ПТП - застрахователи - КАТ - проблем...

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г.
Контакти:
Status: Извън линия

ПТП - застрахователи - КАТ - проблем...

Мнение от LORDA83 » 20 фев 2015, 23:23

Ще опитам възможно най-кратко и ясно да опиша ситуация от днес.
Моля за бързи, ясни и навременни отговори и коментари по темата. Мерси предварително на всички!

Карам си днес от Ивайлов град със служебната кола... в посока Любимец, през планината. ( служебната е един Форд Канект м/у другото )
Пукам гума на завой, колата поднася, завъртам се и се забивам в храстите и едно дере.
По първоначални сметки мислях, че няма да мога да я изкарам от там...
Звъня както си му е реда: 112 - КАТ - застрахователи - шефовете ми... и описвам ситуацията и това, че не мога да се измъкна на собствен ход от там.
Същевременно пробвах пак да изкарам сам колата от там... и взех, че с 300 зора и лашкане успях да я кача обратно на пътя, макар и с доста увредена предница. Картер, радиатор, подкалници, разбита ходова част...
Както и да е... върнах я в пътя да и сменям гумата и да пъпля към Плд на собствен ход лека полека. Всичко до тук ок, ама след няколко минути почнаха ядовете...
Звънят ми малоумните застрахователи ( Булстрад ) изкараха някакво идиотско изискване, което до сега при никой друг застраховател не съм чувал и виждал в практиката си!
Натиснаха ме да викам КАТ на място, за да ми напишат протокол за събитието, защото иначе нямало да одобрят щетата...
Викам им... ОК... и звъня в КАТ пак, от където ми заявяват, че дойдат ли да ми пишат протокол - това автоматично означава, че трябва да ми напишат и акт ( на стойност от 100 до 200 лв + 9 точки от талона )
Зле ми стана... закучи се работата, застрахователите се заядоха и се наложи да отнеса въпросния акт... който и разписах.
Просто.... думи нямам!

Та... въпроса ми е, някой тук има ли поглед над нещата и знае ли как седят нещата с обжалването на подобни актове?
Смятам да хвана адвокат, да му напиша едно пълномощно и да върви да се разправя. Не искам да давам нито 200 лв, нито точки от талона.
Според вас, наблюденията и практиката ви... всичко това има ли шанс да се оправи в съда, и акта да отпадне???
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: ПТП - застрахователи - КАТ - проблем...

Мнение от S_C » 20 фев 2015, 23:57

Хубаво, ама...да беше написал и в акта какво пише...
Акт не се обжалва.По акт се пишат възражения-на място или в тридневен срок. Обжалва се постановлението, което се издава на база на акта.

Адвоката го забрави, ще трябва да се оправяш сам, с малко помощ от тук и четене на закона+съдебни решения. Просто за 200 лева силно се съмнявам да намериш адвокат, който да ти напише жалбата, та и да отиде на заседание в съда. А по тия дела разноски не се присъждат!Нито в административното производство, нито по ЗОДОВ. Претендират се с отделен иск по 49 ЗЗД, което е съвсем отделен процес, друго дело, понякога пред друг съд, където пак ще трябва някой да ти напише искова молба и да се яви на дело.
Аз лично изобщо не съм съгласен с тая практика, защото тя прави цялата процедура по обжалване на НП не само практически безсмислена за средния гражданин, но и финансово невъзможна.Но от 2009-та насам тя се наложи в този си вид и като добавка на всичко това, има разни изпаднали хорица из районните съдилища по малките градове, неизвестно с каква съвест упражняващи професията на съдии, които приемат тезата, че ползването на адвокатски услуги не е задължително за страните и отказват да присъждат обезщетения по ЗЗД, щото видиш ли, нямало как да ти причини вреди нещо, което сам избираш дали да позлваш.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 21 фев 2015, 00:23

S_C написа:Хубаво, ама...да беше написал и в акта какво пише...
Акт не се обжалва.По акт се пишат възражения-на място или в тридневен срок. Обжалва се постановлението, което се издава на база на акта.

