Фиеста 1.6 ТДСИ - загуба на връзка между компютър и имобилайзер
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2013, 19:50
- Модел на автомобила: '06 Ford Fiesta 1.6 TDCi S
- Status: Извън линия
Фиеста 1.6 ТДСИ - загуба на връзка между компютър и имобилайзер
Здавейте колеги,
Преди време се опитах да запаля Форда ми (двигателя е 1.6 ТДСИ 2006 г.) след около 4 дни престой на колата. Акумулатура беше изтущен, затова повиках на помощ друга кола да запаля с кабели. Случи се следното - страртера завъртя едва едва и спря, след това изобщо не тръгна да върти повече. Заредих акумулатора, проверих бушоните, таблото светеше, но стартера не въртеше. Съответно трябваше да се обърна към професионална помощ. Диагнозата е загуба на връзка между компютъра и имобилайзера. При загубата на напрежение и факта, че ключа е бил на таблото, са се изтрили настройките. До тук добре, но цената, която ми обявиха от сервиза ми е малко висока и реших да се допитам до вас. Колко сложен е възникналия проблем и каква е реалната цена да се отстрани?
Благодаря предварително!
Преди време се опитах да запаля Форда ми (двигателя е 1.6 ТДСИ 2006 г.) след около 4 дни престой на колата. Акумулатура беше изтущен, затова повиках на помощ друга кола да запаля с кабели. Случи се следното - страртера завъртя едва едва и спря, след това изобщо не тръгна да върти повече. Заредих акумулатора, проверих бушоните, таблото светеше, но стартера не въртеше. Съответно трябваше да се обърна към професионална помощ. Диагнозата е загуба на връзка между компютъра и имобилайзера. При загубата на напрежение и факта, че ключа е бил на таблото, са се изтрили настройките. До тук добре, но цената, която ми обявиха от сервиза ми е малко висока и реших да се допитам до вас. Колко сложен е възникналия проблем и каква е реалната цена да се отстрани?
Благодаря предварително!
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: Фиеста 1.6 ТДСИ - загуба на връзка между компютър и имобилайзер
Колега пробвай да откачиш акумулатора за 30 минути за ресетне имобилайзера и ECU-то на мой познат с Мондео МК3 по същият начин беше паднал акумулатора от забравена лампа в купето после няма палене. Откачихме акумулатора за половин час после го закачихме заключихме и отключихме вратите с ключа и се оправи паленето.
-
- потребител
Здравей колега,
Акумулатора го разкачих за повече от 24 часа за да го заредя. След това направих няколко проби да запали, съответно съм заключвал и отключвал колата, но никакъв резултат.
Акумулатора го разкачих за повече от 24 часа за да го заредя. След това направих няколко проби да запали, съответно съм заключвал и отключвал колата, но никакъв резултат.
-
- потребител
А бушоните в двигателният отсек провери ли ги?Toretto написа:Здравей колега,
-
- потребител
Проверих бушоните и релетата в купето - всичко е наред. Проверих и бушоните, които са след плюса на акумулатора - всичко е наред. Други бушони, ако има, не знам къде се намират.
-
- потребител
Трябва да им и кутия с бушони при двигателя нали ти се води фиестата MK6?Toretto написа:Проверих бушоните и релетата в купето - всичко е наред. Проверих и бушоните, които са след плюса на акумулатора - всичко е наред. Други бушони, ако има, не знам къде се намират.
http://www.autogenius.info/en/ford-fies ... x-diagram/
Ако има кутия виж бушон номер 17,16 Power supply module (Diesel engines) и бушон номер 27 PCM – Powertrain control module
-
- потребител
Тези не съм ги гледал.
Форда го запалиха след софтуерни намеси. Но сега на студен старт ми дава "Engine system falt". След няколко минути изчезва грешката. Ако загася и запаля, няма проблем. Явно се появява само на студен двигател.
Форда го запалиха след софтуерни намеси. Но сега на студен старт ми дава "Engine system falt". След няколко минути изчезва грешката. Ако загася и запаля, няма проблем. Явно се появява само на студен двигател.