Много ми гори форда! Защо?
-
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2006, 16:00
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 zetec
- Status: Извън линия
Много ми гори форда! Защо?
Здравейте,
отскоро съм горд собственик на Форд фиеста 1.25 zetec, 1997-ма. Ваботи перфектно, едва се чува двигателя. Но малко след като го взех заредих догоре с цел да засека колко ще гори по софийските задръствания. Оказа се че минах 251км с 25 литра бензин, т.е. 10/100! Това ми се струва много и търся причината. Знам, че става дума за най-тежките условия на каране - софииските, при това в час пик предимно, но все пак как ви се струва? Дали нещо нередно имам под капака или причината е само в предкормилното устройство???
Пак да кажа, че двигателя работи много добре, единствената забележка е сутрин като е студена колата да не може рязко да се форсира (падат за момент оборотите) но всичко си е наред с вървежа...
Мерси предварително!
отскоро съм горд собственик на Форд фиеста 1.25 zetec, 1997-ма. Ваботи перфектно, едва се чува двигателя. Но малко след като го взех заредих догоре с цел да засека колко ще гори по софийските задръствания. Оказа се че минах 251км с 25 литра бензин, т.е. 10/100! Това ми се струва много и търся причината. Знам, че става дума за най-тежките условия на каране - софииските, при това в час пик предимно, но все пак как ви се струва? Дали нещо нередно имам под капака или причината е само в предкормилното устройство???
Пак да кажа, че двигателя работи много добре, единствената забележка е сутрин като е студена колата да не може рязко да се форсира (падат за момент оборотите) но всичко си е наред с вървежа...
Мерси предварително!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Много ми гори форда! Защо?
Сега ако споделиш и от къде си сипал бензина?engbojkov написа:Здравейте,
Мерси предварително!

Аз последно с 18.7 литра от Петрол минах ... 94 километра в София. Не знам какъв бензин беше това, ама ако бях налял дъждовна вода - сигурно щях да мина повече.

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Виш тук http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#53285" onclick="window.open(this.href);return false; там както казва един екземпляр

Говорят точно за разхода на твоита колаpaci написа:Щото ако ще си мерим пi6kите,
1,4 16V
Расход топлива
Смешанный цикл (л) 7.4
Загородный цикл (л) 6.1
Городской цикл (л) 9.6
1,25 16V
Расход топлива
Смешанный цикл (л) 7.1
Загородный цикл (л) 5.8
Городской цикл (л) 9.3
- ```Mar4o```
- потребител с