Адвоката го забрави, ще трябва да се оправяш сам, с малко помощ от тук и четене на закона+съдебни решения. Просто за 200 лева силно се съмнявам да намериш адвокат, който да ти напише жалбата, та и да отиде на заседание в съда. А по тия дела разноски не се присъждат!Нито в административното производство, нито по ЗОДОВ. Претендират се с отделен иск по 49 ЗЗД, което е съвсем отделен процес, друго дело, понякога пред друг съд, където пак ще трябва някой да ти напише искова молба и да се яви на дело.
Аз лично изобщо не съм съгласен с тая практика, защото тя прави цялата процедура по обжалване на НП не само практически безсмислена за средния гражданин, но и финансово невъзможна.Но от 2009-та насам тя се наложи в този си вид и като добавка на всичко това, има разни изпаднали хорица из районните съдилища по малките градове, неизвестно с каква съвест упражняващи професията на съдии, които приемат тезата, че ползването на адвокатски услуги не е задължително за страните и отказват да присъждат обезщетения по ЗЗД, щото видиш ли, нямало как да ти причини вреди нещо, което сам избираш дали да позлваш.

В акта не пише нищо интересно... Обичайните фрази и глупости на КАТ...
" На ляв завой... губи контрол над мпс-то... навлиза в лявото платно по посока на движението... и се забива в близкия храсталак и крайпътен камък... ала... бала... "
В общи линии е това, да не преписвам и цитирам дословно, че и без това нищо не му се чете на това размазано индиго.
Съответно и един фиш за 10 лв, за без талон, просто защото никога не го давам, ама на това майната му, то не ми пречи.

В протокола е описано същото... + видимите щети, час на настъпилото събитие и т.н...
В общи линии всичко е съвсем стандартно.

Тъй, като е написан днес... 3 дневния срок за възражения не изтича ли в Неделя? Или почивните дни не се броят? Но дори да хвана този срок... къде трябва да напиша това възражение? Мястото на произшествието и съответния патрул са на... " май**та си ", на 300 км от Плд... на самата гранична бразда кажи речи с Гърция и Турция... Това означава ли, че трябва да годя до там чак???

В общи линии излишни и неоправдани разходи не ми се правят. Тези от 100 до 200 лв ще ги прежаля все някак, ще си ги избия, но точките са ми важни. Оставят ми около 2-3 седмици, за да направя 2 години без нарушения, и да ми бъде възстановен пълния им брой, а с този акт... всичко отива по дяволите, че за капак ще остана и с под 15 точки, като ми дръпнат тези 9... Та това ми е по-големия проблем и зор в момента.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 21 фев 2015, 01:37

Възраженията са до началника на тези, дето съставят акта.На акта пише от къде са. РПУ някое си там, намираш му адреса и пращаш възраженията с писмо. Препоръчано (!!!) и си пазиш разписката. Може и с обратна разписка, ама то все тая-трябва да можеш да докажеш, че си го изпратил.
Сроковете-ако изтича в неработен ден, се смята първият работен след това. Ако се пада събота или неделя, изтича в понеделник.

Безинтересните глупости са изключително важни, както и квалификацията. Т.е. нарушил чл. еди кой си, от тоя и тоя закон...
В административния процес кучето е заровено в детайлите.

И как ги сметна тия 9 точки...не ми стана ясно...Точки се възстановяват служебно 2 години след влизане в сила на последното постановление, с което са отнети точки. За това време, ако ще 50 постановления да имаш, ако не ти се отнемат точки с някое от тях, пак ти се възстанояват до максимален размер.

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 21 фев 2015, 07:37

9 точки и от 100 до 200 лв ми казаха, че ще е този акт, от ПТП-то.
За това имах в предвид, че ще ми вземат 9 точки.
Надявам се този акт да бъде обработен и влезе в сила след поне месец, месец и половина, за да може до тогава да съм минал периода от 2 години без нарушения и да ми се възстанови пълния брой точки, тъй, като това трябва да е около средата на Март. Това имах в предвид, че, ако ми обработят новия акт по-рано от средата на Март, ще ми дръпнат 9те точки от него, от вече намалелия брой контролни точки, а не от възстановения ( 39 ). Важно ми е, защото в момента са ми намалели.

S_C написа:Възраженията са до началника на тези, дето съставят акта.На акта пише от къде са. РПУ някое си там, намираш му адреса и пращаш възраженията с писмо. Препоръчано (!!!) и си пазиш разписката. Може и с обратна разписка, ама то все тая-трябва да можеш да докажеш, че си го изпратил.
Сроковете-ако изтича в неработен ден, се смята първият работен след това. Ако се пада събота или неделя, изтича в понеделник.

