Задействане на ръчната спирачка при паркиране+зимни условия
Задействане на ръчната спирачка при паркиране+зимни условия
Имам навика като съм паркирал да оставям колата на ръчна спирачка. От доста места преди чувах, че зимно време не е хубаво защото може да замръзне..... с тая кола вече три зими нямах проблем с ръчната спирачка и си викам "дрън-дрън". Да ама днес спирачката останала задействана (добре, че на първото зъбче) и докато се усетя правих дрифтове по светофарите, то мани друго ама и голфовете почнаха да ме настигат
, аз ръчкам колата тя неще...
Хванах дръжката на ръчната, а тя си се движи свободно като при скъсано жило... Та докато се чудех дали да взема чука и да млатя по джантите както блъскат по вагоните минах през една дупка (специални благодарности на кмета) и ръчната се освободи
P.S. Та с две думи- не оставяйте колата на ръчна спирачки при големите студове...

Хванах дръжката на ръчната, а тя си се движи свободно като при скъсано жило... Та докато се чудех дали да взема чука и да млатя по джантите както блъскат по вагоните минах през една дупка (специални благодарности на кмета) и ръчната се освободи

P.S. Та с две думи- не оставяйте колата на ръчна спирачки при големите студове...

Последна промяна от valboy на 28 дек 2006, 14:26, променено общо 1 път.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Задействане на ръчната спирачка при паркиране+зимни усло
valboy написа:
P.S. Та с две думи- не оставяйта колата на ръчна спирачки при големите студове...

Камъни при гумите?

- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
камък
Оставянето на ръчна е навик на професионалните шофъри.А иначе когато спирачните дискове са загряти и опънеш ръчната проблемите после може и да отидат до скъсана полуоска/скорпиото е с задно движение/
Камъни и бурдюри в България бол -не виждам проблеми.А лятото винаги я оставям на КОТВА/ръчна/
Камъни и бурдюри в България бол -не виждам проблеми.А лятото винаги я оставям на КОТВА/ръчна/
Наесен с песен в К1.
Ако е спряна колата по нанадолно има ли проблем да я оставя на задна скорост?!
P.S. Вчера оставих колата само на скорост- днес сутринта запалих и рекох да я пробвам ръчната и тя пак запецна!
Само, че нали съм придвидлив
я дръпнах само леееекичко- така че да не захапе и първото зъбче даже... Нещо някъде замръзва( имаше доста скреж по колата).
P.S. Вчера оставих колата само на скорост- днес сутринта запалих и рекох да я пробвам ръчната и тя пак запецна!

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Ръчната ако заяде - лошо, ама газта ако заяде.. много по-лошо! 

- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Е тва е комбинация! Точно на кола автоматик да се случи ..cenzor написа:Ръчната ако заяде - лошо, ама газта ако заяде.. много по-лошо!

По темата:
Колата на скорост и гумите към бордюра