OBD четец за Форд-Фокус, 1.8 бензин 2006г.(комби) на газ
- 
				F Focus
- потребител 
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
- Status: Извън линия
OBD четец за Форд-Фокус, 1.8 бензин 2006г.(комби) на газ
Здравейте, 
Откакто имам добичето мине-не мине месец и чек-а светне! Затова реших да подключа ОБД-четец и да ползвам допълнително монтираната мултимедия с Андроид и блутут, или телефона. Колеги, които не са с Форд ми препоръчват ELM-327-бил универсален и правел всичко-изписване на грешки, както и триенето им(джаджата е в прозрачен син корпус, малка за 14лв.)-само числата от тото-то не знаел предварително!
  Затова реших да подключа ОБД-четец и да ползвам допълнително монтираната мултимедия с Андроид и блутут, или телефона. Колеги, които не са с Форд ми препоръчват ELM-327-бил универсален и правел всичко-изписване на грешки, както и триенето им(джаджата е в прозрачен син корпус, малка за 14лв.)-само числата от тото-то не знаел предварително!  Дотук добре, ама изчетох чрез търсачката много мнения за въпросното у-во и се оказва, че при някои модели на марката не зацепвало, не четяло някакви неща, споменават се шини, протоколи, USB кабели, дискове, а и явно има разновидности на джаджата...?
  Дотук добре, ама изчетох чрез търсачката много мнения за въпросното у-во и се оказва, че при някои модели на марката не зацепвало, не четяло някакви неща, споменават се шини, протоколи, USB кабели, дискове, а и явно има разновидности на джаджата...?
Та, ще съм много благодарен, ако някой знае за въпросното возило от заглавието какво точно да купя за целта?
Благодаря предварително, хубава вечер и наздраве!

Откакто имам добичето мине-не мине месец и чек-а светне!
 Затова реших да подключа ОБД-четец и да ползвам допълнително монтираната мултимедия с Андроид и блутут, или телефона. Колеги, които не са с Форд ми препоръчват ELM-327-бил универсален и правел всичко-изписване на грешки, както и триенето им(джаджата е в прозрачен син корпус, малка за 14лв.)-само числата от тото-то не знаел предварително!
  Затова реших да подключа ОБД-четец и да ползвам допълнително монтираната мултимедия с Андроид и блутут, или телефона. Колеги, които не са с Форд ми препоръчват ELM-327-бил универсален и правел всичко-изписване на грешки, както и триенето им(джаджата е в прозрачен син корпус, малка за 14лв.)-само числата от тото-то не знаел предварително!  Дотук добре, ама изчетох чрез търсачката много мнения за въпросното у-во и се оказва, че при някои модели на марката не зацепвало, не четяло някакви неща, споменават се шини, протоколи, USB кабели, дискове, а и явно има разновидности на джаджата...?
  Дотук добре, ама изчетох чрез търсачката много мнения за въпросното у-во и се оказва, че при някои модели на марката не зацепвало, не четяло някакви неща, споменават се шини, протоколи, USB кабели, дискове, а и явно има разновидности на джаджата...?Та, ще съм много благодарен, ако някой знае за въпросното возило от заглавието какво точно да купя за целта?
Благодаря предварително, хубава вечер и наздраве!

Много автомати-слаби резултати!
						- 
				Ради-1
- потребител 
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Re: OBD четец за Форд-Фокус, 1.8 бензин 2006г.(комби) на газ
Пак ли светна чека след разходката до газаджията   Аз имам такъв елм, работи на фокус 1.6 2000г, фокус 1.6 2004г, пежо 307 hdi 2006
 Аз имам такъв елм, работи на фокус 1.6 2000г, фокус 1.6 2004г, пежо 307 hdi 2006
https://korea1.ru/avtotop/podklyuchenie ... a-princip/
https://www.outilsobdfacile.com/vehicle ... e-obd2.php
но за форд се препоръчва форскан с usb кабел

