проблем с осветлението на централния панел. Вкарах колата в МП Люлин и отначало казаха, че таблото трябвало да се конфигурира, щяло да стане лесно. Да ама не - след 5 часа борба с електрониката ми върнаха колата и казаха, че щели да се консултират с Форд Европа, да се обадя след 3 дни. Е обадих се и получих отговор, че не знаят какъв е проблема и имало и други като мен, така че ако някой може да помага със съвети и идеи.
luboA"]Колеги здравейте, отново ще помоля за компетентна помощ относно описания по - горе проблем с осветлението на централния панел. Вкарах колата в МП Люлин и отначало казаха, че таблото трябвало да се конфигурира, щяло да стане лесно. Да ама не - след 5 часа борба с електрониката ми върнаха колата и казаха, че щели да се консултират с Форд Европа, да се обадя след 3 дни. Е обадих се и получих отговор, че не знаят какъв е проблема и имало и други като мен, така че ако някой може да помага със съвети и идеи.