Безинтересните глупости са изключително важни, както и квалификацията. Т.е. нарушил чл. еди кой си, от тоя и тоя закон...
В административния процес кучето е заровено в детайлите.

И как ги сметна тия 9 точки...не ми стана ясно...Точки се възстановяват служебно 2 години след влизане в сила на последното постановление, с което са отнети точки. За това време, ако ще 50 постановления да имаш, ако не ти се отнемат точки с някое от тях, пак ти се възстанояват до максимален размер.

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 21 фев 2015, 07:54

Друг въпрос, който ми хрумва и имам е...

Тъй, като всеки ми казва различно... последно от кога до кога се засича периода от 2 години без нарушения?
2 години назад от написването на нов акт?
2 години от влизането на сила,на нов акт?
2 години от връчването и постановлението на обработен, нов акт???

Питам, защото това са 3 различни дати в моя случай, които са в рамките на 3 месеца и половина, и също има значение.
В първите 2 варианта ми се разминава, в 3тия горя, защото трябва да чакам до средата на Март.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 21 фев 2015, 09:44

От влизане в сила на последното наказателно постановление, с който са отнети точки.НП-не акт, не фиш, само НП.Това е акта, с който те наказват. Актът за установяване на нарушението е само документа, с който започва производството по налагане на наказанието.
Какви нарушения имаш в тоя период, никой не го интересува, може да имаш 50 постановления и 2500 фиша. Важно е да нямаш постановление, с което да се отнемат точки.
Това за 9-те точки кой ти го каза, полицаите ли? Щото такова нещо няма в наредбата от точно 2 години-промениха я през 2013-та и от тогава за ПТП вече не се отнемат точки:

В сила от 04.02.2013 г. Издадена от Министерството на вътрешните работи
Обн. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2013г.
Чл. 6. (1) За нарушения на Закона за движението по пътищата на водачите на МПС се отнемат контролни точки, както следва:

1. за управление на МПС, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително (чл. 174, ал. 1 ЗДвП) - 10 контролни точки;
2. когато нарушението по т. 1 е извършено повторно (чл. 174, ал. 2 ЗДвП) - 15 контролни точки;
3. за отказ на водач, който управлява МПС, трамвай или самоходна машина, да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или неизпълнение на предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му (чл. 174, ал. 3 ЗДвП) - 12 контролни точки;
4. за управление на спряно от движение моторно превозно средство или състав от пътни превозни средства, в който е включено спряно от движение пътно превозно средство (чл. 177, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 контролни точки;
5. за нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез (чл. 180, ал. 1, т. 3, предл. 2 ЗДвП) - 5 контролни точки;
6. за превишаване на разрешената максимална скорост с над 50 km/h в населено място или при извършване на обществен превоз на пътници и опасни товари (чл. 182, ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 ЗДвП) - 12 контролни точки;
7. за неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно изпреварване или неспазване предимството на друг участник в движението (чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 1, 4 и 5 ЗДвП) - 8 контролни точки;
8. за използване на мобилен телефон по време на управление на превозното средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му (чл. 183, ал. 4, т. 6 ЗДвП) - 6 контролни точки;
9. за неизпълние на задължението за използване на предпазен колан или за носене на каска (чл. 183, ал. 4, т. 7 ЗДвП) - 6 контролни точки;
10. за неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище (чл. 183, ал. 4, т. 8 ЗДвП) - 6 контролни точки;
11. за престояване или паркиране като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението (чл. 183, ал. 4, т. 9 ЗДвП) - 6 контролни точки;
12. за превозване на деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV ЗДвП (чл. 183, ал. 4, т. 10 ЗДвП) - 6 контролни точки;
13. за преминаване при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването (чл. 183, ал. 5, т. 1 ЗДвП) - 8 контролни точки;
14. за неосигуряване на предимство при преминаване през пешеходна пътека (чл. 183, ал. 5, т. 2 ЗДвП) - 8 контролни точки.
(2) На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 21 фев 2015, 10:55

