двигател CHV
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
двигател CHV
Айде ако може споделете мнения за двигател CHV 1.8 бензинка,как са издражливи ли са ,какви са им проблемите и ако се сещате нещо пишете.Аз доколкото най често срещани са при ескорт,а тук става дума за сиера 90г ..Дърпат ли или са тромави,на тоя дето попаднах нещо беше зле не ще да дърпа,нещо тропаше неможе да се установи точно но си мисля че беше тампон.какви са тия филтри за еко,всичките те ли имат.Май класическия охц си е най добър(изключваме дохц).Айде напишете за някакви наблюдения

- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Колега старата ми Сиера беше с тоя двигател. Като плюс мога да кажа че е много здрав и икономичен. Една година я карах и както я купих така и я продадох, не съм пипал нищо по двигателя. На газ ми даваше 7/100. Невероятно, но факт. За сметка на това обаче не мога да го похваля от към динамика. Доста е тромав, особено при рязко натискане на газта не реагира бързо. Като се качих на двувалката разликата беше огромна в полза на 2.0-то естествено.
За тракането си е нормално за CVH, всички си тракат така.
Основен минус са по-скъпите части спрямо OHC и са доста по-рядко срещани.
Най-важното е да го видиш в какво състояние е и да си прецениш.
За тракането си е нормално за CVH, всички си тракат така.
Основен минус са по-скъпите части спрямо OHC и са доста по-рядко срещани.
Най-важното е да го видиш в какво състояние е и да си прецениш.
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
ОНС е най простият и евтин за поддръжка мотор.. Той е наречен още и класически мотор.Използвани са доста остарели системи в него- например клапаните ,че са по стария маниер С горно разположен разпределителен вал и кобилици.От много майстори знам ,че това е най-непретенциозния и може би здравия мотор слаган на Сиера и Скорпио
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
сега съм пред много сложното изпитание какво да избера(става дума за сиери):двигател OHC 2.0карборатор(хечбек иначе 5вр),двигател CHV 1.8 карборатор(СЕДАН) ,дв OHC EFI 2.0(хечек).Вече и аз не знам ,но мисля да се насоча към класическия охц карборатор.Ако имате мнения и идей споделете нещо.НО си мисля че това ще е най-добрия избор