Аз имам такъв елм, работи на фокус 1.6 2000г, фокус 1.6 2004г, пежо 307 hdi 2006
 Аз имам такъв елм, работи на фокус 1.6 2000г, фокус 1.6 2004г, пежо 307 hdi 2006https://korea1.ru/avtotop/podklyuchenie ... a-princip/
https://www.outilsobdfacile.com/vehicle ... e-obd2.php
но за форд се препоръчва форскан с usb кабел
- 
				Forester
- потребител 
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
Тая малката джаджа в прозрачен син корпус е орязана версия, не взимай такава. Има едни по-големи в черен корпус с оранжеви лепенки, малко са по-скъпи, но си заслужава. Аз взех такава и ми върши работа, на Блутут е комуникацията. Един колега не ме послуша и взе от малките - греда, после взе от другите и се свърза с колата си, която е леко екзотична - сангйонг  родиус .

- synthez 3D
- Потребител 
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
 FOCUS 1,6-100 HP 2011,
 C-MAX -компютърен 3D модел,
 бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,
Тези четци са най-различни и външният вид не е гаранция за това, че конкретното устройство е със същия чип, като това закупено от друго място и по друго време, дори и да  изглеждат еднакво. Единственият начин е да се изпробва. Иначе рискуваш едни 15-20 лв. и се молиш да попаднеш на добър вариант. В повечето случаи всички стават за дребни корекции от типа на проверка и триене на грешки, но за по-сериозна работа (програмиране и промяна на опции) трябва да е с USB кабел.  Имай в предвид, че дори и при тях няма гаранция на какъв ще попаднеш. Ако чека ти светва редовно, не ти трябва четец, а добър майстор да ти настрои газовата уредба 

- 
				F Focus
- потребител 
Благодаря на отзовалите се за съветите!
Чек-а светна преди два дни след 500км. пробег, ама нямам идея от какво? Първият ден след светването се опитваше да загасне на празен ход, докато позагрее(и на бензин, и на газ), та се налагаше да подавам газ, докато чакам на светофар. Като се върнах от работа и паркирах ми направи впечатление, че при леко въртене на волана на място оборотите веднага падаха с около 200об./мин. и после се стабилизираха. Днес не правеше такЪви магарии, ама чек-а пак си свети...
Понеже нищо не вдявам от компютри-момпютри( и снимки не мога да си кача тук ) ще помоля да препоръчате човек от София, който да види колата и да направи необходимото-ще се радвам да е някой от Вас, срещу заплащане, разбира се!
 ) ще помоля да препоръчате човек от София, който да види колата и да направи необходимото-ще се радвам да е някой от Вас, срещу заплащане, разбира се!  

Хубава вечер!

Чек-а светна преди два дни след 500км. пробег, ама нямам идея от какво? Първият ден след светването се опитваше да загасне на празен ход, докато позагрее(и на бензин, и на газ), та се налагаше да подавам газ, докато чакам на светофар. Като се върнах от работа и паркирах ми направи впечатление, че при леко въртене на волана на място оборотите веднага падаха с около 200об./мин. и после се стабилизираха. Днес не правеше такЪви магарии, ама чек-а пак си свети...
Понеже нищо не вдявам от компютри-момпютри( и снимки не мога да си кача тук
 ) ще помоля да препоръчате човек от София, който да види колата и да направи необходимото-ще се радвам да е някой от Вас, срещу заплащане, разбира се!
 Хубава вечер!
						- 
				ADDimitrov
- потребител 
- Регистриран: 16 ное 2018, 08:21
Аз съм с този и съм много доволен, даже и Ситроенчето на жената чете! Въпреки че аз имам някои доста сериозни проблеми с CAN шината и трудно колата ми прави връзки с китайски джаджи! Ако беше в Варна щях да ти харижа един кабел за лаптоп !
https://www.aliexpress.com/item/6314888 ... 4c4d7U2aoB

https://www.aliexpress.com/item/6314888 ... 4c4d7U2aoB
- 
				F Focus
- потребител 
Благодаря, Ади-кабел можеш да ми харижеш и по Еконт (за моя сметка, разбира се)!  Или, ако ти се налага идване до голямото село, или пък аз да дойда до Варна-друго не се сещам!
 Или, ако ти се налага идване до голямото село, или пък аз да дойда до Варна-друго не се сещам!  