Да. Това за 9те точки и от 100 до 200 лв ми го каза на място, полицая, съставил акта.
Зная, че и на мои познати са взимали точки за ПТП-та, но преди над 2 години. Не знаех, че закона е изменен и не се отнемат точки вече, но пък от друга страна.. за какво тогава тоя полицай ми каза, че ми се взимат 9 точки... пф! Дано не ги взимат действително, и нещата да се наредят. 100-150 лв не ме бъркат да ги платя.
S_C написа:От влизане в сила на последното наказателно постановление, с който са отнети точки.НП-не акт, не фиш, само НП.Това е акта, с който те наказват. Актът за установяване на нарушението е само документа, с който започва производството по налагане на наказанието.
Какви нарушения имаш в тоя период, никой не го интересува, може да имаш 50 постановления и 2500 фиша. Важно е да нямаш постановление, с което да се отнемат точки.
Това за 9-те точки кой ти го каза, полицаите ли? Щото такова нещо няма в наредбата от точно 2 години-промениха я през 2013-та и от тогава за ПТП вече не се отнемат точки:

В сила от 04.02.2013 г. Издадена от Министерството на вътрешните работи
Обн. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2013г.
Чл. 6. (1) За нарушения на Закона за движението по пътищата на водачите на МПС се отнемат контролни точки, както следва:

1. за управление на МПС, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително (чл. 174, ал. 1 ЗДвП) - 10 контролни точки;
2. когато нарушението по т. 1 е извършено повторно (чл. 174, ал. 2 ЗДвП) - 15 контролни точки;
3. за отказ на водач, който управлява МПС, трамвай или самоходна машина, да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или неизпълнение на предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му (чл. 174, ал. 3 ЗДвП) - 12 контролни точки;
4. за управление на спряно от движение моторно превозно средство или състав от пътни превозни средства, в който е включено спряно от движение пътно превозно средство (чл. 177, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 контролни точки;
5. за нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез (чл. 180, ал. 1, т. 3, предл. 2 ЗДвП) - 5 контролни точки;
6. за превишаване на разрешената максимална скорост с над 50 km/h в населено място или при извършване на обществен превоз на пътници и опасни товари (чл. 182, ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 ЗДвП) - 12 контролни точки;
7. за неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно изпреварване или неспазване предимството на друг участник в движението (чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 1, 4 и 5 ЗДвП) - 8 контролни точки;
8. за използване на мобилен телефон по време на управление на превозното средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му (чл. 183, ал. 4, т. 6 ЗДвП) - 6 контролни точки;
9. за неизпълние на задължението за използване на предпазен колан или за носене на каска (чл. 183, ал. 4, т. 7 ЗДвП) - 6 контролни точки;
10. за неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище (чл. 183, ал. 4, т. 8 ЗДвП) - 6 контролни точки;
11. за престояване или паркиране като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението (чл. 183, ал. 4, т. 9 ЗДвП) - 6 контролни точки;
12. за превозване на деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV ЗДвП (чл. 183, ал. 4, т. 10 ЗДвП) - 6 контролни точки;
13. за преминаване при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването (чл. 183, ал. 5, т. 1 ЗДвП) - 8 контролни точки;
14. за неосигуряване на предимство при преминаване през пешеходна пътека (чл. 183, ал. 5, т. 2 ЗДвП) - 8 контролни точки.
(2) На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 21 фев 2015, 11:35

Зарежи полицая какво ти е казал, чети си закона.
Постановление преди следващите 2-3 месеца не чакай. Едно време от Русе до София идваха за около 6 месеца. А има хора и по 2 години си чакат постановленията.

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 21 фев 2015, 13:24

S_C написа:Зарежи полицая какво ти е казал, чети си закона.
Постановление преди следващите 2-3 месеца не чакай. Едно време от Русе до София идваха за около 6 месеца. А има хора и по 2 години си чакат постановленията.

Това ме устройва. Надявам се да е така.

aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v

Мнение от aspasia » 07 фев 2026, 20:23

И аз да се включа малко по темата при мене оценката за щетите по гражданска мина бързо с два огледа общата сума която ми изплатиха е 500 евро за предна задна броня счупен заден стоп и леко вдлъбнатини по капака на багажника. Първият оглед беше в офис на Булстрад общо чакане 5 минути а вторият дойдоха на място.
Прикачени файлове
IMG20260107122840 (Copy).jpg
IMG20260107122023 (Copy).jpg
IMG20260107121902 (Copy).jpg
IMG20260107121859 (Copy).jpg
IMG20260107121856 (Copy).jpg
IMG20260107120520 (Copy).jpg
IMG20260107120517 (Copy).jpg
IMG20260107115844 (Copy).jpg
IMG20260107115824 (Copy).jpg

Потребителски аватар
ivchotr
потребител
потребител
Регистриран: 31 окт 2015, 13:40

Мнение от ivchotr » 07 фев 2026, 22:54

Ами този гей с автобуса що не е карал в бус-лентата? Когато ние караме там ни глобяват, а тези, дето трябва да се движат там, не го правят и мачкат колиците на хората?!?
Знам всички вицове за Форд :D

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 08 фев 2026, 09:25

Ами какво да ти кажа 95% от градският са некадърници даже и тези заплати дето им дава са им много. Че даже и от автомобилна администрация ни молеха да не викаме кат искаха да отърват щетите и глобите имаше и поще един автомобил пострадал него не съм го снимал.

Потребителски аватар
ivchotr
потребител
потребител

Мнение от ivchotr » 08 фев 2026, 18:53

Поне имаха ли "Гражданска отговорност"?
Преди години чаках на едно кръстовище да ми светне зеленото човече, че да пресека. До мен имаше трамвай, в чиято посока светофарът светеше с трите лунички в хоризонтал. От другата ми страна чакаше за ляв завой един Бръмбар на VW, от старите модели. На Бръмбара му светна зелен сигнал за завой наляво и човекът потегли. На мен и на трамвая съответно ни светеха още забраняващите сигнали. Обаче мотрисата потегли с ряз. И като връхлетя върху колата, я завлачи няколко метра докато се сети да спре. Беше захапала левия калник на колата, едвам я измъкнахме няколко човека. Дойдоха двама с патрулка, отнякъде се появиха и двама от транспортната администрация на общината. И се започна едно шушу-мушу. Беше ясно какво ще стане, така че се намесих. Казах на ченгетата, че съм свидетел как ватманът е подкарал трамвая на забраняващ сигнал, докато за колата все още е бил разрешаващ. Онзи ме гледа и вика ти що се месиш. Ами щото имам граждански дълг, му отговарих. Утре този с влака може да блъсне жена ти с детето ти. Или моята. Обаче вече се бяха наговорили с общинарите и ченгето взе да ме разкарва по всички точки на кръстовището да следим как се сменят сигналите. Рекох му, че си губим времето, ами да вземе да застане там, където бях аз при възникване на ПТП-то и да внимава как се сменят сигналите. Онзи каза, да не му се бъркам в работата. Та оставих координати на човека с Бръмбара, да ме потърси, ако започнат да се съдят. Този никакъв не се обади. И все се каня да си монтирам един видео регистратор, че ако няма кой да свидетелства в моя полза, поне да има нещо друго като доказателство. Ама за новата кола ще взема със сигурност.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 08 фев 2026, 19:22

В този случай беше виновен примата от градският транспорт имаше и доста свидетели на станалото на него му съставиха акт а на останалите трима които бяхме засегнати протокол за ПТП иначе нямам изкривени ламарини купих задна броня същият цвят за 20 евро предна броня пак същият цвят за 50 евро и заден лява стоп за 8 евро. Задната броня и стопа ги монтирах ама предната ще изчакам да се постопли времето защото трябва да свалям и фаровете. Задната се сваля лесно на 4 шпилки с гайки. Полицията я чакахме около 40 минути после около 20 минути да оправят документите и да ни проверят за алкохол и наркотици. Не мога да разбера къде е блеял шофьора на градският има такава видимост че да ни натресе а бус лентата беше свободна или е говорил по телефона или си е бъркал някъде по дупките. Най пострадал беше мерцедеса зад мен така бяха се огънали ламарините че не можахме нито да отворим предния или задният капак. Видео регистратора за който казваш е хубаво нещо ама дали ще го признаят за доказателство като знам нашето правосъдие.

Потребителски аватар
ivchotr
потребител
потребител

Мнение от ivchotr » 08 фев 2026, 23:42

Не са длъжни по закон, но могат, ако искат.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 09 фев 2026, 09:04

У нас законите са нещо относително.

Потребителски аватар
ivchotr
потребител
потребител

Мнение от ivchotr » 09 фев 2026, 22:11

Баш! Ето нещо по темата :D

https://youtube.com/shorts/hg8zt4YGnX4?si=gdjuUIj73ZFxk2Ja

Отговори

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”