Засега не си губи времето с куриери-ако ми потрябва ще споделя!
Още веднъж ти благодаря за отзивчивостта!

Или, ако ти се налага идване до голямото село, или пък аз да дойда до Варна-друго не се сещам!
 Засега не си губи времето с куриери-ако ми потрябва ще споделя!
Още веднъж ти благодаря за отзивчивостта!
						- pepy1
- Модератор 
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
 бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
- Контакти:
Утре съм във Варна, а в петък се прибирам в София! Помощ? Ако не стане тази, другата седмица  ще пиша по-рано ако идвам!

времето е като парите-никога не стига
						- 
				F Focus
- потребител 
Добре, Пепи-ще те чакам с нетърпение!  

Работя в авиацията на смени 2/2, в събота и неделя съм на работа(ако има такава), но на ЛС ти пращам телефона си.
В авиацията не се занимавам с компютрите-летете спокойно! Не, че от Боинг не се издъниха зловещо със софтуера на модела си 737 MAX 8...
  Не, че от Боинг не се издъниха зловещо със софтуера на модела си 737 MAX 8... 

Работя в авиацията на смени 2/2, в събота и неделя съм на работа(ако има такава), но на ЛС ти пращам телефона си.
В авиацията не се занимавам с компютрите-летете спокойно!
						- OgiDogi
- потребител 
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
И аз съм с голямото черно с жълтите лепенки, модифицирано за HS/MS с ключе, по схемата от сайта на Forscan. По-новите фордове го затрудняват, вероятно има проблем със скоростта на четене по шината и на моменти губи връзка с модулите.
А на Ssangyong Rodius нищо не му е екзотично, освен името - мерцедес в изчекната корейска обвивка. Двигателите и трансмисиите са си направо с емблемата на мерцедес, както и вероятно модулите за управлението им (ама са скрити и не се виждат на пръв поглед).
- 
				Ради-1
- потребител 
Това е моята, от една година я имам и работи. Само не разбирам защо не показва данни за ламбда сондите - не получава инфо за тях от компютъра на колата или просто защото е китайче за 10 лв 

- margarit.hristov
- Потребител 
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
моята е подобна,ползвам я от няколко месеца и съм доволен.ползвам програмата forscan на лаптоп.на телефона е много орязана.

- 
				Ради-1
- потребител 
Re: RE: Re: OBD четец за Форд-Фокус, 1.8 бензин 2006г.(комби) на газ
И как се свърза, аз не мога?margarit.hristov написа:моята е подобна,ползвам я от няколко месеца и съм доволен.ползвам програмата forscan на лаптоп.на телефона е много орязана.
- margarit.hristov
- Потребител 
- Контакти:
с външно блутут устройство,понеже лаптопа няма вграден блуутут.разликата от тела е че мога да наблюдавам доста компонента как работят докато на тела дава само по 1.

- 
				Ради-1
- потребител 
Аз пробвах всичко, но не ставаше. Не иска да се върже с компютъра 

- margarit.hristov
- Потребител 
- Контакти:
предварително май имаше някви настройки,но съм ги забравил.мисля че трябваше от програмата нещо да се избере и после да пробваш да се свържеш.и при мен не стана от първия път.

- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
За Фокус 1 трябва четеца да е V1.5 или по-малка инак не се свързва. Като цяло малко четци се свързват, трябва да поддържат протокол SAE J1850 PWM.